Indulcitor pudra din stevia 75gr HERBALSANA

Producator: HERBAVIT
Brand: HERBALSANA
Forma prezentare: pulbere, 75 gr
Pret magazine: 25.65 lei
Pret remediu.ro:
22.30 lei
STOC INDISPONIBIL
TVA: 9% inclus

Indulcitor pudra pe baza de extract de Stevia.
Intensitatea de dulceata al unei lingurite (0,5g) de pudra Stevia corespunde cu aproximativ o lingurita de zahar doar numai cu  2kcal. Contine aprox. 150 de portii..  * 1 portie= 0,5 gr

Ingrediente :maltodextrina, indulcitor rebaudioside A (extras de Stevia rebaudiana) 2%.
Indulcitorul stevia este un  edulcorant natural, noncaloric, extras din planta Stevia rebaudiana.

Stevia ofera o alternativa 100% naturala pentru indulcitorii chimici. Este non-cariogene (nu produce carii dentare) si  nu are nici un fel de gust amar.

Stevia rebaudiana
           Stevia rebaudiana (Epatorium rebaudianum)
este o planta cu origini in zonele nordice ale Americii de Sud, care poate atinge inaltimea de un metru si cu frunzele de 2-3 centimetri lungime. Stevia este folosita de secole in zona Braziliei si a Paraguayului nu doar pentru indulcirea preparatelor dar si datorita proprietatilor benefice asupra anumitor afectiuni.
           Crescand in salbaticie, stevia era accesibila doar triburilor care aveau acces la planta, pana in anul 1900 cand stevia a fost cultivata pe arii mai accesibile in zona Latino-Americana unde a devenit o planta consumata cu regularitate. Nu a trecut mult timp si acesta planta cu frunzele dulci a atras atentia cultivatorilor de pretutindeni. Primul studiu referitor la stevie si a proprietatile sale a fost facut in anul 1918 de biochimistul Moises Santiago Bertoni care atragea atentia guvernului american asupra acestei plante. În anul 1931 in Franta, doi biochimisti au reusit sa identifice compusul chimic din frunzele de stevie responsabil de gustul dulce si intens al acesteia, obtinandu-se o pulbere fina si cristalizata pe care au denumit-o steviosid care este o glucoza pe baza de hidrocarbonat.
           La sfarsitul anilor 1950 Japonia a inceput cultivarea steviei, unde a si devenit cel mai folosit indulcitor natural, japonezii fiind adeptii unei alimentatii sanatoase, ajungand prin anii 1960 sa fie foarte stricti in ceea ce priveste folosirea indulcitorilor sintetici gen aspartam. Japonia este cel mai mare consumator de stevie din lume. Cercetatorii japonezi au analizat compusii chimici ai steviei si au ajuns la concluzia ca aceasta planta nu are nici un efect toxic asupra organismului chiar daca este consumat in cantitati mari, ba mai mult s-a demonstrat ca are efecte pozitive asupra tensiunii arteriale, a glicemiei si in prevenirea obezitatii.
           Multumita colonistilor, stevia ajunge si pe continentul european prin Spania. De aici s-a raspandit in intreaga Europa si in Asia. În zilele noastre stevia rebaudiana se cultiva in: SUA, Canada, Brazilia, Paraguay, Israel, China, Tailanda, Franta, Germania.
           Stevia rebaudiana este o planta cu proprietati multiple, bogata in vitamina C si A, precum si minerale: zinc, fosfor, magneziu, fier etc. folosita de secole atat ca indulcitor natural cat si pentru tratarea diferitelor afectiuni. Înlocuieste cu succes zaharul, fiind de 300 de ori mai dulce dar cu zero calorii. În comert se gaseste sub forma de pulbere, tablete sau lichid. Rezista la temperaturi de 200°C  fara a-si pierde din proprietati, doar gustul devenind usor amarui.
           În alimentatie se foloseste in prepararea: inghetatei, a prajiturilor, a deserturilor, salatelor de fructe, in gumele de mestecat, la indulcirea bauturilor racoritoare, a ceaiului sau al cafelei.
           În tratamente naturiste stevia se foloseste sub forma de infuzie sau pulbere uscata ca supliment alimentar care ajuta la buna functionare a sistemului digestiv, a ficatului si a pancreasului regland in acelasi timp nivelul glicemiei din sange. Printre proprietatile steviei se enumera: antiinflamator, antimicotic, antifungic, adjuvant in afectiuni dermatologice (acnee, ciuperca piciorului etc.), candidoza, cure de slabire (are zero calorii, reduce pofta pe dulce si controleaza pofta de mancare), hipertensiune (regleaza presiunea sangelui), diabet, infectii urinare, previne gingivitele si cariile dentare, inlatura dorinta de a fuma sau de a consuma alcool si este cardiotonic, antidepresiv, usor sedativ fiind util in insomnii.

Colesterol Formula Nutrific
Tensiune Formula Nutrific

Acest produs contine:

Stevie

Alte produse similare

Sugarel HERBALSANA
Sugarel
HERBALSANA
Steviola HERBALSANA
Steviola
HERBALSANA
Steviola HERBALSANA
Steviola
HERBALSANA
Dulce de stevie… DACIA PLANT
Dulce de stevie…
DACIA PLANT
Pure stevia one… KAL
Pure stevia one…
KAL
Ceai Glicostat… FARES
Ceai Glicostat…
FARES
Ceai Glicostat… FARES
Ceai Glicostat…
FARES
Hapciu raceala… FARES
Hapciu raceala…
FARES
Ceai de castravete… HYPERICUM
Ceai de castravete…
HYPERICUM

Parerile clientilor

Nu exista nicio parere despre acest produs.

Clientii remediu au asociat acest produs cu:

Lac de unghii virtual street fashion wild walk 17
10gr VIRTUAL STREET FASHION

15.75 lei
Lac de unghii virtual street fashion peach club 18
10gr VIRTUAL STREET FASHION

15.75 lei
Indulcitor pudra din stevia de la HERBALSANA are un gramaj de 75gr si este comercializat in magazinul Remediu la pretul de 22.30 lei. Forma lui de prezentare este pulbere, face parte din categoria Sare, zahar si indulcitori si contine stevie. Caracteristicile tehnice/prospectul/informatiile despre Indulcitor pudra din stevia 75gr prezentate pe site pot contine mici inadvertente. Pentru mai multe detalii despre acest produs sau alte produse de la HERBALSANA ne puteti contacta telefonic la 0765.68.17.17.

Citeste despre stevie: