L-glutamine 90cps ORGANIKA

Producator: ORGANIKA
Brand: ORGANIKA
Forma prezentare: capsule, 90 buc
Pret magazine: 69.44 lei
Pret remediu.ro:
60.38 lei
LA COMANDA
Acest produs poate avea intarzieri la livrare.
TVA: 9% inclus
Cantitate:
6 punct(e) de fidelitate
0765 68 17 17

Pentru ca un aminoacid sa fie bio compatibil trebuie sa fie produs sub forma libera in care caz trebuie sa aiba litera "L" in fata; de exemplu L-Glutamina nu doar Glutamina. Sub forma legata (ne-libera) este practic inutil deoarece nu se absoarbe.

Glutamina este cel mai abundent aminoacid din organism, cea mai mare parte a lui fiind stocata in muschi, dar se gaseste si in creier, plamani, sange si ficat. Este un aminoacid neesential, pentru ca poate fi produs in organism din alt aminoacid, acidul glutamic, insa poate fi considerat un aminoacid conditional esential, pentru ca in perioadele de stres (cum este si antrenamentul intens), organismul nu poate face fata numai prin sinteza proprie. Celulele intestinului subtire, celulele renale si cele ale sistemului imunitar sunt mari consumatoare de glutamina, pe care o folosesc ca substrat energetic.

In sport, suplimentele cu glutamina sunt recomandate deoarece s-a constatat ca aceasta substanta previne catabolizarea masei musculare, amplifica sinteza proteica, mareste depozitele de glicogen, ajuta la refacerea dupa efort si stimuleaza functia sistemului imunitar. In conditii de stres metabolic se constata o scadere a nivelului de glutamina plasmatica. In timpul antrenamentelor intense, muschii elibereaza glutamina in fluxul de sange, producandu-se o depletie a rezervelor de glutamina cu pana la 35%. In aceasta situatie muschii scheletici intra in stare catabolica, ceea ce inseamna ca proteinele musculare vor fi degradate (o explicatie secundara a acestui proces este nevoia de a oferi glutamina celorlalte celule ale organismului).

Un studiu realizat la Institutul National de Medicina Sportiva, Bucuresti, si prezentat in cadrul Conferintei Nationale de Medicina Sportiva, octombrie 2005, a urmarit evolutia unor parametrii biochimici si functionali dupa 12 saptamani de antrenamente intense si suplimentare zilnica cu glutamina. In cadrul acestui studiu au fost urmarite 20 de sportive care practica gimnastica aerobica, cu varsta medie de 20 de ani. Acestea au fost impartite in doua grupuri. Sportivelor din primul grup le-au fost administrat suc de fructe in care s-a adaugat glutamina in cantitate de 1 g/kg corp/zi, in timp ce sportivele din al doilea grup au primit doar suc de fructe simplu. Ambele grupe au urmat acelasi tip de antrenament si dieta similara. Au fost urmariti mai multi parametrii: creatinkinaza (CK), lacticdehidrogenaza (LDH), tonusul muscular, EMG (electromiografia), hormonul de crestere (GH), cortizolul, TSH.

In cazul sportivilor din grupul care a primit glutamina, s-a remarcat o reducere importanta a nivelului enzimelor CK si LDH dupa efort si un randament superior al activitatii musculare. In cazul anumitor sportivi s-a remarcat un tonus muscular de repaus mai scazut, ceea ce semnifica o refacere mai buna dupa efort. In cazul grupului de control nu au fost inregistrate aceste modificari. Grupul care a primit glutamina a inregistrat si o ameliorare a factorilor functional neuromusculari: cresterea fortei de contractie si a vitezei motorii. De asemenea, s-a observat o crestere a nivelului de GH.

Concluzia cercetatorilor de la INMS este ca “suplimentarea cu glutamina este benefica, avand un aport semnificativ atat in obtinerea unui nivel inalt de pregatire, cat si in refacerea metabolica dupa efort”. Utilizarea glutaminei manifesta aceste efecte nu numai in cazul sporturilor aerobe, ci si in cazul sporturilor cu o componenta importanta anaeroba, asa cum este si culturismul, de aceea este recomandat in pregatirea celor ce fac antrenamente de forta. Este absolut necesar ca L-Glutamina sa fie sub forma libera pentru a fi bio-disponibila.

Compozitie
Fiecare capsula contine: L-Glutamina (forma libera) - 500 mg.
Incapsulata in: capsula de gelatina naturala cu celuloza microcristalina si stearat de magneziu vegetal.  
Invelis capsula: gelatina, apa purificata.
Nu contine: lactate, ou, conservanti artificiali, coloranti, fermenti, indulcitori artificiali, grau, soia, porumb sau gluten.

Administrare
Intretinere: 1 capsula de 2 ori pe zi (2 capsule pe zi).
Sportivi: dupa nevoie sau dupa sfatul medicului.

Supliment meditatie

Acest produs contine:

L-glutamina500.00mg

Alte produse similare

Bcaa (branched… JARROW FORMULAS
Bcaa (branched…
JARROW FORMULAS
L-glutamine JARROW FORMULAS
L-glutamine
JARROW FORMULAS
Neuro optimizer JARROW FORMULAS
Neuro optimizer
JARROW FORMULAS
Ginkgo gold memory PROVITA
Ginkgo gold memory
PROVITA
Revital-ta FORMULA K
Revital-ta
FORMULA K
Neurotonic COSMOPHARM
Neurotonic
COSMOPHARM
Body building PRO NATURA
Body building
PRO NATURA
Glisepan+ BIO SUN LINE
Glisepan+
BIO SUN LINE
L-glutamine 1000… SOLGAR
L-glutamine 1000…
SOLGAR

Parerile clientilor

Nu exista nicio parere despre acest produs.

Clientii remediu au asociat acest produs cu:

Bio Active Acidophilus
100cps PROVITA

79.62 lei
Traista ciobanului b043
40cps FAVISAN

13.88 lei
 Dandelion (papadie)
100cps NEW ROOTS

72.29 lei
Sirop cu zinc & mel
100ml PRO NATURA

15.06 lei
Cholestatin
30cps FORMULA K

54.90 lei
Msm
Msm
70cps LEACUL

17.85 lei
L-glutamine de la ORGANIKA are un gramaj de 90cps si este comercializat in magazinul Remediu la pretul de 60.38 lei. Forma lui de prezentare este capsule, face parte din categoria Aminoacizi si contine l-glutamina. Caracteristicile tehnice/prospectul/informatiile despre L-glutamine 90cps prezentate pe site pot contine mici inadvertente. Pentru mai multe detalii despre acest produs sau alte produse de la ORGANIKA ne puteti contacta telefonic la 0765.68.17.17.

Citeste despre l-glutamina:

Nu am gasit vreun articol relevant.