Miere poliflora 500gr ALBEENA

Producator: ALBEENA
Brand: ALBEENA
Forma prezentare: pasta, 500 gr
Pret magazine: 27.6 lei
Pret remediu.ro:
24.00 lei
IN STOC
TVA: 9% inclus
Cantitate:
2 punct(e) de fidelitate
0765 68 17 17

Mierea de albine, una dintre cele mai mari minuni ale naturii, este, în esență, un produs apicol obținut prin transformarea și prelucrarea nectarului depozitat în celulele fagurilor. Aceasta ia naștere în urma unui efort uriaș din partea albinelor (pentru un singur gram de nectar, o albină lucrătoare colindă și 1000 de flori, umplându-și și golindu-și de până la 60 de ori buzunarul stomacal, albinele dintr-o singură stupină putând astfel să adune în jur de 7 kg de nectar într-o singură zi).
 
Aliment funcțional, dar și nutraceutic (hiperaliment-medicament viu), cu o compoziție chimică extraordinar de complexă și de versatilă, dar ușor variabilă, mai ales în funcție de diversitatea florilor, inclusiv la nivel de proporție, mierea polifloră este un cocktail nutritiv, în ea regăsindu-se o multitudine de nutrienți, printre care și:
- carbohidrați (65 până la 75% fructoză și glucoză);

- enzime (invertază, amilază, glucozoxidază, etc.);
- acizi organici (acid malic, citric, lactic, gluconic, etc.);

- acizi fenolici și derivații lor (acid ferulic, cafeic, elagic, siringic, galic, etc.);
- oligozaharide și polizaharide;
- macroelemente și oligoelemente (calciu, fier, zinc, potasiu, fosfor, magneziu, seleniu, crom, etc.);
- flavonoide și derivații lor (kampferol, crisină, quercetină, rutină, miricetină, etc.);
- vitamine (acid ascorbic (vitamina C), riboflavină (vitamina B2), niacină (vitamina B3), rutin (vitamina P), acid pantotenic (vitamina B5), piridoxină (vitamina B6), etc.);
- aminoacizi (prolină, fenilalanină, tirozină, lizină, arginină, histidină, valină, etc.);
- proteine și peptide;
- monoterpene, cetone și aldehide;
- prebiotice și probiotice;
- fibre solubile și insolubile;

- compuși volatili;
- polen entomofil;
- polifenoli;
- antioxidanți;

- acizi grași, carotenoizi, apă și alte bioelemente (referințe: Scripcă et al., 2019; Miguel et al., 2017; Samarghandian et al., 2017; Ahmed et al., 2018; Cianciosi et al., 2018; Khan et al., 2018; Eteraf-Oskouei, Najafi, 2013; Ajibola et al., 2015; Porcza et al., 2016; Albaridi, 2019; Olas, 2020; Rashid et al., 2020).

"Fiul meu, mănâncă miere, căci e bună şi un fagure de miere este dulce gurii tale" (Sfânta Scriptură, Pildele lui Solomon, capitolul 24, versetul 13).

Mierea are un loc de cinste în Sfânta Scriptură.
Biblia menționează în cuprinsul ei, de peste 60 de ori, mierea şi fagurii, atât cu sens propriu, cât și metaforic. Multe dintre cuvintele Scripturii fac referire la „miere” cu sens de aliment (Geneza, 43: 11; II Regi, 17: 29; III Regi, 12: 24; Isaia, 7: 15; Iov, 20: 17; etc.), și nu orice fel de aliment, ci unul considerat vital pentru viața omului (Ecclesiasticul, 39: 31).
Sfântul Ioan Botezătorul se hrănea cu miere sălbatică (Marcu, 1:6) și lăcuste. Însuși Mântuitorul Iisus Hristos, după Învierea Sa, a gustat dintr-un pește fript și dintr-un fagure cu miere (Luca, 24: 42).

Aliment biblic, mierea era recomandată de Hipocrate și Dioscoride pentru tratamentul plăgilor și al unor afecțiuni gastrointestinale, respiratorii și renale, respectiv pentru plăgile fistulizate. Pliniu scria despre ea că este bună pentru afecțiunile gurii, pneumonie, pleurezie și chiar mușcături de șarpe (Jones, R, 2001). Mierea a fost prima substanță dulce folosită de om, fiindu-i acestuia neprețuită. Babilonienii, egiptenii, chinezii, romanii, indienii, geto-dacii, grecii și nu numai, au folosit-o ca aliment, ca ingredient în diferite preparate, inclusiv băuturi, dar și ca medicament, printre altele. Atât de importantă era pentru ei, încât juca un rol esențial inclusiv în ritualuri și ceremonii religioase.

Recunoscută ca fiind "remediul naturii uitat de timp", a fost folosită ca aliment și medicament încă din cele mai vechi timpuri - mierea și vindecarea traversând împreună istoria de-a lungul veacurilor (referință: Richard Jones, 2009). Picturile rupestre din Spania, datate în jurul anului 7000 î.Hr., dovedesc acest fapt pe deplin, și nu este de mirare, pentru că articolele științifice și studiile îi demonstrează pe deplin acesteia efectele terapeutice care impactează pozitiv și profund întregul organism. Cu toate acestea, folosirea mierii în medicină, alimentație și alte domenii a scăzut de la momentul descoperirii zahărului din trestie și sfeclă.
Dar mierea poate înlocui cu succes atât zahărul industrial (alb, rafinat), cât și zahărul nerafinat de orice fel (brun, brut, din trestie integral, din flori de cocos, etc.), fiind mult mai sănătoasă. Motivele sunt complexe și multiple. În esență, mierea:

- depășește orice tip de zahăr la nivel nutritiv (mierea este un aliment-medicament viu, un cocktail de compuși bioactivi; de pildă, numai polifenolii din compoziția ei au un impact excepțional asupra întregului organism (referință: Cianciosi et al., 2018));
- are efecte terapeutice dovedite științific asupra întregului organism;
- se absoarbe rapid, cu eforturi minimale din partea organismului. Zaharoza (din zahăr), pentru a putea fi folosită de către organism, trebuie mai întâi să treacă, la nivelul intestinului, prin procesul de invertire. Enzima numită invertază transformă zaharoza în glucoză și fructoză, două molecule mai mici care au abilitatea de a fi absorbite prin mucoasa intestinului subțire și de a intra în fluxul sanguin. Din păcate, invertirea consumă cantități substanțiale de calciu și poate provoca în timp tulburări carențiale, și epuizează invertaza din intestine, conducând în timp la intoleranțe alimentare și dereglări profunde. Mierea conține, în cea mai mare parte (65 până la 75%), direct molecule libere de fructoză și glucoză (zaharuri simple, denumite monozaharide), care se absorb rapid, fără convertire enzimatică și cu efort minim din partea metabolismului, fiind practic în formă pre-digerată (în cazul zahărului de orice fel, moleculele fiind legate, organismul face un efort metabolic enorm pentru a desface dizaharidele în monozaharide). În plus, mierea conține inclusiv enzima invertază, atât de crucială pentru organism;
- are o putere de îndulcire mult mai mare decât zahărul, dar în același timp are mai puține calorii decât acesta (pentru a obține același gust dulce, se va folosi o cantitatea mai mică de miere, în comparație cu cea de zahăr).
CUM ACȚIONEAZĂ MIEREA POLIFLORĂ (100% românească, 100% naturală) ALBeeNA (500 G) 

„Fie ca hrana să-ți fie medicament (adică aliment funcțional) și medicamentul hrană (adică nutraceutic)”, spunea părintele medicinii, faimosul Hipocrate. Mierea polifloră ALBeeNA (500 g) - produs apicol premium (100% miere polifloră crudă, 100% românească, 100% naturală, nerafinată, neprelucrată, cu un gust dulce-floral, extrem de plăcut, și o textură fină – o veritabilă cascadă de miros, gust și culoare) - este și aliment funcțional și medicament, nutraceutic (referințe: Yucel et al., 2019; Ajibola et al., 2012) și conține nutrienți care lipsesc din alimentele moderne hiperprocesate, rafinate și spoliate.
Prebiotică și probiotică, biostimulatoare și biomodulatoare, polivitaminizanto-polimineralizantă, dinamizatoare, echilibrantă, enzimatică, revitalizantă, nutricosmetică, mierea ALBeeNA este o miere pură de care te poți bucura așa cum a fost ea extrasă din stup, cu aromele ei minunate și toate proprietățile intacte (obținută din nectarul a diferite tipuri de flori, mierea noastră conține inclusiv mici particule de ceară și polen, acest fapt dovedind că este naturală, și cristalizează în timp, fără a-i fi afectate în vreun fel calitățile terapeutice (doar mierea brută cristalizează, mierea falsificată, obținută din zahăr și îndulcitori, nu cristalizează niciodată)). • Mierea polifloră ALBeeNA
  este un ALIMENT FUNCȚIONAL și un NUTRACEUTIC SIMBIOTIC (prebiotic și probiotic)
  Dovezile științifice indică prezența în miere a componentelor probiotice și prebiotice.
  Mierea este un produs apicol obținut prin transformarea și prelucrarea nectarului depozitat de către albine în celulele fagurilor. Pentru un singur gram de nectar, albinele colindă și 1000 de flori, umplându-și și golindu-și de până la 60 de ori buzunarul stomacal. În procesul umplerii și golirii buzunarului stomacal, acestea îi inoculează nectarului o suită întreagă de microorganisme benefice (probiotice), provenite din flora lor intestinală și din salivă.
  În prezent, se știe că mierea proaspătă conține un număr mare de bacterii lactice (LAB), reprezentată mai ales de bacterii din genul Lactobacillus, și mai puțin de bacterii din genul Bifidobacterium. Acestea, însă, pot supraviețui în miere nu mai mult de 3 luni de la recoltare. Cu toate acestea, pe lângă flora LAB, mierea conține și spori de bacterii din genul Bacillus, care sunt colectați de albine de la plante în timpul hrănirii. Intestinul omului reprezintă un habitat adecvat pentru germinarea și reproducerea lor (unele tulpini de Bacillus se manifestă ca probiotice deosebit de puternice, acesta fiind și motivul pentru care mierea este considerată un probiotic stabil în timp și eficient, în ciuda florei LAB extrem de fragile și instabile în timp).
  Mierea este și un cocktail de prebiotice (zaharuri nedigerabile), ceea ce o transformă într-un aliment și medicament simbiotic (atât prebiotic, cât și probiotic), referințe: Landry et al., 2016; Gaifullina et al., 2016; Gaifullina et al., 2017; Mohan et al., 2017; Bogdanov, 2016.

  Probioticele sunt microorganisme vii care aduc beneficii extraordinar de mari asupra sănătății omului. Sunt complet lipsite de patogenitate (nu sunt dăunătoare în niciun fel), aderă bine la mucoasa intestinală, se multiplică și o colonizează, sunt stabile genetic și au proprietăți antigenotoxice, rezistă la aciditatea gastrointestinală și la acizii biliari, au capacitatea de a produce așa numitele postbiotice (substanțe deosebit de valoroase pentru funcționalitatea optimă a organismului) și modulează eficient flora pentru a genera și întreține starea de echilibru - eubioza intestinală (probiotic - pro bios - înseamnă în limba greacă pentru-viață, pro-viață, în favoarea vieții). Acestea acționează în tubul digestiv, cavitatea bucală, căile respiratorii, aparatul uro-genital, dar nu numai. Se regăsesc și pe piele, iar conform ultimelor descoperiri ale medicului italian Marco Ruggiero, ajung din intestin până în creier, formând un microbiom cerebral care atunci când devine disfuncțional stă la baza multor procese patologice de natură mentalo-psihică.
  Datorită microorganismelor benefice (probiotice), mierea ajută, în timp, la:
  - ameliorarea disconfortului gastrointestinal, prin reducerea sau eliminarea în timp a: halenei (mirosul urât al cavității bucale), aerofagiei (senzația de prea plin după masă, datorată înghițirii aerului în timpul alimentației), borborismelor (zgomotele abdominale), balonării și durerilor abdominale, printre altele;
  - echilibrarea mediului intestinal după tratamente cu antibiotic alopate;
  - funcționarea optimă a barierei intestinale;
  - combaterea disbiozei intestinale;
  - refacerea și reglarea (armonizarea) microbiotei intestinale;
  - refacerea mucoasei intestinale afectate de diverși factori;
  - optimizarea răspunsului imunitar al organismului;
  - îmbunătățirea digestiei;
  - modificarea cantitativă (a diversității), calitativă, a activității metabolice și a distribuției florei intestinale;
  - reglarea tranzitului intestinal și creșterea gradului de absorbție intestinală a nutrienților, dar nu numai (referințe: Sen et al., 2019; Kerry et al., 2018; Sanders et al., 2018).


  Prebioticele sunt substanțe nedigerabile care influențează benefic starea de sănătate a florei intestinale prin stimularea selectivă a creșterii și activității probioticelor
  . În mod optim, rezistă la acțiunea acizilor gastrici, biliari și a enzimelor intestinale, sunt lipsite de efecte adverse, fermentează ușor la nivelul colonului și constituie o hrană pentru probiotice.
  Oligozaharidele și polizaharidele din miere – prebiotice excepționale - cresc populațiile de probiotice, reglează echilibrul acido-bazic, potențează acțiunea probioticelor, accelerează descompunerea alimentelor ingerate (îmbunătățesc digestia și cresc gradul de absorbție intestinală a nutrienților), ajută la refacerea și reglarea (armonizarea) florei intestinale; ajută la reglarea tranzitului intestinal (la combaterea constipației), printre altele (referințe: Davani-Davari et al., 2019; Roberfroid et al., 2010; Luz Sanz et al., 2005; Kajiwara et al., 2002).

  Microbiomul intestinal este un ecosistem format în cea mai mare parte din bacterii (atât bune (probiotice), cât și patogene) care colonizează tractul intestinal, acestea aflându-se în mod normal în echilibru; în momentul în care intervin anumiți factori, echilibrul (starea de eubioză) se pierde și se instalează dezechilibrul (starea de disbioză). Bacteriile intestinale sunt de 10 ori mai multe decât celulele corpului uman, conțin de 150 de ori mai multe gene decât genomul uman, iar greutatea acestora depășește 2 kg. Rolul microbiomului intestinal, care este unic în cazul fiecărei persoane, precum amprenta digitală - este intens studiat în prezent, făcând obiectul unor cercetări care în mare parte deja au rezultate uluitoare. Noile descoperiri pun în evidență faptul că boli deosebit de grave precum: schizofrenia, tulburarea bipolară, anorexia nervoasă, tulburarea de stres posttraumatic, tulburările din spectrul autist, depresia, anxietatea, cașexia, obezitatea, ADHD-ul, scleroza multiplă, epilepsia, scleroza laterală amiotrofică, apneea de somn, tulburarea obsesiv-compulsivă, boala Parkinson, maladia Alzheimer, boala Huntington, dependența de substanțe, pot avea drept factori cauzatori sau favorizanți anomalii ale microbiomului intestinal (referință: Cryan et al., 2019).
  Pentru efect probiotic și prebiotic ultra-potent, se recomandă administrarea mierii poliflore ALBeeNA împreună cu polen crud poliflor ALBeeNA și păstură crudă ALBeeNA.


 • Mierea polifloră ALBeeNA
  este ANTIMICROBIANĂ (are proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice)

  Mierea a demonstrat în cadrul studiilor proprietăți antimicrobiene puternice împotriva multor agenți patogeni (de la bacterii gram-negative și gram-pozitive și fungi (ciuperci) până la viruși), datorită compoziției sale extrem de complexe.
  Proprietățile antimicrobiene ale mierii sunt deosebit de complexe și sunt dependente de zaharuri, peroxid de hidrogen, flavonoide și peptide antimicrobiene, dar nu numai. Zaharurile, de pildă, componente principale ale mierii, prezintă activitate antibacteriană datorită efectului lor osmotic. Flavonoidele posedă acțiune antimicrobiană datorită inhibării polimerazei ARN-ului bacterian, dar și a sporirii permeabilității membranei agenților patogeni, determinându-i astfel pe aceștia să își piardă capacitatea de sinteză ATP, capacitatea de transport și motilitatea membranară, printre multe altele. Dar mierea nu este numai antimicrobiană, ci este și capabilă să prevină formarea biofilmului, atât din specii bacteriene Gram-negative, cât și Gram-pozitive. În plus, atunci când biofilmul este deja format, mierea îi reduce semnificativ activitatea metabolică (referință: Combarros-Fuertes et al., 2020).

  Mierea acționează asupra unei plaje largi de agenți patogeni, precum: Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumoniae, Helicobacter Pylori, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Salmonella spp., Vibrio cholerae, Listeria monocytogenes, Haemophilus influenzae, HSV-1 (virusul herpetic), Candida albicans, Virusul rubeolic, dar nu numai.
  Poate ajuta inclusiv la reducerea severității infecției cu COVID-19 (coronavirus), fie direct, datorită efectului antiviral al mierii împotriva SARS-CoV-2, fie indirect, prin stimularea și potențarea răspunsurilor sistemului imunitar (proprietățile medicinale directe și indirecte ale mierii împotriva COVID-19 sunt asociate în principal cu conținutul său de compuși fenolici antioxidanți extrem de puternici).
  Referințe: Al-Hatamleh et al., 2020; Albaridi, 2019; Mohapatra et al., 2010; Asare, 2020; Almasaudi, 2020; Bucekova et al., 2019; Szweda, 2016; Vallianou et al., 2014; Al-Waili et al., 2014; Elbargisy, 2020; Mandal, 2011; Basualdo et al., 2007; Hashemipour et al., 2014; Bogdanov, 1997; Pathare et al., 2015; Al-Waili et al., 2013; Al-Waili et al., 2011; Al-Waili, 2004; Ali et al., 1991; Mama et al., 2019; Zeina et al., 1996; Mulu et al., 2010; Irish et al., 2006; Cushnie, Lamb, 2005.

