Nigella - Ulei de Chimen Negru 60cps PROVITA

Producator: PROVITA NUTRITION
Brand: PROVITA
Forma prezentare: gelule, 60 buc
Pret vechi: 89.78 lei
- 6%
Pret remediu.ro:
84.39 lei
LA COMANDA
Acest produs poate avea intarzieri la livrare.
TVA: 9% inclus
Cantitate:
8 punct(e) de fidelitate
0765 68 17 17 plata card suplimente

Ce este Nigella?

Chimenul negru este membru al familiei botanice Ranunculus. Semințele întregi  sunt de culoare închisă, subțiri, și în formă de semilună. Ele conțin peste 100 de compuși chimici dintre care unii încă neidentificați.

Semințele de Chimen negru (Nigella sativa) au fost  folosite din timpuri străvechi ca remediu activ împotriva unor maladii severe, pe linia marilor tradițiilor medicale – de la Ayurveda și plantele medicinale în China, la medicina Egiptului și Greciei antice.

Scrieri religioase precum cartea lui Isaia din Vechiul Testament, cap. 28 versetele 25 și 27 și învățăturile profetului Mohamed  atestă beneficiile Chimenului negru sau a “semințelor negre”, acestea fiind prezentate ca un “remediu pentru orice boală în afară de moarte”.

Uleiul de Chimen negru a fost identificat în camera mortuară a regelui egiptean Tutankamon și a fost folosit de regina Cleopatra aducându-i valoroase  beneficii pentru sănătate și frumusețe.

Hipocrate, părintele medicinei moderne, consideră Chimenul negru un remediu prețios în tulburări digestive.

Ibn Sina, autorul celebrului “Canon de Medicină”, relevă cum Chimenul negru stimulează metabolismul și contribuie la vindecarea stărilor de depresie și letargie.

Medicina Ayurveda recomandă Chimenul negru pentru un spectru larg de afecțiuni, printre care: hemoroizi, hepatită, stări febrile, diaree, tuse, viermi intestinali.

Acum, știința medicală confirmă proprietățile medicinale de excepție ale semințelor negre de Nigella. Chimenul negru a făcut obiectul a sute de studii în urma cărora a reieșit că aceste semințe conțin compuși care intensifică producția de:

  • măduvă osoasă;
  • interferon natural;
  • celule imunitare.

Un număr foarte restrâns de plante medicinale manifestă eficacitatea demonstrată de Chimenul negru împotriva unui spectru larg de boli și afecțiuni medicale.

Ce beneficii oferă Nigella?

