•
Ingrediente: echinacea (Echinaceae herba), măceşe (Cynosbati fructus), fructe de soc (Sambuci fructus), şovârv (Origani herba), urzică vie (Urticae herba) , frunze de pătlagină (Plantaginis folium), scorţişoară (Cinnamomi cortex), fructe de cătină (Hippophae fructus), rizomi de ghimbir (Zingiberis rhizoma).
Efect
Imunostimulator, antibacterian, antiviral, tonic general.
Recomandări
Imunitate scăzută, infecţii virale repetate.
Contraindicaţii
Nu este indicat în boli autoimune şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
Sarcină şi alăptare
Poate fi consumat în perioada de sarcină şi alăptare.
Efecte secundare şi interacţiuni
La dozele recomandate nu au fost semnalate incompatibilităţi cu medicamentele şi nici efecte secundare.
Acest ceai nu se administrează timp de o lună după vaccinare.
Preparare
Peste o linguriţă amestec de plante se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
Întrebuinţare
Copii 1 – 4 ani: 1/2 -1 cană cu ceai pe zi.
Copii 5 – 12 ani: 2 căni cu ceai pe zi.
Copii de peste 12 ani şi adulţi: 3 – 4 căni cu ceai pe zi.
Ceaiul se bea între mese.
Durata unei cure este de 3 săptămâni.
Cura se poate repeta după o pauză de o lună, sau la nevoie.
Asocieri recomandate:
Vă recomandăm unul dintre produsele sub formă de capsule sau comprimate enumerate mai jos împreună cu ceaiul Imunitate F146 sau cu siropul Imunitate-F147.
-comprimate Echinacea şi propolis-F170
-comprimate Vitamina C naturală-F164
-capsule Imunitate cu 7 ciuperci-F163
Sfaturi practice de dietă şi stil de viaţă:
Adoptaţi un regim alimentar bogat în vitamine (B6, B12, C, E, beta-caroten) şi minerale (fier, zinc) care stimulează mecanismele de apărare ale organismului. Acestea se regăsesc în fructele proaspete (citrice, cătină, mere, fructe de pădure, kiwi, căpşuni, caise), în legumele de culoare roşie, portocalie, galbenă şi verde (morcovi, tomate, ardei, dovleac, broccoli, spanac, porumb, ceapă roşie, usturoi, etc.) consumate crude, sau preparate cât mai uşor (fierte în abur, coapte). Sunt bogate în aveste vitamine şi minerale şi cerealele integrale, ciupercile, seminţele neprăjite, uleiurile vegetale presate la rece. Sunt utile şi iaurtul sau chefirul doerece conţin lactobacili care ajută refacerea florei intestinale şi a imunităţii, precum şi produsele apicole: polen, propolis, păstură, lăptişor de matcă.
Este bine să reduceţi consumul de alimente rafinate care sărăcesc organismul de săruri minerale şi vitamine, alimente procesate şi conservate, dulciuri şi produse de patiserie, zahăr alb (se înlocuieşte cu miere), îndulcitori artificiali, consumul de băuturi carbogazoase, alcool, tutun, cafea.
Pentru o imunitate bună a organismului încercaţi să menţineţi un program de viaţă cât mai ordonat, cu somn la ore potrivite, realizaţi zilnic exerciţii fizice, ieşiţi în natură cât mai des posibil.