  Mierea are cea mai mare eficiență antimicrobiană într-o soluție (apă, de pildă) care conține minim 40-50% miere (referință: Jeddar et al., 1985).

  Mierea are și proprietăți antiparazitare, acționând asupra unor paraziți precum Leishmania (referință: Zeina et al., 1997), dar este și un agent scolicid (este eficientă în hidatidoză, o afecțiune parazitară produsă prin infecția cu Echinococcus granulosus), referință: Kilicoglu et al., 2008.


  În cadrul studiului Abdel-Azim et al., 2019, o tulpină de Staphylococcus aureus a dezvoltat rapid rezistență la ampicilină, în timp ce la miere, nu. Stafilococul și-a pierdut viabilitatea, fapt care indică incapacitatea bacteriilor de a se adapta la miere, obstacolul major fiind reprezentat în special de proprietatea antimutagenică a mierii. Capacitatea mierii de a ucide agenții patogeni bacterieni in vitro și de a elimina rapid chiar și infecțiile cronice sau rezistente la medicamente a fost demonstrată de mai multe studii (referințe: Wang et al., 2012; Elbargisy, 2020). Mierea poate fi o alternativă eficientă în tratamentul infecțiilor bacteriene rezistente la antibiotice, împotriva cărora s-a dovedit deja a fi eficace (referință: Combarros-Fuertes et al., 2020).

  În studiul comparativ Al-Waili et al., 2004, 16 pacienți adulți cu antecedente de crize recurente de leziuni herpetice, 8 labiale (la nivelul buzelor) și 8 genitale, au fost tratați prin aplicare topică cu miere și aciclovir, cremă (un antiviral alopat). Pentru herpesul labial, în cazul tratamentului topic cu miere, durata medie a crizei, a durerii, apariția crustei și timpul mediu de vindecare au fost cu 35%, 39%, 28% și respectiv 43% mai bune decât cu tratamentul cu aciclovir, iar pentru herpesul genital au fost cu 53%, 50%, 49% și respectiv 59% mai bune decât cu aciclovir. • Mierea polifloră ALBeeNA
  este NEUROPROTECTOARE și NEUROTONICĂ
  În special prin conținutul de flavonoide:
  - are efect antineurastenic (referință: Bogdanov, 2016);
  - este deosebit de utilă, ca adjuvant, în tratamentul bolilor neurodegenerative, precum: maladia Alzheimer, boala Parkinson, boala Huntington, scleroza laterală amiotrofică (SLA), etc. (referințe: Maher, 2019; Teles et al., 2018; Sairazi, Sirajudeen, 2020);
  - are efect antiîmbătrânire la nivelul creierului, mărește expresia BDNF-ului (proteină implicată în procese precum memorizarea și învățarea), are efect antidepresiv și anxiolitic și crește disponibilitatea serotoninei și a norepinefrinei în fanta sinaptică (referință: Hritcu et al., 2017).


  Flavonoidele din miere au efect neuroprotector și neurotonic, printre altele, în special datorită proprietăților puternic antioxidante și antiinflamatoare (referință: Kumar, Pandey, 2013).

  Mierea crudă are proprietăți nootropice (îmbunătățește memoria), precum și proprietăți neurofarmacologice (posedă activitate anxiolitică, anticonvulsivantă și antidepresivă), (referință: Rahman et al., 2014) și reduce îmbătrânirea cognitivă (referință: Azman, Zakaria, 2019).


 • Mierea polifloră ALBeeNA
  posedă proprietăți ANTITOXICE, PROTECTIVE și DETOXIFIANTE (protejează semnificativ organismul împotriva efectelor toxice ale consumului voluntar sau involuntar de diverse substanțe extrem de nocive).
  Mai multe studii in vitro și preclinice au raportat că mierea și polifenolii săi, cum ar fi crisina, au scăzut neurotoxicitatea, toxicitatea pulmonară, cardiotoxicitatea, hepatotoxicitatea, nefrotoxicitatea, toxicitatea asupra funcției de reproducere, genotoxicitatea și imunotoxicitatea prin modularea stresului oxidativ, a inflamației și a apoptozei în diferite organe (referință: Samarghandian et al., 2019).


 • Mierea polifloră ALBeeNA
  este IMUNOSTIMULATOARE și IMUNOMODULATOARE
  - crește limfocitele T și B, neutrofilele, monocitele și celulele ucigașe naturale (NK);
  - sporește răspunsul sistemului imunitar (crește imunitatea);

  - stimulează producția de anticorpi în timpul răspunsurilor imune primare și secundare;
  - impactează pozitiv cantitatea, calitatea, distribuția și activitatea metabolică a microbiotei intestinale (prin aceasta, modulează sistemul imun).
  Referințe: Al-Waili, Haq, 2004; Ahmed et al., 2018; Nweze et al., 2019; Samarghandian et al., 2017; Ajibola et al., 2012; Wani et al., 2020.


 • Mierea polifloră ALBeeNA
  are efect ANTITUSIV

  - scade severitatea și frecvența tusei, îmbunătățește calitatea somnului pacientului și nu are efecte secundare (poate chiar preveni tusea);
  - calmează tusea persistentă, previne și vindecă iritațiile de la nivelul tractului respirator și reduce efectele negative asociate tusei;

  - decongestionează tractul respirator, susține respirația și stimulează sănătatea și confortul căilor respiratorii;
  - acționează ca un balsam pentru căile respiratorii;
  - contribuie la combaterea inflamației locale de la nivelul gâtului.
  Referințe: Goldman, 2014; Nitsche, Carreño, 2016; Abuelgasim et al., 2020; Meo et al., 2017; Arakelyan, 2020.

  În studiul clinic randomizat Sopo et al., 2014, 134 de copii (de vârstă pediatrică) suferinzi de tuse acută nespecifică, au fost randomizați pentru a primi timp de 3 seri un amestec de lapte (90 ml) și miere (10 ml) sau o doză de dextrometorfan (DM) sau levodropropizină (LDP), două antitusive alopate, cele mai prescrise antitusive OTC din Italia. Amestecul de lapte cu miere s-a dovedit a fi cel puțin la fel de eficient precum DM și LDP.


  În studiul clinic randomizat, dublu-orb, cu placebo, Waris et al., 2014, 145 de copii suferinzi de răceală însoțită de tuse și alte simptome specifice, cu vârsta cuprinsă între 1 și 12 ani, au fost randomizați în 3 grupuri, 45 în grupul placebo, 57 în grupul mierii și 43 în grupul salbutamolului, și au primit tratament timp de 5 zile. Mierea a fost cea mai eficientă în ameliorarea simptomatică a simptomelor asociate cu răceala (inclusiv tusea), în timp ce salbutamolul sau placebo nu au oferit niciun beneficiu.

  În studiul clinic randomizat, dublu-orb, cu placebo, Raeessi et al., 2013, 97 de adulți suferinzi de mai mult de 3 săptămâni de tuse persistentă post-infecțioasă au fost împărțiți în trei grupuri: grupul HC (miere+cafea), grupul S (prednisolon) și grupul C (guaifenesină). Participanților li s-a spus să dizolve o cantitate specificată din produsul lor în apă caldă și să bea soluția la fiecare opt ore timp de o săptămână. Mierea în combinație cu cafea s-a dovedit a fi cea mai eficientă modalitate de tratament.


 • Mierea polifloră ALBeeNA
  posedă activitate ANTIMUTAGENICĂ
  (inhibă semnificativ producerea de mutații (modificări) în structura genetică a organismului – la nivel de genă, cromozom, genom), referințe: Wang et al., 2002; Saxena et al., 2012.

  Factorii mutageni sunt diverși, de la unele alimente contaminate până la radiațiile UV și gama.


 • Mierea polifloră ALBeeNA
  este CARDIOTONICĂ și CARDIOPROTECTOARE și reduce FACTORII DE RISC CARDIOVASCULAR
  - reduce colesterolul, trigliceridele, proteina C reactivă și homocisteina, printre altele (referință: Al-Waili et al., 2013);

  Homocisteina, de pildă, este un aminoacid care are efecte devastatoare asupra sănătății. Hiperhomocisteinemia poate conduce la: ateroscleroză, tromboze venoase (cheaguri de sânge), boală coronariană, tromboembolism arterial, leziuni endoteliale, accidente vasculare cerebrale, etc. Conform unui studiu, 42% dintre pacienții care au făcut accident vascular, 28% dintre pacienții cu boală vasculară periferică și 30% dintre pacienții cu boală coronariană aveau niveluri ridicate de homocisteină.
  - are efecte antiplachetar și anticoagulant (referință: Ahmed et al., 2011), dar și antiaterogen (împiedică producerea ateroamelor, specifice aterosclerozei; referință: Olas et al., 2020);
  - scade greutatea corporală la indivizii normali, supraponderali și chiar obezi; reduce glicemia la persoanele normale și chiar la pacienții cu diabet zaharat (referință: Al-Waili et al., 2013);

  - îmbunătățește metabolismul grăsimilor din sânge (scade colesterolul LDL și VLDL "rău", crește colesterolul HDL "bun", scade trigliceridele (TG)); scade peroxidarea lipidelor; modulează (armonizează) tensiunea arterială; are activitate antiaritmică; reduce riscul de infarct miocardic; inhibă inflamația miocardică; previne fibroza miocardică și îmbunătățește funcția cardiacă; reduce factorii de risc cardiovascular la adulții supraponderali și obezi, dar și la cei sănătoși; atenuează creșterea markerilor cardiaci (relaționați cu afectarea cardiacă), (referință: Idrus et al., 2020).