  1. Chimenul negru impulsionează / întărește sistemul imunitar. Ca și binecunoscuta plantă Echinaceea, Chimenul negru intensifică în mare măsură activitatea sistemului imunitar. Dar, spre deosebire de Echinaceea, acesta nu influențează negativ dezechilibrele autoimunitare, și prin urmare poate fi folosit și în cazurile de boli autoimune. Stimulează activitatea neutrofilelor (celule imunitare cu viața scurtă care se regăsesc în măduva osoasă și care sunt mobilizate împotriva infecțiilor bacteriene). Manifestă intens efecte antibacteriene.
  2. Chimenul negru este de asemenea eficace și în dereglări ale ficatului, tulburări digestive, astm bronșic. Determină o scădere a procentulului de zahăr din sânge (aspect esențial în tratamentul unor cazuri complicate de diabet). O multitudine de studii indică eficiența deosebită a uleiului de Nigella în bolile hepatice și în alergii, fapt pentru care naturopații l-au integrat în protocoalele pentru hepatită. În hepatitele virale B sau C acționează asemănător interferonului, dar fără efecte secundare. Stimulează organismul să producă interferon natural.
  3. Chimenul negru se dovedește a fi un remediu eficace împotriva alergiilor, sclerozei multiple, cancerului, tuberculozei și SIDA.
  4. Cercetările desfășurate în Germania au demonstrat că 70% dintre pacienții cu manifestări alergice – inclusiv alergii la polen și praf – beneficiază de tratamentul cu ulei de Chimen negru.  Aplicarea tratamentului pe o perioadă mai îndelungată (șase luni sau mai mult) conduce adesea la rezultate remarcabile. Ajută la eliminarea reacțiilor cauzate de sinuzita alergică.
  5. Mai multe studii au demonstrat contribuția importantă a extractului de chimen negru în tratamentul cancerului. Iar în alt studiu recent, se arată că uleiul de Chimen negru a avut efecte majore în tratamentul cancerului pancreatic – una dintre formele cele mai agresive/mortale de cancer și cel mai greu de tratat. De menționat că pe site-ul spitalului “Sloane Kettering” din SUA, au fost recent publicate detalii încurajatoare privind folosirea uleiului de Chimen negru în cercetările actuale  asupra bolii  canceroase. Chimenul negru se dovedește deosebit de eficient în formele agresive de cancer ale căror evoluție depinde de angiogeneză (procesul fiziologic de formare a noi vase de sânge). Începând din 1959, Chimenul negru a fost examinat în cadrul a peste 200 de studii diferite la diverse universități și laboratoare. Astfel, cercetările desfășurate la laboratorul de cercetări în domeniul cancerului din Hilton Head Island, Carolina de Sud, SUA, au arătat că uleiul de Chimen negru a acționat asupra tumorilor canceroase fără a provoca efectele secundare caracteristice chimioterapiei. Cercetările de la Hilton Head au demonstrat că, Chimenul negru sporește ritmul de dezvoltare a celulelor măduvei spinării într-o proporție uimitoare de 250%; inhibă evoluția tumorilor cu 50%; stimulează celulele imunitare și mărește producția de interferon (care protejează celulele împotriva efectului distructiv al virusurilor). În studiile pe animale, două treimi din numărul șoarecilor cărora li s-a administrat ulei de Chimen negru au supraviețuit peste 30 de zile, în urma eforturilor susținute de a le provoca cancer, în timp ce nici unul din animalele grupului de control nu a supraviețuit.
  6. Benefic în caz de acnee, răceli și gripe, stări letargice, stări de tensiune nervoasă, oboseală în musculatura picioarelor, dureri de cap, dureri de spate, artrită, contuzii și reumatism, hipertensiune arterială, gastrită, diaree, căderea părului, dureri de ureche, paraziți intestinali, colici abdominali (bebeluși), sinuzită, infecții tegumentare cu fungi. Ajută la reducerea sau eliminarea durerilor cauzate de artrită.

Compozitie

Ce conține Nigella?

Compusul activ principal al semințelor de Chimen negru este nigelia cristalina (crystalline nigellone). Alte importante ingrediente active sunt: timochinon, beta-sitosterol, acidul miristic, acidul palmitic, acidul palmitoleic, acidul stearic, acidul oleic, acidul linoleic, acidul arachidonic, proteine, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, acidul folic, calciu, fier, cupru, zinc, fosfor.

Fiecare capsulă conține:

Ulei 3,6:1 din semințe de chimen negru (Nigella Sativa) 

 

  • presat la rece
  • purificat
  • standardizat
500 mg
Capsulă (gelatină, glicerină) 180 mg

Nu conține: lactate, ouă, gluten, soia, grâu, porumb, fermenți, nuci, îndulcitori coloranți, conservanți sau arome artificiale.

Administrare

Mod de administrare recomandat (adulți): 2 capsule de 2 ori pe zi, de preferință pe stomacul gol sau după cum vă recomandă medicului.

Ce face atât de excepțional Nigella?

