Goldenseal Coptis C1000 Forte 90cps PROVITA

Producator: PROVITA NUTRITION
Brand: PROVITA
Forma prezentare: capsule, 90 buc
Pret vechi: 100.17 lei
- 6%
Pret remediu.ro:
94.16 lei
LA COMANDA
Acest produs poate avea intarzieri la livrare.
TVA: 9% inclus
Cantitate:
10 punct(e) de fidelitate
0765 68 17 17 plata card suplimente

Coptis chinensis este o varietate din familia Ranuculaceae, cu un continut mare de alcaloizi izochinolinici si cu un spectru terapeutic semnificativ. Principalii alacaloizi izochinolinici prezenti sunt: berberina, hidrastinina, coptisina, palmatina si canadina. Mai contine biotina, uleiuri volatile, rasini, inozitol, vitaminele A, C, E, minerale si fitosteroli. Berberina este unul dintre alcaloizii cu cel mai puternic efect anti-parazitar. Distruge majoritatea parazitilor atat intestinali cat si prezenti in sange sau in organele interne.

Berberina este recunoscuta pentru efectele ei benefice. Conform monografiei acesteia, berberina din radacina de Coptis chinensis are efecte benefice in:

  • parazitoze intestinale, infectii oculare, boli cardiovasculare, boli inflamatorii, infectii cu diversi paraziti, infectii bacteriene (in special sinusuri, urechi, ochi, sistem urinar, stomac, intestine);
  • infectii virale (in special la caile respiratorii dar si cu virusul herpetic);
  • imbunatateste digestia, functionând ca un digestiv, tratează ulcerele, are proprietati anti-septice;
  • reduce tensiunea arteriala, stimuleaza peristaltismul, este un bun antitusiv, reduce secretia bilei, controlează spasmele musculare;

Poate fi folosit în timpul nasterii, atunci cand travaliul este prelungit, reduce durerile si ajuta la vindecarea ranilor, opreste sângerarile.

O compilatie cuprinzatoare ale efectelor administrarii de radacina de Coptis chinensis (Rhizoma coptidis) a fost publicata in 2009 de catre un grup de cercetatori de la Institutul de Cercetari Farmaceutice din Tianjin.

S-a concluzionat ca extractul din radacina de Coptis chinensis are o activitate farmacologica extensiva, incluzand potential anticancerigen, antimicrobian, activitate hipoglicemica si de reducere a colesterolului LDL, actiune antiinflamatoare si anti-radicali liberi. Prin efectul antibacterian, este eficient si contra Staphylococcus aureus. Caracterul unic al extractului de Coptis chinensis face din acesta unul dintre cele mai eficiente tratamente in boala Lyme cauzata de infectia cu Borrelia.

Este totodata un antifungal de exceptie care nu trebuie sa lipseasca din protocoalele de deparazitare, in special in infectiile cu candida, helicobacter, toxoplasma, E. coli, stafilococ auriu, etc.

Este eficient in cazuri de: diaree, dispepsie, afectiuni hepatice, flatulenta, pneumonie, cancer, hemoroizi, acnee, dureri de gat, ulcer peptic, gastrita, infectii ale pielii, impetigo, eczeme, vaginită, gonoree, uretrită, inflamatii rectale, rinită, tulburari endocrine, hemoragie, menstruatie excesiva.

Cercetari recente asupra alcaloizilor din Coptis chinensis au pus in evidenta actiunea lor distructiva asupra telomerazei din celulele mutante, cu efect puternic apoptotic – anticancerigen. Actiunea anticancerigena se manifesta si prin efecte antiinflamatorii specifice, cunoscandu-se ca inflamatia celulara conduce atat la aparitia, cat si la proliferarea celulelor maligne.

Compozitie

Goldenroot Radix (Coptis chinensis) 4:1 PE

 

  • extract concentrat x4, echivalentul a 1000 mg pulbere din radacina uscata
  • contine minimum 15% alkaloizi (berberina 10%)
250 mg
Piper nigrum SE (95% piperina) 5 mg
Celuloza microcristalina 270 mg
Stearat de magneziu 5 mg
Capsula (gelatina) 93 mg

Nu contine: produse lactate, oua, gluten, soia, grau, porumb, fermenti, nuci, indulcitori artificiali, arome, coloranti.

Administrare

Modul recomandat de administrare: 1-3 capsule pe zi inainte de mese sau dupa sfatul medicului.

Atentionari

  • Nu consumati alcool pe perioada administrarii pentru a nu reduce efectul terapeutic.
  • Nu administrati sedative pe perioada administrarii.
  • Efectele pozitive incep sa apara aproximativ dupa 1 saptamana de administrare.