  În studiul clinic randomizat Yaghoobi et al., 2008, unui număr de 38 de pacienți supraponderali sau obezi li s-a administrat 70 g de miere pe zi, timp de 30 de zile. Rezultatele au arătat că mierea a produs o scădere a greutății corporale cu 1,3% și a grăsimii corporale cu 1,1%. De asemenea, a scăzut colesterolul total cu 3%, colesterolul LDL "rău" cu 5,8%, trigliceridele cu 11%, glicemia à jeun (pe nemâncate) cu 4,2% și proteina C reactivă (CRP) cu 3,2%, în același timp crescând colesterolul HDL "bun" cu 3,3%, la pacienții cu valori normale. La pacienții cu valori crescute, mierea a redus colesterolul total cu 3,3%, colesterolul LDL "rău" cu 4,3%, trigliceridele cu 19% și proteina C reactivă (CRP) cu 3,3%. Consumul de miere naturală reduce factorii de risc cardiovascular, în special la subiecții cu factori de risc crescuți și nu crește greutatea corporală la subiecții supraponderali sau obezi.

  În studiul clinic Al-Waili, 2014, mierea naturală, în comparație cu dextroza și sucroza, a scăzut glucoza plasmatică, proteina C reactivă, homocisteina și lipidele din sânge la subiecții sănătoși și chiar diabetici și hiperlipidemici.

  - flavonoidele din miere sunt asociate cu un risc redus de dezvoltare a bolilor cardiovasculare. În boala coronariană, efectele lor protectoare sunt, în principal, de natură antitrombotică, antiischemică, antioxidantă și vasorelaxantă, flavonoidele scăzând riscul bolilor coronariene prin trei acțiuni majore: îmbunătățirea vasodilatației coronariene, scăderea capacității trombocitelor de a forma cheaguri de sânge și prevenirea oxidării colesterolului LDL. De asemenea, flavonoidele din miere au efect antihipertensiv și hipoglicemiant (referință: Khalil, Sulaiman, 2010).


 • Mierea polifloră ALBeeNA
  este ANTIOXIDANTĂ

  - reduce stresul oxidativ;
  - crește capacitatea antioxidantă a organismului;
  - reduce efectele negative ale radicalilor liberi asupra organismului atât prin consumarea directă a radicalilor liberi, cât și prin creșterea activității enzimelor antioxidante (precum superoxid-dismutază (SOD), catalază (CAT), glutation peroxidază (GPx), glutation-S-transferază (GSTs)), dar și prin creșterea în organism a glutationului în formă redusă, neoxidată (GSH);
  - protejează organele interne de degradarea prematură;

  - reduce efectele peroxidării lipidelor și generarea de radicali liberi;
  - are efect antiîmbătrânire și de îmbunătățire a stării generale de sănătate (ajută la prevenirea sau ameliorarea multor afecțiuni cronice care au la bază acțiunea extrem de nocivă a radicalilor liberi).

  Referințe: Erejuwa et al., 2012; Ahmed et al., 2018; Dżugan et al., 2018; Stagos et al., 2018; Cianciosi et al., 2018; Elbargisy, 2020; Beretta et al., 2007; Vallianou et al., 2014.


 • Mierea polifloră ALBeeNA
  este un produs COSMECEUTIC și DERMATOPROTECTOR excepțional
  Cosmetic de performanță funcțional (cu alte cuvinte, nutricosmetic) – administrată intern, dar aplicată și topic, direct pe piele, sub formă de mască, de exemplu, sau ca un pansament, dar nu numai, mierea polifloră este capabilă să impacteze pozitiv funcția biologică a epidermei datorită nutrienților pe care îi conține.
  Prin conținutul de polifenoli, vitamine, polizaharide, minerale, flavonoide, dar nu numai, mierea:
  - detoxifică pielea și îi reduce sensibilitatea la diferiți factori nocivi;
  - ajută la armonizarea microbiomului cutanat;
  - hidratează și oferă suport antiinflamator;
  - regenerează și îmbunătățește aspectul (o face mai fermă, mai elastică, îi reduce ridurile și îi conferă strălucire);
  - stimulează vindecarea rănilor și cicatrizarea pielii;
  - ajută la prevenirea îmbătrânirii cutanate premature prin efectul antioxidant, dar și la prevenirea unor tulburări cutanate;
  - îmbunătățește funcția de barieră protectivă a pielii;
  - are efect antimicrobian;
  - crește microcirculația sanguină la nivel cutanat îmbunătățind oxigenarea și nutriția;
  - reduce efectele nocive ale radicalilor liberi asupra pielii;
  - are efect benefic în acnee, rozacee și alte boli dermatologice (referințe: Kurek-Górecka et al., 2020; Pavlačková et al., 2020; Marwicka et al., 2014; Majewska et al., 2010; Burlando, Cornara, 2013; Ediriweera, Premarathna, 2012).


  Amestecată cu ulei de măsline și ceară de albine, mierea poate fi un tratament alternativ pentru dermatita de scutec (eritemul fesier), eczemă, dermatită atopică, psoriazis, pitiriasis versicolor, tinea cruris, tinea corporis și tinea faciei (referințe: Al-Waili, 2005; Al-Waili, 2005; Al-Waili, 2004; Al-Waili, 2004).

  Mai mult decât atât, amestecată cu ulei de măsline și ceară de albine, mierea a redus semnificativ sângerările și a ameliorat mâncărimea la pacienții cu hemoroizi, și a redus semnificativ durerea, sângerările și mâncărimile la pacienții cu fisură anală. Amestecul de miere, ulei de măsline și ceară de albine este sigur și eficient din punct de vedere clinic în tratamentul hemoroizilor și a fisurii anale (referință: Al-Waili et al., 2005).

  30 de pacienți cu dermatită cronică seboreică a pielii capului, a feței și a pieptului (20 de bărbați și 10 femei, cu vârsta cuprinsă între 15 și 60 de ani), cu simptome și semne specifice (mâncărime, căderea părului, papule, cruste, etc.), au fost incluși în studiul Al-Waili, 2001. Aceștia au fost rugați, în primele 4 săptămâni, să aplice miere crudă diluată (90% miere diluată în apă călduță) o zi da-una nu, pe leziuni, și să frece ușor zona tratată timp de 2-3 minute (de menționat este faptul că mierea era lăsată să acționeze 3 ore înainte de clătirea ușoară cu apă caldă). Apoi, într-o fază profilactică, pacienții au fost împărțiți într-un grup de tratament și un grup de control. Pacienții din grupul de tratament au continuat să își aplice mierea, dar numai o dată pe săptămână, timp de încă 6 luni, în timp ce pacienții din grupul de control au încetat aplicarea.
  Toți pacienții au răspuns pozitiv la aplicarea mierii. Leziunile cutanate s-au vindecat și au dispărut complet în decurs de 2 săptămâni. În plus, pacienții au prezentat și o îmbunătățire a pierderii părului. Niciunul dintre pacienții (15 la număr) tratați cu miere o dată pe săptămână timp de 6 luni nu a prezentat o recidivă, în timp ce 12 (din 15 pacienți din grupul de control), care nu au făcut tratament profilactic cu miere, au prezentat o recidivă a leziunilor la 2-4 luni după oprirea tratamentului. • Mierea polifloră ALBeeNA
  este TONICĂ, TROFICĂ și REVITALIZANTĂ (hrănește, revitalizează și fortifică organismul)

  7 bărbați și 3 femei (cu vârsta medie de 31,2 ani; interval, 20-45 de ani) au primit o dietă obișnuită, dar strict controlată, pe o perioadă de control de 2 săptămâni, urmată apoi de o dietă obișnuită suplimentată, însă, zilnic, cu 1,2 g/kg/corp de miere dizolvată în 250 ml de apă, pe o perioadă de 2 săptămâni de test. Înainte și după perioada de test s-au făcut analize. Conform rezultatelor, mierea a crescut concentrația de vitamina C din sânge cu 47%, betacarotenul cu 3%, glutation reductaza cu 7%, fierul seric cu 20% și cuprul seric cu 33%. Pe de altă parte, a scăzut imunoglobulina serică E (IgE) cu 34% (imunoglobulină care crește pe fondul unor alergii, infecții parazitare sau alte cauze patologice), a scăzut transaminazele hepatice (AST (aspartataminotransferază) și ALT (alaninaminotransferază)) cu 22% respectiv 18%, enzima lactat dehidrogenază cu 41% (LDH, care crește în diferite dezechilibre profunde majore din organism), enzima creatinkinază cu 33% (CK, care crește în afecțiuni cardiace, cerebrale și musculare) și glicemia à jeun cu 5%. Mai mult decât atât, mierea a produs creșteri ușoare ale zincului și magneziului din sânge, ale hemoglobinei și chiar ale hematocritului (volumul procentual de celule roșii din sânge), referință: Al-Waili, 2003. • Mierea polifloră ALBeeNA
  este ANTIINFLAMATOARE
  - inhibă activitatea unor enzime printre care și sintetaza oxidului azotic (iNOS), ciclooxigenaza (COX-1 și COX-2) și lipoxigenaza (LOX);
  - modulează (armonizează) cascada biochimică a acidului arachidonic;
  - ajută la reducerea proceselor inflamatorii și a inflamației sistemice, dar și la reducerea durerii;
  - reduce proteina C reactivă, un important marker inflamator;

