Miere salcam 500gr ALBEENA

Producator: ALBEENA
Brand: ALBEENA
Forma prezentare: pasta, 500 gr
Pret magazine: 36.8 lei
Pret remediu.ro:
32.00 lei
IN STOC
TVA: 9% inclus
Cantitate:
3 punct(e) de fidelitate
0765 68 17 17

Mierea de albine - rezultat al unui efort uriaș din partea albinelor, care colindă și 1000 de flori pentru un singur gram de nectar, este un produs apicol obținut prin transformarea și prelucrarea nectarului depozitat în celulele fagurilor.

Cunoscută și ca miere de acacia, mierea de salcâm - hiperaliment-medicament viu - are o compoziție chimică foarte complexă, în ea regăsindu-se o multitudine de nutrienți, printre care și:

- carbohidrați (până la 80%, fructoză și glucoză, fructoza fiind predominantă; polizaharide, oligozaharide);
- polen de flori de salcâm;
- polifenoli, prebiotice și probiotice;
- fitohormoni (acid abscisic);
- acizi fenolici (acid ferulic, acid cinamic, etc.);
- acizi grași, acizi organici și fibre;
- flavonoide (apigenin, pinocembrin, crisină, acacetină, etc.);

- minerale, vitamine și enzime;
- aminoacizi, proteine și peptide;
- apă, ceară, antioxidanți și alte bioelemente.

Obținută din nectarul și polenul florilor de salcâm alb (Robinia pseudoacacia L.) din zone nepoluate ale Transilvaniei, mierea de Salcâm ALBeeNA (500 g) este un produs apicol premium care conține 100% miere de salcâm crudă, 100% naturală și 100% românească, nerafinată, neprelucrată, neprocesată termic, în stare pură.
Miere monofloră, cu proprietăți unice asupra cărora nu intervenim în niciun fel, mierea de salcâm ALBeeNA este limpede, incoloră spre ușor gălbuie, cu un gust delicat de flori, extrem de plăcut, și o aromă unică, îmbietoare.

Plantă ornamentală, medicinală și meliferă extraordinară, Salcâmul alb (Robinia pseudoacacia L.)  este, în medicina naturistă, una dintre cele mai folosite plante. Acestuia i se folosesc cel mai mult și cel mai des florile, scoarța, dar și mierea (produsă de albine din nectarul și polenul florilor sale). Polivalente, florile de salcâm au o mulțime de efecte terapeutice: sunt gastroenteroprotectoare (protejează mucoasa stomacului și a intestinului), calmează migrenele cauzate de stres și suprasolicitare, sunt sedative, tonifiază organismul, calmează tusea și favorizează expectorația, au proprietăți afrodiziace și antispasmodice, au proprietăți antiinflamatoare și analgezice, ajută la normalizarea acidității gastrice, dar nu numai.

"Fiul meu, mănâncă miere, căci e bună şi un fagure de miere este dulce gurii tale" (Sfânta Scriptură, Pildele lui Solomon, capitolul 24, versetul 13).
Aliment biblic, considerat vital pentru viața omului (Ecclesiasticul, 39: 31), consumat de Însuși Mântuitorul Iisus Hristos, după Învierea Sa (Luca, 24: 42), mierea, "remediul naturii uitat de timp", a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri. Geto-dacii, babilonienii, grecii, egiptenii, chinezii, romanii, indienii, dar nu numai, au folosit-o ca aliment, medicament, ingredient în diferite preparate (de pildă, băuturi), dar și ca element important în ritualuri și ceremonii religioase.
Mierea și vindecarea au traversat împreună istoria de-a lungul veacurilor (articolele științifice și studiile îi demonstrează pe deplin acesteia efectele terapeutice care impactează pozitiv și profund întregul organism).