Specialiștii deseori recomandă administrarea unei lingurițe de ulei de Chimen negru, luat separat sau cu ceai fierbinte, cu o oră înaintea meselor, odată sau de două ori zilnic. Majoritatea persoanelor preferă uleiul din semințe de Chimen negru sub formă de capsule. Indiferent dacă este luat cu ceai sau în capsule, acest ulei ajută organismul în menținerea stării de sănătate, și frumusețe corporală, întărește firul de păr intensificându-i aspectul lucios. Același efect îl are și în cazul unghiilor (prin tratament prelungit). În uz extern, uleiul din semințe de Chimen negru poate ameliora psoriazisul, eczeme ale pielii și acneea. Uleiul de Chimen negru este uneori folosit și în prepararea cremelor de față, și poate fi chiar adăugat în crema de față preferată. Unele persoane folosesc uleiul din semințe de Chimen negru (adaptat în preparate de laboratoare de farmacie) pentru arsuri și infecții ale pielii.  Poate fi, de asemenea, folosit pentru hidratarea pielii, sau minimalizarea ridurilor și a altor semne de îmbătrânire, precum și împotriva durerilor de încheieturi.

Chimenul negru este uneori vândut în magazine sau pe internet ca ulei din semințe de Chimen negru, semințe de Ceapă neagră, de Susan negru etc., dar numai cel menționat ca fiind obținut 100% din specia Nigella sativa este adevăratul Chimen negru prezentat mai sus.

Atenționări:

  • Consultați specialistul înainte de utilizare dacă sunteți însărcinată sau alăptați.
  • Nu utilizați dacă încercați să concepeți un copil.
  • Consultați specialistul înainte de utilizare dacă aveți o tulburare a sistemului imunitar.
  • Întrerupeți utilizarea dacă aveți tulburări gastrointestinale.
  • A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor.
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
  • Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă  variată și echilibrată și un mod de viață sănătos. 
Colesterol Formula Nutrific
Tensiune Formula Nutrific

Acest produs contine:

Negrilica500.00mg

Alte produse similare

Ulei esential de… STEAUA DIVINA
Ulei esential de…
STEAUA DIVINA
Tinctura de chimen… PRO NATURA
Tinctura de chimen…
PRO NATURA
Baraka 100 PHARCO
Baraka 100
PHARCO
Baraka 450 PHARCO
Baraka 450
PHARCO
Crema cu amigdalina,… AQUANANO
Crema cu amigdalina,…
AQUANANO
Crema cu venin… AQUANANO
Crema cu venin…
AQUANANO
Negriol, ulei de… AQUANANO
Negriol, ulei de…
AQUANANO
Negriol, ulei de… AQUANANO
Negriol, ulei de…
AQUANANO
Omega 3 & omega… HOFIGAL
Omega 3 & omega…
HOFIGAL

Parerile clientilor

F.bun....folosit timp indelungat
scrisa de MARIA-ISABELA / 14.03.2022 20:02
Foarte bun
scrisa de DORINA / 22.09.2021 15:45
Recomand!
scrisa de Madalina / 15.01.2021 23:10
EXTRAORDINAR
Pentru tiroidita hashimoto este aur acest produs
scrisa de Nicki / 09.01.2021 14:36
Foarte buna
scrisa de Adela / 24.04.2020 18:08

Clientii remediu au asociat acest produs cu:

Bio Active Acidophilus
90cps PROVITA

87.88 lei
Goldenseal Coptis C1000 Forte
90cps PROVITA

100.17 lei
Serra Plus Serapeptaza
30cps PROVITA

88.83 lei
Nigella - Ulei de Chimen Negru de la PROVITA are un gramaj de 60cps si este comercializat in magazinul Remediu la pretul de 89.78 lei. Forma lui de prezentare este gelule, face parte din categoria Circulator si contine negrilica. Caracteristicile tehnice/prospectul/informatiile despre Nigella - Ulei de Chimen Negru 60cps prezentate pe site pot contine mici inadvertente. Pentru mai multe detalii despre acest produs sau alte produse de la PROVITA ne puteti contacta telefonic la 0765.68.17.17.

Citeste despre negrilica:

Nu am gasit vreun articol relevant.