Literatura si referinte

Mai multe despre Coptis chinensis (extract din radacina)

Alte denumiri uzuale:

  • Huanglian
  • Goldthread
  • Goldenthread
  • Cinese Goldenseal
  • Coptis
  • Rhizoma coptidis.

Desi mai putin cunoscut in farmacopaea Europeana unde se intrebuinteaza mai mult Hydrastis canadensisCoptis chinensis este binecunoscut si utilizat pe scara larga in China inca din timpul dinasiei Ming. In ultimii 10 ani Coptis chinensis a inceput sa fie studiat, recomandat si oferit in suplimente alimentare atat in America de Nord cat si Europa.

Coptis chinensis face parte din familia Ranunculaceae, fiind astfel inrudit direct cu Hydrastis canadensis (Goldenaseal).

Hydrastis canadensis (Goldenseal) si-a castigat reputatia datorita continutului de alcaloizi prezenti in special in radacina, cel mai imporatant alcaloid fiind berberina, cu efect anti-inflammator, antiparazitic, antifungal, antibacterial si antioxidant. Goldenseal este o planta considerata pe cale de disparitie in habitatul natural din America de Nord si este protejata prin lege, materia prima folosita curent de producatorii de suplimente alimenare fiind din plante de cultura. Tot mai multi producatori si farmacisti naturisti din America de Nord si Europa produc si recomanda suplimente alimentare pe baza de Coptis chinesis care creste din abundenta in China. Motivul este faptul ca aceiasi alcaloizi care se gasesc in Hydrastis canadensis se gasesc si in Coptis chinensis dar in proportie mai mare.

Alacaloizii din Coptis chinensis au efect anticancerigen cand sunt administrati in paralel cu citostaticele, facand obiectul unui studiu clinic in cancerul la san metastazat, efectuat in 2004 pentru armata SUA de catre Sloan-Kettering Institute for Cancer Research New York, SUA. Studiul clinic s-a desfasurat pe o perioada de 6 luni utilizandu-se doze in crescendo incepand de la 16 capsule de 500 mg pe zi (extract din radacina de Coptis chinensis continand 25% berberina) pana la un dozaj de 41 de capsule/zi. In privinta efectelor secundare, doar la dozajele foarte mari, de peste 21 de capsule pe zi, la unii pacienti a aparut o forma usoara de diaree. Concluzia a fost ca administrarea de extract din Coptis chinesis este sigura, netoxica si conduce la inhibarea proliferarii celulelor canceroase cu minimum 50%, principalul alcaloid responsabil pentru aceste efecte fiind berberina.

Intr-adevar, berberina este recunoscuta pentru efectele ei benefice. Conform monografiei acesteia, berberina, inclusiv din radacina de Coptis chinensis are efecte benefice in diareea bacteriana, parazitii intestinali, infectii oculare, boli cardio-vasculare, boli inflamatorii. berberina este ne-toxica la dozajele uzuale, iar la dozaje mult mai mari decat cele uzuale putand doar induce un discomfort intestinal.

Prin efectul antiinflamator, Coptis chinesis poate inhiba metastazarea cancerului prin suprimarea expresiei ciclinei B1 si prin inhibarea activitatii chinazei CDC2.

Intr-un studiu efectuat la Sectia de Cardiologie a Spitalului Universitar din Geneva, Elvetia, Coptis chinesis prin continutul de berberina a demonstrat efecte pozitive in bolile metabolice si cardiovasculare.

Un studiu efectuat la Centrul Clinic pentru Boli Endocrine si Metabolice din Sanghai, berberina din Coptis chinensis a condus la inbunatatiri semnificative a simptomelor in diabet de tip 2 concomitent cu inbunatatirea profilului lipidic al pacientilor.

Actiunea antiinflamatorie a extractului de Coptis chinensis s-a dovedit benefica si in carcinoma hepatocelulara in cadrul unui studiu condus in 2009 la Universitatea din Hong Kong.

O compilatie cuprinzatoare ale efectelor administrarii de radacina de Coptis chinensis (Rhizoma Coptidis) a fost publicata in 2009 de catre un grup de cercetatori de la Institutul de Cercetari Farmaceutice din Tianjin, China. S-a concluzionat ca extractul din radacina de Coptis chinensis are o activitate farmacologica extensiva incluzand potential anti-cancerigen, anti-microbian, activitate hipoglicemica si de reducere a colesterolului LDL, actiune anti-inflamatoare si anti radicali liberi. Prin efectul ant-bacterian, Coptis chinensis este eficient contra Stephylococcus aureus.

Un studiu efectuat in 2010 de cercetatorii de la Facultatea de Medicina a Universitatii Harvard, Boston, SUA conclude ca efectul anti-inflamator al Coptis chinensis este eficient in tratarea cancerului cand este asociat chimoterapiei.

Se poate concluziona ca extractul din radacina de Coptis chinesis are un spectru de actiune mai larg decat echivalentul Nord American Hydrastis canadensis.

Ca si Hydrastis canadensis, extractul din radacina de Coptis chinesis este la fel de sigur, absolut netoxic si fara efecte secundare pana la dozaje foarte mari de peste 20 grame/zi.

Referinte

  1. Significant differences in alkaloid content of Coptis chinensis(Huanglian), from its related American species; Shreya Kamath et al (Department of Chemistry, St Lawrence University, Canton, New York 13617, USA and 2nd Department of Biology, St Lawrence University, Canton, New York 13617, USA); Chinese Medicine 2009, 4:17
  2. Phase I and II Trial of Huanglian, A Novel Botanical Against Breast Cancer That Enhances Taxol Activity, October 2004, Sloan-Kettering Institute for Cancer ResearchNew York, SUA
  3. Berberine Monograph; Alternative Medicine Review, Volume 5, Number 2, 2000, pp 175-177
  4. Huanglian, A Chinese Herbal Extract, Inhibits Cell Growth by Suppressing the Expression of Cyclin B1 and Inhibiting CDC2 Kinase Activity in Human Cancer Cells, Xiao-Kui Li et al.; Molecular Pharmacology 58:1287–1293, 2000, USA
  5. Cardiovascular and metabolic effects of Berberine, Affuso F et al. World J Cardiology 2010 April 26; 2(4): 71-77
  6. Treatment of Type 2 Diabetes and Dyslipidemia with the Natural Plant Alkaloid Berberine, Yifei Zhang et al.( Shanghai Clinical Center for Endocrine and Metabolic Diseases), J Clin Endocrinol Metab, July 2008, 93(7):2559–2565
  7. Coptis chinensis inhibits hepatocellular carcinoma cell growth through nonsteroidal anti-inflammatory drug-activated gene activation, Kathy Ka-Waiauyeung, INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR MEDICINE 24: 571-577, 2009
  8. Recent advance on chemical compositions and pharmacodynamic and pharmacokinetic studies of Rhizoma Coptidis; Hai-Yu Xu et al., Asian Journal of Pharmacodynamics and Pharmacokinetics 2009; 9(1):11-25
  9. Rationale for the Use of Natural Anti-Inflammatory Agents in Cancer Chemotherapy, Dr. Jing Liu et al., North American Journal of Medicine and Science, Jul. 20101, Vol. 3, No.3, pp. 160-166
Colesterol Formula Nutrific
Tensiune Formula Nutrific

Acest produs contine:

Coptis chinensis250.00mg
Piper5.00mg

Alte produse similare

Crema pentru hemoroizi NATURALIA DIET
Crema pentru hemoroizi
NATURALIA DIET

Parerile clientilor

foarte bun asociat cu Acidophilus pe stomacul gol de dimineata
scrisa de DORINA / 09.12.2022 10:30
Foarte bun
scrisa de DORINA / 22.09.2021 15:45
Recomand
M-a ajutat foarte mult in problemele mele de sanatate. Recomand
scrisa de Luminita / 06.06.2021 20:06
F bun
Foarte bun suplimentul pentru reglarea metabolismului
scrisa de Nicu / 08.01.2021 18:12

Clientii remediu au asociat acest produs cu:

Bio Active Acidophilus
90cps PROVITA

87.88 lei
Super Indole-3-carbinol sinergistic
30cps PROVITA

93.56 lei
Ulei de Oregano Salbatic Forte
15ml PROVITA

78.00 lei
Goldenseal Coptis C1000 Forte de la PROVITA are un gramaj de 90cps si este comercializat in magazinul Remediu la pretul de 100.17 lei. Forma lui de prezentare este capsule, face parte din categoria Energie si anduranta si contine coptis chinensispiper, . Caracteristicile tehnice/prospectul/informatiile despre Goldenseal Coptis C1000 Forte 90cps prezentate pe site pot contine mici inadvertente. Pentru mai multe detalii despre acest produs sau alte produse de la PROVITA ne puteti contacta telefonic la 0765.68.17.17.

Citeste despre coptis chinensis:

Nu am gasit vreun articol relevant.