CUM ACȚIONEAZĂ MIEREA de SALCÂM (100% românească, 100% naturală) ALBeeNA (500 G)




 
Părintele medicinii, Hipocrate, spunea: „Fie ca hrana să-ți fie medicament (adică aliment funcțional) și medicamentul hrană (adică nutraceutic)”. Mierea de salcâm ALBeeNA este atât aliment funcțional cât și medicament - o miere pură, de care te poți bucura așa cum a fost ea extrasă din stup, cu aromele ei minunate și toate proprietățile intacte. Funcțională și nutraceutică (aliment-medicament; medicament-aliment), biostimulatoare și biomodulatoare, polimineralizantă, enzimatică, dinamizatoare, nutricosmetică, polivitaminizantă, revitalizantă, echilibrantă, dar nu numai, conține nutrienți care lipsesc din alimentele moderne hiperprocesate, rafinate și spoliate, având în același timp virtuți terapeutice remarcabile.


  • Mierea de Salcâm ALBeeNA
    este prin excelență
    :

    - BEHICĂ (are proprietăți antitusive, calmează tusea persistentă, previne și vindecă iritațiile de la nivelul tractului respirator, reduce efectele negative asociate tusei, favorizează expectorația prin fluidificarea secrețiilor bronșice și are proprietăți antiseptice);
    - SEDATIVĂ (reduce stările de excitație psihică sau motorie, fiind deosebit de eficientă în nevroze, anxietate, insomnie);
    - TONICĂ, TROFICĂ și REVITALIZANTĂ (hrănește, energizează, revitalizează și fortifică organismul; este antiastenică; are acțiune tonico-energizantă, accelerează metabolismul lent; este excelentă pentru a preveni oboseala, pentru creșterea rezistenței organismului și a capacității de memorare; este un excelent tonic pentru copii, convalescenți, bătrâni, sportivi și chiar gravide);
    - GASTROENTERO-TONICĂ, TROFICĂ și PROTECTOARE (extrem de benefică în boli de stomac și intestine; ajută la reducerea proceselor inflamatorii de la nivelul stomacului și al intestinelor, vindecă sau previne ulcerațiile, protejează mucoasa gastro-intestinală și are activitate antiulceroasă, stimulează digestia, calmează durerile de stomac, diminuează aciditatea gastrică, îmbunătățește tranzitul intestinal, are proprietăți laxative).


  • Printre multe altele,
    Mierea de salcâm ALBeeNA
    :

    - este ANTIBACTERIANĂ (acționează asupra multor genuri, specii și tipuri de bacterii) și OREXIGENĂ (stimulează și crește pofta de mâncare);
    -
    este ANTIOXIDANTĂ (crește capacitatea antioxidantă a organismului, reduce efectele negative ale radicalilor liberi asupra organismului, reduce stresul oxidativ, protejează organele interne de degradarea prematură) și ANTIINFLAMATOARE (ajută la reducerea proceselor inflamatorii și a inflamației sistemice, dar și la reducerea durerii);
    -
    este ANTIPROLIFERATIVĂ (are proprietăți anticancerigene) HEPATOPROTECTOARE și NEFROPROTECTOARE (scade aminotransferazele hepatice crescute patologic, ajută la menținerea integrității hepatocitelor (celulele ficatului), scade ureea serică și creatinina crescute patologic);
    -
    este ERGOGENICĂ (îmbunătățește performanța sportivă) și ANTIANEMICĂ (ajută la combaterea anemiei; crește hemoglobina și celulele roșii);
    -
    este NEUROPROTECTOARE, NEUROTONICĂ și ANTINEURASTENICĂ (stimulent natural în perioadele solicitante, cu activitate intensă a creierului; este indicată în perioadele de efort fizic și intelectual deosebit; stimulează semnificativ scăderea activității acetilcolinesterazei (AChE), ceea ce o face utilă în maladia Alzheimer; este benefică în tulburări de stres și tulburări depresive);
    - este eficientă în VINDECAREA rănilor, a arsurilor, a ulcerelor cutanate, chiar și a plăgilor (leziuni cutanate, inclusiv tăieturi);
    - este IMUNOSTIMULATOARE și IMUNOMODULATOARE (ajută la creștea imunității și contribuie la armonizarea răspunsului imunitar) și INHIBĂ ADIPOGENEZA (reduce acumularea de lipide și nivelul trigliceridelor în adipocitele 3T3-L1, având astfel potențial ca agent anti-obezitate);
    - este CARDIOTONICĂ și CARDIOPROTECTOARE (reduce factorii de risc cardiovascular, ajută la reducerea colesterolului și a trigliceridelor, printre altele), NUTRICOSMETICĂ și DERMATOPROTECTOARE (reduce efectele nocive ale radicalilor liberi asupra pielii, hidratează și oferă suport antiinflamator, îmbunătățește funcția de barieră protectivă a pielii, ajută la prevenirea îmbătrânirii cutanate premature prin efectul antioxidant, regenerează și îmbunătățește aspectul pielii), dar nu numai.
    Referințe: Muhammad et al., 2016; Gohar, 2016; Muhammad et al., 2014; Krpan et al., 2009; Aspar et al., 2020; Ghafar et al., 2016; Mohammed et al., 2020; Samat et al., 2014; Kim et al., 2017; Aliyu et al., 2013; Abidin et al., 2015; Pichichero et al., 2010.   
    Mai mult decât atât, mierea de salcâm ar putea fi utilă chiar și în inhibarea formării polipilor nazali (referință: Shin et al., 2019).

    Mai multe detalii despre mierea crudă ALBeeNA și proprietățile acesteia terapeutice (cu referințele corespunzătoare), demonstrate științific, prin studii preclinice, clinice, in vitro și in vivo, puteți descoperi și citi dând click aici
    : miere crudă polifloră ALBeeNA.






MIEREA DE SALCÂM ALBeeNA (500 G) SE RECOMANDĂ CA ADJUVANT ÎN:

 




Anemie
, Astenie, Disbioză intestinală (floră intestinală dereglată), Inapetență (lipsa poftei de mâncare), Hiperaciditate gastrică, Reflux gastroesofagian, Insomnie, Convalescență, Esofagită de reflux, Oboseală cronică, Pirozis (arsuri retrosternale), Anxietate, Nevroză, Tuse (de orice fel), Răceli, Gripe, Boli cardiovasculare, Boli hepatice, Neurastenie Viroze respiratorii, Anorexie, Obezitate, Faringită, Bronșită, Laringită, Gingivită, Stomatită, Stres, Cheilită/Perles (zăbăluță – inflamarea și fisurarea colțurilor gurii), Distonie neurovegetativă, Ulcer gastric, Ulcer duodenal, Gastrite (în special hiperacide), Arsuri (produse de lumină, căldură, electricitate, radiații, substanțe chimice sau fricțiune), Escare, Diaree, Ulcer varicos, Constipație, dar nu numai.


Poate fi consumată de sportivi pentru creșterea performanței, ca de altfel și de bodybuilderi / culturiști, pentru stimularea creșterii masei musculare, a forței și a capacității de efort.

 


COMPOZIȚIE MIERE DE SALCÂM ALBeeNA (500 G)






Per borcan de sticlă: 100% miere de salcâm, crudă, nerafinată, neprelucrată, în stare pură, 100% românească, 100% naturală.



ATENȚIE: În mod natural, mierea crudă de calitate superioară cristalizează după un interval de timp (uneori mai lung, alteori mai scurt), în funcție de originea florală (care îi și determină raportul de fructoză (levuloză) / glucoză (dextroză)). Mierea de salcâm 100% naturală cristalizează foarte lent în comparație cu alte tipuri de miere, precum cea de rapiță. Explicația acestui fenomen este simplă: conține mai multă fructoză decât glucoză. De fapt, este mierea cea mai bogată în fructoză. Cristalizarea mierii de salcâm începe să se instaleze după aproximativ 18 luni și, atenție, nu ajunge niciodată la proporția de 100%, putând astfel să rămână lichidă ani întregi.
NU CONȚINE: urme de pesticide, antibiotice, spori de mucegai sau alte impurități.
DRUMUL MIERII
: Amplasăm stupinele ALBeeNA doar în zone nepoluate, bogate în floră spontană. Avem grijă ca albinele să fie sănătoase și bine îngrijite mereu. În stupinele noastre, albinele prelucrează nestingherite nectarul, polenul și propolisul proaspăt culese. Apicultori dedicați colectează produsele apicole așa cum le oferă stupul, fără să le proceseze sau prelucreze termic. Produsele ALBeeNA ajung la tine în cele mai bune condiții, proaspete și 100% naturale.

MOD DE PREZENTARE și LIVRARE: Pachet format dintr-un borcan de sticlă închis ermetic de 500 G, cu miere de salcâm crudă ALBeeNA.
DISPONIBILITATE: Mai sunt disponibile și alte tipuri de miere, precum:
- Miere de rapiță ALBeeNA, 500G;
- Miere polifloră ALBeeNA, 500 G;
- Miere polifloră ALBeeNA, 250 G.
RECOMANDARE DEPOZITARE: Păstrați mierea de salcâm ALBeeNA bine închisă ermetic, în ambalajul original, într-un loc uscat și cât mai răcoros, ferită de lumina directă a soarelui, de umezeală și de mirosuri externe urâte.
După ce recipientul este deschis, este indicat ca mierea să fie consumată în maxim 12 – 24 de luni. Dacă doriți să consumați mierea pe termen foarte lung, păstrați-o în mod obligatoriu la frigider. Trebuie să știți că, deși multe tipuri de miere pot sta chiar și la temperatura camerei, pentru o perioadă de 1 până la 2 ani, fără a suferi modificări majore, mierea îmbătrânește, calitatea ei, încet dar sigur, deteriorându-se în timp. Păstrată în congelator, mierea își păstrează proprietățile pe timp nedeterminat.
OBSERVAȚIE: Mierea de salcâm ALBeeNA conține în mod natural polen entomofil de flori de salcâm. NU trebuie, însă, făcută o confuzie în privința polenului. În natură există două tipuri de polen: polen anemofil și polen entomofil. Polenul anemofil, mai ușor, este cel purtat de vânt (se răspândește cu ajutorul vântului), în timp ce polenul entomofil, mai greu și mai lipicios, este cel recoltat în mod exclusiv de albine. Polenul anemofil posedă un risc alergenic deosebit de crescut, în timp ce polenul entomofil nu produce alergii (alergiile la polenul recoltat de albine, în special la polenul crud, sunt extraordinar de rare). Polenul entomofil, în general, la majoritatea persoanelor, nu produce alergii datorită minunatelor albine, care, odată ce-l recoltează de pe staminele florilor, îl combină cu secreții proprii și inițiază astfel un proces enzimatico-fermentativ în urma căruia se metabolizează o foarte mare parte din substanțele cu potențial alergenic (compoziția chimică finală a polenului entomofil este complet diferită de cea a polenului anemofil).
Cea mai mare parte a alergiilor de primăvară și a celor de sfârșit de vară și început de toamnă, sunt provocate de polenul anemofil (de pildă, alergia la ambrozie). Cazurile în care oamenii suferă de alergii la polenul crud recoltat de albine sunt foarte rare, acest tip de polen fiind deosebit de folosit în practica terapeutică chiar pentru tratarea alergiilor la polen anemofil. Polenul de albine crud (entomofil) s-a dovedit că posedă proprietăți antialergice, mai ales datorită conținutului de flavonoide, putând să reducă semnificativ simptomele alergiei, cu până la 40%, prin realizarea unei desensibilizări progresive și sistematice față de polenul anemofil, chiar și la persoanele suferinde de alergie deosebit de severă, la ambrozie, de pildă. 94% din pacienții medicului american Leo Conway, din Denver, Colorado, au scăpat complet de simptomele alergice după ce au consumat polen crud.

Mierea de salcâm ALBeeNA este un produs 100% natural
. Orice produs 100% natural nu poate fi standardizat din prisma proprietăților organoleptice; așadar, pot exista variații privind mirosul, aspectul sau culoarea de la un lot la altul; acest fapt nu influențează cu nimic siguranța și eficiența produsului. Pentru asigurarea biodisponibilității, eficienței și siguranței corespunzătoare, fiecare lot de materie primă și de produs finit sunt supuse unui proces de verificare extrem de riguros.

 

 

ATENȚIONARE





Aproximativ 1-2% din populație suferă de alergie la produse apicole, sau dezvoltă alergie la anumite substanțe care intră în compoziția acestora.
Pentru persoanele care au în antecedente alergii extrem de puternice și violente sau care suferă de alergii deosebit de severe (în general), dar nu numai, se recomandă începerea administrării mierii de salcâm cu o doză foarte mică, pentru verificarea toleranței. De pildă, în asemenea cazuri extreme, se poate începe administrarea orală (pe gură) inclusiv cu 500 mg de miere. Dacă produsul este tolerat fără apariția unor simptome alergice caracteristice, se crește doza gradat, cu câte încă 500 mg pe zi până se va ajunge la cea mai mare doză tolerată sau la doza recomandată și la modul de administrare normal (detaliat în rândurile de mai jos). Este indicat să vă consultați înainte și cu un medic apiterapeut.
Pentru persoanele care nu au consumat niciodată miere și vor să își testeze o eventuală sensibilitate, se recomandă realizarea următorului test simplu: țineți în gură un sfert de linguriță de miere de salcâm și așteptați 15 minute. Dacă nu aveți simptome (ochi apoși, strănut, nas infundat, secreții nazale abundente, mâncărimi nazale sau oculare, etc.), mestecați încet și înghițiți. Așteptați încă 24 de ore și monitorizați-vă corpul pentru orice simptom caracteristic. Dacă nu ați experimentat niciunul, puteți consuma miere de salcâm, crescând doza gradat, până la cea recomandată (doza poate fi crescută mai rapid decât în cazul persoanelor care au în antecedente alergii extrem de puternice și violente sau care suferă de alergii deosebit de severe).
Dacă aveți în antecedente reacții alergice la înțepătura de albine, ar fi indicat să consumați mierea de salcâm sub îndrumarea și supravegherea unui medic apiterapeut. Dacă ați făcut șoc anafilactic din cauza consumului de produse apicole, nu consumați sub nicio formă miere de salcâm.

 

 

MOD DE FOLOSIRE și ADMINISTRARE

 

 

Mierea de salcâm ALBeeNA poate înlocui cu succes atât zahărul industrial (alb, rafinat), cât și zahărul nerafinat de orice fel (brun, brut, din trestie integral, din flori de cocos, etc.), fiind mult mai sănătoasă. Motivele sunt complexe și multiple. În esență, mierea:
- depășește orice tip de zahăr la nivel nutritiv (mierea este un aliment-medicament viu, un cocktail de compuși bioactivi);
- are efecte terapeutice dovedite științific asupra întregului organism;
- se absoarbe rapid, cu eforturi minimale din partea organismului. Zaharoza (din zahăr), pentru a putea fi folosită de către organism, trebuie mai întâi să treacă, la nivelul intestinului, prin procesul de invertire. Enzima numită invertază transformă zaharoza în glucoză și fructoză, două molecule mai mici care au abilitatea de a fi absorbite prin mucoasa intestinului subțire și de a intra în fluxul sanguin. Din păcate, invertirea consumă cantități substanțiale de calciu și poate provoca în timp tulburări carențiale, și epuizează invertaza din intestine, conducând în timp la intoleranțe alimentare și dereglări profunde. Mierea de salcâm conține, în cea mai mare parte (până la 75-80%), direct molecule libere de fructoză și glucoză (zaharuri simple, denumite monozaharide), care se absorb rapid, fără convertire enzimatică și cu efort minim din partea metabolismului, fiind practic în formă pre-digerată (în cazul zahărului de orice fel, moleculele fiind legate, organismul face un efort metabolic enorm pentru a desface dizaharidele în monozaharide). În plus, mierea conține inclusiv enzima invertază, atât de crucială pentru organism;
- are o putere de îndulcire mult mai mare decât zahărul, dar în același timp are mai puține calorii decât acesta (pentru a obține același gust dulce, se va folosi o cantitatea mai mică de miere, în comparație cu cea de zahăr).

Mierea de salcâm se poate consuma într-o multitudine de feluri.
Poate fi administrată intern ca atare, dar și adăugată în shake-uri, smoothie-uri, prăjituri (preparate la rece), întinsă peste diverse alimente la temperatura camerei (pâine prăjită, cereale, fructe de pădure, etc.), în combinație cu alte alimente (kefir, scorțișoară, polen crud poliflor, etc.), ca îndulcitor pentru băuturi și deserturi, pe stomacul gol, sublingual (sub limbă), imediat după masă sau între mese, dimineața - pe stomacul gol, seara – înainte de culcare, înainte și după antrenamente sau eforturi fizice, ș,a.m.d., dar și extern.
Poate fi consumată cu regularitate, constant, în cantități rezonabile (cu moderație).
Nu adăugați mierea în lichide fierbinți, nici nu o întindeți peste alimente care depășesc temperatura de 35-38 (în cel mai nefericit caz, cel mult 40°C), pentru a nu-i altera proprietățile terapeutice și chiar gustul
.

Mierea de salcâm, datorită conținutului mai redus în glucoză și mai bogat în fructoză, este cea mai recomandată pentru diabetici și suferinzi de sindrom metabolic. Consumați-o în cantități rezonabile, cu acordul și sub supravegherea medicului curant sau a medicului apiterapeut.




UZ INTERN, ca adjuvant:





În general, trebuie consumată cu moderaţie (se poate, însă, administra zilnic).
Pe stomacul gol, diluată în apă, sau sublingual (ținută sub limbă 10-15 minute) are efectele cele mai rapide (sublingual, de exemplu, cele mai fine substanţe din miere (uleiuri esenţiale, minerale, etc.) ajung rapid și direct în circuitul sanguin).


Adulți: 2-4 linguriţe de miere pe zi (întreaga cantitate se administrează fracționat, câte puțin, în 3 până la 7 prize, pe tot parcursul zilei).
Copii cu vârsta peste 14 ani: 1-3 lingurițe pe zi.
Copii cu vârsta peste 7 ani: 1-2 lingurițe pe zi.
Copii cu vârsta peste 3 ani: 1 linguriță pe zi.
Pentru a înregistra efecte pozitive în urma consumului de miere, este indicat ca administrarea acesteia să se facă pe o perioadă de minim 3 luni, în cantități substanțiale.

ATENȚIE: În cazul adulților sănătoși (care au o valoare normală a hemoglobinei glicate), dacă au consum energetic crescut (bodybuilderi, culturiști, atleți, etc.), cantitatea totală de miere consumată zilnic poate fi crescută, dar nu trebuie să fie mai mare de 100-150 de grame pe zi (administrată înainte și după antrenament).
Mierea de salcâm poate fi administrată împreună cu toate celelalte produse apicole, respectiv propolis, lăptișor de matcă, păstură și polen. Pentru apiterapie mai specifică, dar cu o polivalență mult mai variată, cu spectru mai larg, având la bază păstură crudă (proaspătă) ALBeeNA, propolis apos ALBeeNA, tinctură de propolis ALBeeNA, lăptișor de matcă crud (pur) ALBeeNA, polen crud poliflor (proaspăt congelat) ALBeeNA, dar nu numai, consultați schemele terapeutice din cadrul modului de administrare al acestora.