  - inhibă eliberarea de citokine pro-inflamatorii;
  - flavonoidele din miere încetinesc expresia MMP-9 (matricea metalopeptidază 9), un mediator inflamator care provoacă inflamații cronice.
  Referințe: Nooh, Nour-Eldien, 2016; Samarghandian et al., 2017; Vallianou et al., 2014; Elbargisy, 2020; Ahluwaliaet al., 2020; Khan et al., 2017; Ahmed et al., 2018; Bogdanov, 2016.
  - în plus, inhibă sinteza de prostaglandină E2 (PGE2) și prostaglandină PGF (2alpha), care sunt, printre altele, și mediatori chimici ai inflamației și ai durerii, dar și sinteza de tromboxan B2, referință: Ricciotti, FitzGerald, 2011.

  În studiul Al-Waili, Boni, 2003, 12 adulți sănătoși, 9 bărbați și 3 femei, au consumat 250 ml de apă cu un conținut de 1,2 g/kg/corp de miere crudă (brută), timp de 15 zile consecutiv. În prima zi, la 3 ore după ingestie, concentrația plasmatică medie de tromboxan B2, prostaglandină E2 (PGE2) și prostaglandină PGF(2alpha), le-a scăzut cu 35%, 19% respectiv 14%. În ziua a 15-a, însă, concentrația acestora a scăzut și mai mult, la 48%, 63% respectiv 50%.


  Mai mult decât atât, într-un model inflamator de colită, în cadrul unui studiu preclinic, administrarea intrarectală de miere s-a dovedit a fi la fel de eficientă precum tratamentul cu prednisolon, un medicament alopat extrem de puternic (referință: Bilsel et al., 2002). 


 • Mierea polifloră ALBeeNA
  este un AGENT TERAPEUTIC deosebit de eficace în VINDECAREA rănilor (inclusiv a celor chirurgicale), ulcerelor cutanate (inclusiv diabetice), a arsurilor, chiar și a plăgilor (leziuni cutanate, inclusiv tăieturi)
  - osmolaritatea ridicată a mierii extrage lichidul din patul plăgii / rănii pentru a crea un flux de limfă benefic vindecării;
  - favorizează debridarea autolitică, are efect antiinflamator și accelerează procesele de vindecare a plăgilor;
  - crește eliberarea de oxigen din hemoglobină, făcând astfel mediul plăgii mai puțin favorabil activității proteazelor distructive;
  - îmbunătățește epitelizarea, minimizează formarea cicatricilor și reduce durerea;
  - sterilizează, vindecă și stimulează creșterea țesutului;

  - îmbunătățește rezultatul vindecării rănilor prin reducerea incidenței și a formării excesive a cicatricilor (aplicarea mierii poate fi o abordare eficientă și economică în gestionarea rănilor mari și complicate);
  - în comparație cu alți agenți topici, cum ar fi hidrofibra cu argint sau sulfadiazina de argint, mierea este mai eficientă în eliminarea contaminării microbiene, reducerea suprafeței plăgii și promovarea reepitelializării.

  Referințe: Alam et al., 2014; McLoone et al., 2020; Al-Waili et al., 2011; Oryan et al., 2016; Medhi et al., 2008; Molan, Rhodes, 2015; Lay-flurrie, 2008; Goharshenasan et al., 2016; Vijaya, Nishteswar, 2012; Barui et al., 2011.

  În cadrul studiilor observaționale Efem, 1988; Phuapradit, Saropala, 1992; Vardi et al., 1998 și Abdelatif et al., 2008, dar și a studiilor clinice randomizate Subrahmanyam, 1991; Subrahmanyam, 1996; Subrahmanyam, 1998; Subrahmanyam, 1994; Al-Waili, Saloom, 1999; Subrahmanyam, 1999 și Güneş, Eşer, 2007, mierea, aplicată topic pe o perioadă cuprinsă între 1 și 9 săptămâni, a fost folosită cu succes, inclusiv la bebeluși, tratând diferite răni (de la arsuri și ulcere până la secțiuni de cezariană).
  Mierea este eficientă în tratarea cu succes a infecției (de la nivelul rănilor) acolo unde alte tratamente au fost complet ineficiente.


 • Mierea polifloră ALBeeNA
  este OFTALMO-TONICĂ, TROFICĂ și PROTECTOARE (extrem de benefică în afecțiuni oculare). Este mai eficientă decât lacrimile artificiale pentru ochii uscați și ajută în diverse boli oculare (referințe: Majtanova et al., 2016; Majtanova et al., 2013; Uwaydat et al., 2011; Uwaydat et al., 2008; Jahangir et al., 2020; Ali et al., 2020).
   
  Peter C. Molan, 1999, în articolul științific "De ce mierea este eficientă ca medicament", raportează eficiența mierii, cu rezultate bune în general, în tratarea unor boli oftalmologice precum: ulcer bacterian de cornee, blefarită, keratită și conjunctivită catarală, în unele cazuri obținându-se chiar restaurarea vederii.


  Conform studiului clinic randomizat Cernak et al., 2011, mierea poate acționa ca agent profilactic al endoftalmitei (reduce riscul de endoftalmită în perioada perioperatorie a intervenției chirurgicale oculare).


  În studiul clinic, dublu-orb, cu placebo, Salehi et al., 2014, unui număr de 30 de pacienți suferinzi de keratoconjunctivită vernală (o formă de conjunctivită alergică cronică) li s-a administrat, de 4 ori pe zi, picături oculare cu soluție pe bază de 60% miere și 40% lacrimi artificiale. Utilizarea picăturilor a redus semnificativ simptomele alergice ale pacienților, în comparație cu grupul de control.

  Aplicarea topică a mierii în conjunctivita infecțioasă reduce roșeața, umflarea, descărcarea puroiului și timpul de eradicare a infecțiilor bacteriene (referință: Al-Waili, 2004).
  Mierea este un bun remediu pentru ochi dureroși / inflamați, spunea Aristotel (350 î.Hr.).


 • Mierea polifloră ALBeeNA
  este GASTROENTERO-TONICĂ, TROFICĂ și PROTECTOARE
  - vindecă sau previne ulcerațiile, protejează mucoasa gastro-intestinală, acționează împotriva Helicobacter Pylori și are activitate antiulceroasă;
  - îmbunătățește tranzitul intestinal;
  - contribuie la echilibrarea procesului de digestie;

  - reduce manifestările neplăcute ale refluxului gastro-esofagian și protejează mucoasa esofagiană de acidul gastric;
  - ajută la reducerea proceselor inflamatorii de la nivelul stomacului și al intestinelor;
  - are efect antidiareic;
  - are proprietăți prebiotice, probiotice și antiinfecțioase (impactează pozitiv cantitatea, calitatea, distribuția și activitatea metabolică a florei intestinale).
  Referințe: Nweze et al., 2019; Ajibola et al., 2012; Eteraf-Oskouei, Najafi, 2013; Kala et al., 2020; Wani et al., 2020; Bogdanov, 2016.


  Într-un studiu clinic raportat de Peter C. Molan, 1999, pacienți suferinzi de diverse tulburări gastrointestinale, nu au primit decât 30 ml de miere înainte de mese, de trei ori pe zi. După tratamentul cu miere, numărul pacienților care au eliminat sânge în scaun (din cauza ulcerului peptic) a scăzut de la 37 la 4, numărul pacienților suferinzi de dispepsie a scăzut de la 41 la 8, numărul pacienților suferinzi de gastrită sau duodenită (observate la endoscopie) a scăzut de la 24 la 15, iar numărul pacienților suferinzi de ulcer duodenal (observat la endoscopie) a scăzut de la 7 la 2.