UZ EXTERN, ca adjuvant:





Pentru ochi
: se recomandă folosirea mierii crude poliflore ALBeeNA (este mai polivalentă).

Pentru piele: mierea de salcâm ALBeeNA are proprietăți cosmetice remarcabile (este un agent cosmeceutic excepțional)
.

Se poate folosi în prepararea cosmeticelor. Se include ca ingredient într-un dozaj minim de 0,5-10% (10 g de miere la 100 g de cremă), sau în dozaj maxim de 50%, în emulsii, tonere faciale, loțiuni, ape florale, lapte demachiant, geluri și creme hidratante, creme de zi sau de noapte nutritive și antirid, măști faciale, creme de corp, lapte de corp, șampon și balsam de păr, spray de păr, creme capilare, etc.
Se poate combina cu ulei de măsline, lăptișor de matcă crud (pur), polen crud poliflor, diferite piure-uri de fructe, gălbenuș de ou, diferite uleiuri esențiale (ti tree, geraniu, etc.), etc.
Este potrivită pentru îngrijirea tuturor tipurilor de ten
(normal; uscat, deshidratat și lipsit de vitalitate; cu fermitate redusă și ridat; gras și/sau mixt, problematic, iritat, sensibil, cu tendință la a dezvolta leziuni acneiforme; afectat de soare, frig sau vânt; ten cu pete hiperpigmentare), dar și pentru îngrijirea părului și chiar a unghiilor. Este benefică și pentru îngrijirea pielii delicate a copiilor.


O mască facială (cu efect hidratant, nutritiv, cicatrizant, regenerator, antirid) se poate face foarte simplu: 20 de grame de miere de salcâm ALBeeNA, 5-10 g de polen crud poliflor ALBeeNA, 1 g de lăptișor de matcă crud (pur) ALBeeNA și puțină apă, pentru fluidizare optimă. Se omogenizează bine, după care se aplică pe toată fața și se lasă în medie 30 de minute. Se îndepărtează ușor, cu apă călduță. Se repetă procedura de minim 3 ori pe săptămână.

Mierea de salcâm ALBeeNA poate fi folosită nu numai în scop cosmetic, ci și medicinal. Puteți aplica miere de salcâm, local, pe întregul corp, pe scalp și chiar pe unghii (ca adjuvant pentru: răni, infecții, julituri, ulcerații, tăieturi, leziuni, iritații, înțepături de insecte, arsuri, acnee, bătături, bășici, etc.).
Sub formă de cataplasmă:
- în formulă unică, mierea de salcâm ALBeeNA se aplică pe zona afectată și se acoperă cu pansament steril;
- sau în formulă complexă, mai puternică, polivalentă, pastă realizată din: o linguriță de miere de salcâm ALBeeNA, o linguriță de polen crud poliflor ALBeeNA, 60 de picături de propolis apos ALBeeNA, și 1-2 g de lăptișor de matcă (pur) crud ALBeeNA (se omogenizează bine și se aplică pe zona afectată, acoperindu-se cu pansament steril). Cataplasmele se aplică zilnic, timp de minim 7 zile consecutiv, optim 14 zile (de două ori pe zi, și se mențin pe zona afectată timp de minim 1 oră dimineața și 1 oră seara (optim 2 ore)).


OBSERVAȚIE: Pentru persoanele care NU AU MAI FOLOSIT NICIODATĂ PRODUSE APICOLE cutanat (dar nu neapărat), se recomandă realizarea unei testări a alergiei locale. De pildă, se aplică puțină miere de salcâm ALBeeNA pe partea interioară a antebrațului și se monitorizează zona timp de 24 de ore. Dacă după 24 de ore nu apar local simptome caracteristice (mâncărimi, roșeață, iritație, bubițe, etc.), produsul se poate administra. La fel se procedează și cu alte produse apicole, precum lăptișorul de matcă sau polenul crud poliflor, dar nu numai.