  În studiile clinice Sharif et al., 2017, Abdulrhman et al., 2010 și Haffejee, Moosa, 1985, mierea, dizolvată într-o soluție de rehidratare orală și administrată unui număr de 230 de copii (de vârstă pediatrică) suferinzi de gastroenterită acută (ca substitut de glucoză, sau separat), în comparație cu grupul de control, a redus semnificativ durata și frecvența diareei, a redus semnificativ frecvența vomei, a redus semnificativ timpul de recuperare (definit ca numărul de ore de la inițierea tratamentului cu miere până la formarea și evacuarea scaunelor moi normale, pacientul prezentând hidratare normală și creștere în greutate satisfăcătoare) și a favorizat rehidratarea corpului. • Mierea polifloră ALBeeNA
  este benefică în BOLI EXTREM DE GRAVE (debilitante)

  În studiul Al-Waili et al., 2006, conceput pentru a evalua efectul mierii de albine naturale asupra unor indici, în cazul unei femei în vârstă de 40 de ani bolnavă de AIDS (AIDS este SIDA în stadiul târziu al infecției cu HIV, care apare atunci când sistemul imunitar al organismului este grav deteriorat din cauza virusului), 80 de grame de miere crudă (naturală), administrată zilnic timp de 21 de zile, consecutiv, i-a scăzut acesteia nivelul prostaglandinelor și i-a crescut producția de oxid nitric, dar și procentul de limfocite, numărul de trombocite, nivelul de proteine serice, albumină și cupru, îmbunătățindu-i astfel testele hematologice și biochimice. • Mierea polifloră ALBeeNA
  are proprietăți ANTICANCERIGENE
  Efectele potenațiale ale mierii crude asupra cancerului au fost investigate în ceea ce privește atât prevenirea, cât și progresia și tratamentul.
  Efectele sale antiproliferative, antitumorale, antimetastatice și anticanceroase sunt mediate prin diferite mecanisme, inclusiv:

  - inhibarea angiogenezei (La nivelul oricărei tumori se dezvoltă o serie de vase de sânge care au rolul să vascularizeze și să hrănească acea tumoră - acest proces se numește angiogeneză tumorală. Conform cercetărilor, mierea privează tumora de nutrienți și oxigen, practic înfometează cancerul, conducând la regresia acestuia);
  - inducerea apoptozei (semnalul de auto-terminare, așa numita moarte celulară programată (mierea determină celulele canceroase să se sinucidă));
  - activarea căii mitocondriale și inducerea permeabilizării membranei externe mitocondriale;
  - stoparea ciclului celular;
  - reducerea stresului oxidativ și reducerea inflamației;
  - armonizarea semnalizării insulinei, printre altele.
  Mierea este selectiv citotoxică față de celulele canceroase, în timp ce este necitotoxică pentru celulele normale (referințe: Erejuwa et al., 2014; Porcza et al., 2016; Ahmed, Othman, 2013; Jaganathan, Mandal, 2009; Mumtaz et al., 2020; Abubakar et al., 2012; Jaganathan et al., 2015; Swellam et al., 2003; Ghaffari et al., 2012; Badolato et al., 2017; Waheed et al., 2019; Pongsathon, Chanpen, 2014).
  Mai mult decât atât, mierea reduce efectele toxice ale chimioterapiei și radioterapiei asupra organismului (referințe: Rao et al., 2017; Taban et al., 2020).


 • Mierea polifloră ALBeeNA,
  - îmbunătățește funcția renală și fertilitatea, energizează organismul și are efect radioprotectiv (referință: Bogdanov, 2016);
  - are efect antianemic și îmbunătățește sănătatea danturii (referință: Ajibola, 2015);
  - poate mări longevitatea (mărirea longevității rezultă din proprietățile polivalente ale mierii poliflore, care pot întârzia îmbătrânirea și pot promova îmbătrânirea sănătoasă prin îmbunătățirea profilului lipidic, reducerea stresului oxidativ, reducerea inflamației sistemice, îmbunătățirea stării glicemice, a tensiunii arteriale, prevenirea apariției diverselor boli debilitante (metabolice, cardiovasculare, etc.), dar nu numai (referință: Bogdanov, 2016);
  - are efect ergogenic (îmbunătățește performanța sportivă (referințe: Hills et al., 2019; Bogdanov, 2016);

  - are efecte benefice în gestionarea disfuncțiilor relaționate cu obezitatea, inclusiv a neurodegenerării (referință: Terzo et al., 2020);
  - este eficientă în osteita alveolară (referință: Singh et al., 2014);
  - este benefică în boli degenerative (referință: Hossen et al., 2017);
  - poate stimula creșterea nivelului seric de testosteron la bărbați (referință: Ali Banihani , 2019);
  - poate fi eficientă în prevenirea și tratamentul infecțiilor persoanelor suferinde de boli renale cronice (referință: Francis et al., 2015);
  - este un aliment funcțional și un nutraceutic cu mare potențial pentru sănătatea oaselor (poate proteja osul prin proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii, în principal prin conținutul său de polifenoli care acționează asupra mai multor căi de semnalizare, ducând la efecte anabolice și antiresorptive ale oaselor), și poate fi benefică în boli precum osteoporoză (referință: Kamaruzzaman et al., 2019);
  - are proprietăți antidiabetice. Există mai multe dovezi care demonstrează un efect benefic al mierii asupra diabetului zaharat de tip 1 și de tip 2 (referințe: Erejuwa et al., 2011; Erejuwa et al., 2012; Enginyurt et al., 2017; Bobiş et al., 2018; Pasupuleti et al., 2020). Poate fi extrem de benefică și în ameliorarea sindromului metabolic (Sindromul metabolic este un complex de simptome și semne care cuprind greutatea corporală extrem de crescută, hiperglicemia, dislipidemia și hipertensiunea. Există numeroase studii preclinice și clinice care raportează efectele protectoare ale mierii împotriva sindromului metabolic. Aportul de miere s-a dovedit a reduce nivelul zahărului din sânge, a preveni creșterea excesivă în greutate, a îmbunătăți metabolismul lipidic prin reducerea colesterolului total (TC), a trigliceridelor (TG), a lipoproteinelor cu densitate mică (LDL), a creșterii lipoproteinelor cu densitate ridicată (HDL) și a scăderii riscului de aterogeneză. Mierea, de asemenea, îmbunătățește sensibilitatea la insulină, ceea ce stabilizează și mai mult nivelul de glucoză din sânge, protejează pancreasul de suprastimularea provocată de rezistența la insulină, contribuie la reducerea stresului oxidativ și protejează vasculatura de disfuncția endotelială și remodelare (referință: Ramli et al., 2018).
  ATENȚIE: Persoanele care suferă de diabet și sindrom metabolic trebuie întodeauna să consulte medicul înainte de a introduce mierea în dieta lor, pentru că, deși mierea posedă proprietăți antidiabetice demonstrate științific, organismul fiecărui om în parte este diferit și imprevizibil și poate reacționa în moduri neașteptate (mierea poate fi consumată de către diabetici, dar în cantități rezonabile și sub supravegherea medicului curant sau a medicului apifitoterapeut).

  - este hepatoprotectoare (referință: Erguder et al., 2008), printre multe altele.

MIEREA POLIFLORĂ ALBeeNA (500 G) SE RECOMANDĂ CA ADJUVANT ÎN:

 Insomnie, Astenie, Disbioză intestinală (floră intestinală dereglată), Reflux gastroesofagian, Convalescență, Oboseală cronică, Stări subfebrile sau febrile, Astm bronșic, Tuse uscată sau productivă, Anemie, Răceli, Gripe, Viroze respiratorii, Faringită, Laringită, Boli ale cavității bucale (gingivită, stomatită, etc.), Cheilită/Perles (zăbăluță – inflamarea și fisurarea colțurilor gurii), Neurastenie, Distonie neurovegetativă, Ulcer gastric, Ulcer duodenal, Gastrite, Arsuri (produse de lumină, căldură, electricitate, radiații, substanțe chimice sau fricțiune), Sindrom hipoanabolic, Malnutriție, Boli dermatologice (Eczeme, Escare, Ulcer varicos, Furunculoză, Erizipel, etc.), Boli oftalmologice (Cataractă, Conjunctivită, etc.), Ciroză hepatică, Constipație, Carii dentare, Rinită, Boli cardiovasculare, dar nu numai.

Poate fi consumată de sportivi pentru creșterea performanței, ca de altfel și de bodybuilderi / culturiști, pentru stimularea creșterii masei musculare, a forței și a capacității de efort.

 


COMPOZIȚIE MIERE POLIFLORĂ ALBeeNA (500 G)

Per borcan de sticlă: 100% miere polifloră, crudă, nerafinată, neprelucrată, în stare pură, 100% românească, 100% naturalăATENȚIE: În mod natural, mierea crudă de calitate superioară cristalizează după un interval de timp (uneori mai lung, alteori mai scurt), în funcție de originea florală (care îi și determină raportul de fructoză (levuloză) / glucoză (dextroză)).
NU CONȚINE: urme de pesticide, antibiotice, spori de mucegai sau alte impurități.
DRUMUL MIERII
: Amplasăm stupinele ALBeeNA doar în zone nepoluate, bogate în floră spontană. Avem grijă ca albinele să fie sănătoase și bine îngrijite mereu. În stupinele noastre, albinele prelucrează nestingherite nectarul, polenul și propolisul proaspăt culese. Apicultori dedicați colectează produsele apicole așa cum le oferă stupul, fără să le proceseze sau prelucreze termic. Produsele ALBeeNA ajung la tine în cele mai bune condiții, proaspete și 100% naturale.