 

 

CONTRAINDICAȚII și ATENȚIONĂRI




A nu se folosi dacă sigiliul de siguranță este deteriorat sau lipsește.
A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor mici.
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic, fără acordul medicului sau terapeutului.
Contraindicată cu desăvârșire copiilor cu vârsta mai mică de 1 an.
Contraindicată persoanelor care sunt hipersensibile / intolerante sau alergice la produse apicole (în special, dar nu numai, la polen de albine) și celor care sunt hipersensibile sau intolerante la fructoză.
Nu adăugați mierea în lichide fierbinți, nici nu o întindeți peste alimente care depășesc temperatura de 35-38 (în cel mai nefericit caz, cel mult 40°C), pentru a nu-i altera proprietățile terapeutice și chiar gustul.
Consultați medicul apiterapeut înainte de a începe un tratament naturist pe bază de produse apicole.

Pentru copiii cu vârsta mai mare de 1 an și mai mică de 3 ani, mierea de salcâm poate fi administrată cu acordul și sub supravegherea unui medic apiterapeut.
Femeile însărcinate și cele care alăptează, dacă nu suferă de alergie la produse apicole, pot consuma miere de salcâm, cu acordul medicului curant.
Mierea de salcâm, datorită conținutului mai redus în glucoză și mai bogat în fructoză, este cea mai recomandată pentru diabetici și suferinzi de sindrom metabolic. Consumați-o în cantități rezonabile, cu acordul și sub supravegherea medicului curant sau a medicului apiterapeut.

Dacă simptomele persistă sau se agravează încetați administrarea și consultați medicul.
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Supliment meditatie

Acest produs contine:

Miere de salcam100.00%

Alte produse similare

Sirop de afine… STEAUA DIVINA
Sirop de afine…
STEAUA DIVINA
Sirop de brad in… STEAUA DIVINA
Sirop de brad in…
STEAUA DIVINA
Sirop de catina… STEAUA DIVINA
Sirop de catina…
STEAUA DIVINA
Sirop de coacaze… STEAUA DIVINA
Sirop de coacaze…
STEAUA DIVINA
Sirop de ghimbir… STEAUA DIVINA
Sirop de ghimbir…
STEAUA DIVINA
Sirop de merisoare… STEAUA DIVINA
Sirop de merisoare…
STEAUA DIVINA
Balsam nutritiv… FLORAMIN
Balsam nutritiv…
FLORAMIN
Crema de fata cu… FLORAMIN
Crema de fata cu…
FLORAMIN
Crema de maini… FLORAMIN
Crema de maini…
FLORAMIN

Parerile clientilor

Exceptionala pentru stomac
Am folosit-o pentru o gastrita hiperacida. Imi ia arsurile in capul pieptului cu mana, efectiv. Nu va mai spun ca in combinatie cu propolis apos de la voi am scapat de helicobacter pylori. Multumesc!
scrisa de Nico / 03.03.2021 20:42

Clientii remediu au asociat acest produs cu:

Laptisor de matca pur crud 2% 10-HDA
125gr ALBEENA

122.00 lei
Pastura
300gr ALBEENA

110.00 lei
Miere salcam de la ALBEENA are un gramaj de 500gr si este comercializat in magazinul Remediu la pretul de 32.00 lei. Forma lui de prezentare este pasta, face parte din categoria Miere si contine miere de salcam. Caracteristicile tehnice/prospectul/informatiile despre Miere salcam 500gr prezentate pe site pot contine mici inadvertente. Pentru mai multe detalii despre acest produs sau alte produse de la ALBEENA ne puteti contacta telefonic la 0765.68.17.17.

Citeste despre miere de salcam:

Nu am gasit vreun articol relevant.