MOD DE PREZENTARE și LIVRARE: Pachet format dintr-un borcan de sticlă închis ermetic de 500 G, cu miere polifloră crudă ALBeeNA.
DISPONIBILITATE: Mierea polifloră ALBeeNA este disponibilă și într-un gramaj mai mic, de 250 G. De asemenea, mai sunt disponibile și alte tipuri de miere, precum:
- Miere de salcâm ALBeeNA, 500G;
- Miere de rapiță ALBeeNA, 500G.
RECOMANDARE DEPOZITARE: Păstrați mierea polifloră ALBeeNA bine închisă ermetic, în ambalajul original, într-un loc uscat și cât mai răcoros, ferită de lumina directă a soarelui, de umezeală și de mirosuri externe urâte.
După ce recipientul este deschis, este indicat ca mierea să fie consumată în maxim 12 – 24 de luni. Dacă doriți să consumați mierea pe termen foarte lung, păstrați-o în mod obligatoriu la frigider. Trebuie să știți că, deși multe tipuri de miere pot sta chiar și la temperatura camerei, pentru o perioadă de 1 până la 2 ani, fără a suferi modificări majore, mierea îmbătrânește, calitatea ei, încet dar sigur, deteriorându-se în timp.
Păstrată în congelator, mierea își păstrează proprietățile pe timp nedeterminat.
OBSERVAȚIE: Mierea polifloră ALBeeNA conține în mod natural mici particule de polen entomofil. NU trebuie, însă, făcută o confuzie în privința polenului. În natură există două tipuri de polen: polen anemofil și polen entomofil. Polenul anemofil, mai ușor, este cel purtat de vânt (se răspândește cu ajutorul vântului), în timp ce polenul entomofil, mai greu și mai lipicios, este cel recoltat în mod exclusiv de albine. Polenul anemofil posedă un risc alergenic deosebit de crescut, în timp ce polenul entomofil nu produce alergii (alergiile la polenul recoltat de albine, în special la polenul crud, sunt extraordinar de rare). Polenul entomofil, în general, la majoritatea persoanelor, nu produce alergii datorită minunatelor albine, care, odată ce-l recoltează de pe staminele florilor, îl combină cu secreții proprii și inițiază astfel un proces enzimatico-fermentativ în urma căruia se metabolizează o foarte mare parte din substanțele cu potențial alergenic (compoziția chimică finală a polenului entomofil este complet diferită de cea a polenului anemofil).
Cea mai mare parte a alergiilor de primăvară și a celor de sfârșit de vară și început de toamnă, sunt provocate de polenul anemofil (de pildă, alergia la ambrozie). Cazurile în care oamenii suferă de alergii la polenul crud recoltat de albine sunt foarte rare, acest tip de polen fiind deosebit de folosit în practica terapeutică chiar pentru tratarea alergiilor la polen anemofil. Polenul de albine crud (entomofil) s-a dovedit că posedă proprietăți antialergice, mai ales datorită conținutului de flavonoide, putând să reducă semnificativ simptomele alergiei, cu până la 40%, prin realizarea unei desensibilizări progresive și sistematice față de polenul anemofil, chiar și la persoanele suferinde de alergie deosebit de severă, la ambrozie, de pildă. 94% din pacienții medicului american Leo Conway, din Denver, Colorado, au scăpat complet de simptomele alergice după ce au consumat polen crud.


Mierea polifloră ALBeeNA este un produs 100% natural
. Orice produs 100% natural nu poate fi standardizat din prisma proprietăților organoleptice; așadar, pot exista variații privind mirosul, aspectul sau culoarea de la un lot la altul; acest fapt nu influențează cu nimic siguranța și eficiența produsului. Pentru asigurarea biodisponibilității, eficienței și siguranței corespunzătoare, fiecare lot de materie primă și de produs finit sunt supuse unui proces de verificare extrem de riguros.

 

 

ATENȚIONAREAproximativ 1-2% din populație suferă de alergie la produse apicole, sau dezvoltă alergie la anumite substanțe care intră în compoziția acestora.
Pentru persoanele care au în antecedente alergii extrem de puternice și violente sau care suferă de alergii deosebit de severe (în general), dar nu numai, se recomandă începerea administrării mierii poliflore cu o doză foarte mică, pentru verificarea toleranței. De pildă, în asemenea cazuri extreme, se poate începe administrarea orală (pe gură) inclusiv cu 500 mg de miere. Dacă produsul este tolerat fără apariția unor simptome alergice caracteristice, se crește doza gradat, cu câte încă 500 mg pe zi până se va ajunge la cea mai mare doză tolerată sau la doza recomandată și la modul de administrare normal (detaliat în rândurile de mai jos). Este indicat să vă consultați înainte și cu un medic apiterapeut.
Pentru persoanele care nu au consumat niciodată miere polifloră și vor să își testeze o eventuală sensibilitate, se recomandă realizarea următorului test simplu: țineți în gură un sfert de linguriță de miere și așteptați 15 minute. Dacă nu aveți simptome (ochi apoși, strănut, nas infundat, secreții nazale abundente, mâncărimi nazale sau oculare, etc.), mestecați încet și înghițiți. Așteptați încă 24 de ore și monitorizați-vă corpul pentru orice simptom caracteristic. Dacă nu ați experimentat niciunul, puteți consuma miere polifloră, crescând doza gradat, până la cea recomandată (doza poate fi crescută mai rapid decât în cazul persoanelor care au în antecedente alergii extrem de puternice și violente sau care suferă de alergii deosebit de severe).
Dacă aveți în antecedente reacții alergice la înțepătura de albine, ar fi indicat să consumați mierea polifloră sub îndrumarea și supravegherea unui medic apiterapeut. Dacă ați făcut șoc anafilactic din cauza consumului de produse apicole, nu consumați sub nicio formă miere polifloră.

 

 

MOD DE ADMINISTRARE

 

 

Mierea se poate consuma într-o multitudine de feluri.
Poate fi administrată ca atare, dar și adăugată în shake-uri, smoothie-uri, prăjituri (preparate la rece), întinsă peste diverse alimente la temperatura camerei (pâine prăjită, cereale, fructe de pădure, etc.), în combinație cu alte alimente (kefir, scorțișoară, polen crud poliflor, etc.), pe stomacul gol, sublingual (sub limbă), imediat după masă sau între mese, dimineața - pe stomacul gol, seara – înainte de culcare, înainte și după antrenamente sau eforturi fizice, ș.a.m.d.
Poate fi consumată cu regularitate, constant, în cantități rezonabile (cu moderație).
Nu adăugați mierea în lichide fierbinți, nici nu o întindeți peste alimente care depășesc temperatura de 35-38 (în cel mai nefericit caz, cel mult 40°C), pentru a nu-i altera proprietățile terapeutice și chiar gustul.

Persoanele care suferă de diabet și sindrom metabolic trebuie întodeauna să consulte medicul înainte de a introduce mierea în dieta lor, pentru că, deși mierea posedă proprietăți antidiabetice demonstrate științific, organismul fiecărui om în parte este diferit și imprevizibil și poate reacționa în moduri neașteptate (mierea poate fi consumată de către diabetici, dar în cantități rezonabile și sub supravegherea medicului curant sau a medicului apifitoterapeut).
Pentru persoanele care suferă de diabet zaharat sever, cea mai recomandată este mierea cu mai puțină dextroză și mai multă fructoză, în această categorie încadrându-se mierea de salcâm ALBeeNA.

UZ INTERN, ca adjuvant:

În general, trebuie consumată cu moderaţie (se poate, însă, administra zilnic).
Pe stomacul gol, diluată în apă, sau sublingual (ținută sub limbă 10-15 minute) are efectele cele mai rapide (sublingual, de exemplu, cele mai fine substanţe din miere (uleiuri esenţiale, minerale, etc.) ajung rapid și direct în circuitul sanguin).


Adulți: 3-4 linguriţe de miere pe zi (întreaga cantitate se administrează fracționat, câte puțin, în 3 până la 7 prize, pe tot parcursul zilei).
Copii cu vârsta peste 14 ani: 1-3 lingurițe pe zi.
Copii cu vârsta peste 7 ani: 1-2 lingurițe pe zi.
Copii cu vârsta peste 3 ani: 1 linguriță pe zi.
Pentru a înregistra efecte pozitive în urma consumului de miere, este indicat ca administrarea acesteia să se facă pe o perioadă de minim 3 luni, în cantități substanțiale.

ATENȚIE: În cazul adulților sănătoși (care au o valoare normală a hemoglobinei glicate), dacă au consum energetic crescut (bodybuilderi, culturiști, atleți, etc.), cantitatea totală de miere consumată zilnic poate fi crescută, dar nu trebuie să fie mai mare de 100-150 de grame pe zi (administrată înainte și după antrenament).
Mierea polifloră poate fi administrată împreună cu toate celelalte produse apicole, respectiv propolis, lăptișor de matcă, păstură și polen. Pentru apiterapie mai specifică, dar cu o polivalență mult mai variată, cu spectru mai larg, având la bază păstură crudă (proaspătă) ALBeeNA, propolis apos ALBeeNA, tinctură de propolis ALBeeNA, lăptișor de matcă crud (pur) ALBeeNA, polen crud poliflor (proaspăt congelat) ALBeeNA, dar nu numai, consultați schemele terapeutice din cadrul modului de administrare al acestora.UZ EXTERN, ca adjuvant:Pentru ochi
: mierea se folosește într-o concentrație cuprinsă între 20-60%, în lacrimi artificiale (sau în ser fiziologic / apă distilată).
De pildă, se amestecă părți egale de miere polifloră ALBeeNA cu apă distilată (ser fiziologic sau lacrimi artificiale de la farmacie) pentru a face o soluție, care va avea potență de 50%. Folosind o pipetă, puneți una până la trei picături de soluție în ochi, de două până la trei ori pe zi, până la rezoluția simptomelor. Închideți ochii și stați relaxat timp de 1 minut. Există posibilitatea să simțiți o mică jenă timp de până la 5-10 minute, care, însă, va dispărea. Consultați înainte un medic oftalmolog.

„pentru cataractă... o picătură de miere lichidă în colțul ochilor, noaptea, ar fi de ajutor”, afirmă medicul naturopat Paavo Airola, în cartea sa „Cum să te faci bine /  How to Get Well”, pag. 161, din anul 1984.

Pentru piele
: mierea polifloră ALBeeNA are proprietăți cosmetice remarcabile (este un agent cosmeceutic excepțional).

Se poate folosi în prepararea cosmeticelor. Se include ca ingredient într-un dozaj minim de 0,5-10% (10 g de miere la 100 g de cremă), sau în dozaj maxim de 50%, în emulsii, tonere faciale, loțiuni, ape florale, lapte demachiant, geluri și creme hidratante, creme de zi sau de noapte nutritive și antirid, măști faciale, creme de corp, lapte de corp, șampon și balsam de păr, spray de păr, creme capilare, etc.
Se poate combina cu ulei de măsline, lăptișor de matcă crud (pur), polen crud poliflor, diferite piure-uri de fructe, gălbenuș de ou, diferite uleiuri esențiale (ti tree, geraniu, etc.), etc.
Este potrivită pentru îngrijirea tuturor tipurilor de ten
(normal; uscat, deshidratat și lipsit de vitalitate; cu fermitate redusă și ridat; gras și/sau mixt, problematic, iritat, sensibil, cu tendință la a dezvolta leziuni acneiforme; afectat de soare, frig sau vânt; ten cu pete hiperpigmentare), dar și pentru îngrijirea părului și chiar a unghiilor. Este benefică și pentru îngrijirea pielii delicate a copiilor.


O mască facială (cu efect hidratant, nutritiv, cicatrizant, regenerator, antirid) se poate face foarte simplu: 20 de grame de miere polifloră ALBeeNA, 5-10 g de polen crud poliflor ALBeeNA, 1 g de lăptișor de matcă crud (pur) ALBeeNA și puțină apă, pentru fluidizare optimă. Se omogenizează bine, după care se aplică pe toată fața și se lasă în medie 30 de minute. Se îndepărtează ușor, cu apă călduță. Se repetă procedura de minim 3 ori pe săptămână.

Mierea polifloră poate fi folosită nu numai în scop cosmetic, ci și medicinal.
Puteți aplica miere polifloră ALBeeNA, local, pe întregul corp
, pe scalp și chiar pe unghii (ca adjuvant pentru: eczeme, răni, infecții, julituri, ulcerații, tăieturi, leziuni, iritații, înțepături de insecte, arsuri, acnee, furunculi, negi, herpes, bătături, bășici, escare, zona zoster, etc.).

Sub formă de cataplasmă:
- în formulă unică, mierea polifloră ALBeeNA se aplică pe zona afectată și se acoperă cu pansament steril;
- sau în formulă complexă, mai puternică, polivalentă, pastă realizată din: o linguriță de miere de albine polifloră ALBeeNA, o linguriță de polen crud poliflor ALBeeNA, 60 de picături de propolis apos ALBeeNA, și 1-2 g de lăptișor de matcă (pur) crud ALBeeNA (se omogenizează bine și se aplică pe zona afectată, acoperindu-se cu pansament steril). Cataplasmele se aplică zilnic, timp de minim 7 zile consecutiv, optim 14 zile (de două ori pe zi, și se mențin pe zona afectată timp de minim 1 oră dimineața și 1 oră seara (optim 2 ore)).


OBSERVAȚIE: Pentru persoanele care NU AU MAI FOLOSIT NICIODATĂ PRODUSE APICOLE cutanat (dar nu neapărat), se recomandă realizarea unei testări a alergiei locale. De pildă, se aplică puțină miere polifloră ALBeeNA pe partea interioară a antebrațului și se monitorizează zona timp de 24 de ore. Dacă după 24 de ore nu apar local simptome caracteristice (mâncărimi, roșeață, iritație, bubițe, etc.), produsul se poate administra. La fel se procedează și cu alte produse apicole, precum lăptișorul de matcă sau polenul crud poliflor, dar nu numai.

 

 

CONTRAINDICAȚII și ATENȚIONĂRI
A nu se folosi dacă sigiliul de siguranță este deteriorat sau lipsește.
A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor mici.
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic, fără acordul medicului sau terapeutului.
Contraindicată cu desăvârșire copiilor cu vârsta mai mică de 1 an.
Contraindicată persoanelor care sunt hipersensibile / intolerante sau alergice la produse apicole (în special, dar nu numai, la polen de albine) și celor care sunt hipersensibile sau intolerante la fructoză.
Nu adăugați mierea în lichide fierbinți, nici nu o întindeți peste alimente care depășesc temperatura de 35-38 (în cel mai nefericit caz, cel mult 40°C), pentru a nu-i altera proprietățile terapeutice și chiar gustul.
Consultați medicul apiterapeut înainte de a începe un tratament naturist pe bază de produse apicole.

Pentru copiii cu vârsta mai mare de 1 an și mai mică de 3 ani, mierea polifloră poate fi administrată cu acordul și sub supravegherea unui medic apiterapeut.
Femeile însărcinate și cele care alăptează, dacă nu suferă de alergie la produse apicole și de diabet gestațional, pot consuma miere polifloră, cu acordul medicului curant.
Persoanele care suferă de diabet și sindrom metabolic trebuie întodeauna să consulte medicul înainte de a introduce mierea în dieta lor, pentru că, deși mierea posedă proprietăți antidiabetice demonstrate științific, organismul fiecărui om în parte este diferit și imprevizibil și poate reacționa în moduri neașteptate (mierea poate fi consumată de către diabetici, dar în cantități rezonabile și sub supravegherea medicului curant sau a medicului apifitoterapeut).
Pentru persoanele care suferă de diabet zaharat sever, cea mai recomandată este mierea cu mai puțină dextroză și mai multă fructoză, în această categorie încadrându-se mierea de salcâm ALBeeNA.

Dacă simptomele persistă sau se agravează încetați administrarea și consultați medicul.
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Supliment meditatie

Acest produs contine:

Miere poliflora100.00%

Alte produse similare

Miere poliflora INSTITUTUL APICOL
Miere poliflora
INSTITUTUL APICOL
Miere poliflora APIMELIA
Miere poliflora
APIMELIA
Miere poliflora APIMELIA
Miere poliflora
APIMELIA
Helmiflores FARMACIA VERDE
Helmiflores
FARMACIA VERDE
Miere poliflora APISALECOM
Miere poliflora
APISALECOM
Sapun natural cu… DEJA VU
Sapun natural cu…
DEJA VU
Miere poliflora… SZASZ ILYES
Miere poliflora…
SZASZ ILYES
Miere poliflora… SZASZ ILYES
Miere poliflora…
SZASZ ILYES
Vin demisec din… COMPLEX APICOL
Vin demisec din…
COMPLEX APICOL

Parerile clientilor

Excelent!
scrisa de ADRIANA / 24.03.2021 16:15
SUPER BUNA!
Este super buna, are un gust si o culoare care imi aduce aminte de mierea poliflora din Grecia. Culoarea, in particular, imi demonstreaza clar ca are un continut foarte ridicat de polifenoli. Multumesc!
scrisa de Nicu / 05.01.2021 21:46

Clientii remediu au asociat acest produs cu:

Polen crud congelat poliflor
400gr ALBEENA

34.00 lei
Pastura
100gr ALBEENA

39.50 lei
Miere poliflora de la ALBEENA are un gramaj de 500gr si este comercializat in magazinul Remediu la pretul de 24.00 lei. Forma lui de prezentare este pasta, face parte din categoria Miere si contine miere poliflora. Caracteristicile tehnice/prospectul/informatiile despre Miere poliflora 500gr prezentate pe site pot contine mici inadvertente. Pentru mai multe detalii despre acest produs sau alte produse de la ALBEENA ne puteti contacta telefonic la 0765.68.17.17.

Citeste despre miere poliflora:

Nu am gasit vreun articol relevant.