albeena laptisor de matca

Prospect VELBE

Indicatii : Sulfatul de vinblastina este indicat în tratamentul paleativ al urmatoarelor: I. Boli maligne care raspund în mod frecvent la tratament : Boala Hodgkin generalizata (stadiile III si IV, modificari Ann Arbor ale sistemului Rye).

Limfomul limfocitar (nodular si difuz, slab diferentiat sau diferentiat). Limfomul histiocitar. Mycosis fungoides (stadii avansate). Carcinomul testicular avansat. Sarcomul Kaposi. Boala Letterer-Siwe ( histiocitoza X): II. Boli maligne care raspund mai rar la tratament :

Coriocarcinoame rezistente la alti agenti chimioterapeutici. Carcinomul de sân, care nu raspunde la chirurgia endocrina si terapia hormonala. Principiile actuale ale chimioterapiei pentru multe tipuri de cancer includ administrarea concurenta a mai multor agenti antineoplazici. Pentru cresterea efectului terapeutic fara a creste si toxicitatea, sunt selectati în general agenti cu diferite limite ale dozelor toxice si cu mecanisme de actiune diferite. Deci, chiar daca sulfatul de vinblastina are efect ca agent unic în cazul bolilor mentionate mai sus, este utilizat de obicei în combinatie cu alte medicamente antineoplazice. Asemenea terapii combinate produc un procent mai mare de raspuns fata de agentul unic. Aceste principii au fost aplicate, de exemplu, în tratamentul chimioterapeutic al bolii Hodgkin. Boala Hodgkin: S-a demonstrat ca vinblastina este unul din cei mai eficace agenti unici în tratarea bolii Hodgkin. Boala Hodgkin în stadii avansate a fost tratata cu succes si cu agenti multipli, scheme care includ si sulfatul de vinblastina. Pacientii care au recaderi dupa tratamentul cu schema MOPP (mecloretamina clorhidrat, sulfat de vincristina, prednison si procarbazina) au raspuns însa la terapia combinata care a inclus si sulfatul de vinblastina. O terapie alternativa pentru pacientii în stadii avansate ale bolii Hodgkin este reprezentata de un protocol utilizând ciclofosfamida în loc de mecloretamina si sulfat de vinblastina în loc de sulfat de vincristina. Cancerele avansate ale celulelor germinale testiculare (carcinom embrionar, teratocarcinom si coriocarcinom) sunt sensibile numai la sulfatul de vinblastina, dar rezultate clinice mai bune sunt obtinute daca sunt administrati concomitent si alti agenti antineoplazici. Efectul bleomicinei este marit în mod semnificativ daca se administreaza sulfat de vinblastina cu 6-8 ore înaintea administrarii de bleomicina; aceasta schema permite ca un numar mai mare de celule sa se opreasca în metafaza, stadiul din ciclul celular în care bleomicina este activa.

Contraindicatii :
Vinblastina este contraindicata pacientilor cu granulocitopenie netratata. Nu trebuie utilizata în prezenta unei infectii bacteriene. Aceste infectii trebuie tratate înainte de initierea tratamentului cu vinblastina. Atentie!: Seringile continând acest produs trebuie sa poarte inscriptia: Atentie!: Sulfat de vinblastina! Numai pentru uz intravenos". Este recomandat ca seringile pregatite înainte de utilizare sa se împacheteze, iar pachetul sa poarte inscriptia: "A nu se scoate ambalajul pâna în momentul injectarii. Administrarea intrarahidiana poate provoca moartea. Numai pentru uz intravenos." Daca vinblastina este administrata intratecal, este recomandat urmatorul tratament initiat urgent: 1. Scoateti lichid cefalorahidian pâna la limita maxima de siguranta, printr-o punctie lombara. 2. Spalati cu solutie lactata Ringer printr-o perfuzie continua de 150 ml/ora, printr-un cateter introdus în ventriculul cerebral si înlaturati lichidul pe cale lombara, pâna când aveti la dispozitie plasma proaspata. 3. Continuati perfuzia utilizând 25 ml de plasma înghetata în stare proaspata, diluata în 1 litru de solutie lactata Ringer cu un ritm de 75 ml/ora. Ritmul perfuziei trebuie ajustat în asa fel încât sa se mentina un nivel proteic de 150 ml/dl în lichidul spinal. Repetati procedura cu înca un litru de plasma înghetata în stare proaspata. 4. Administrati 10 g de acid glutamic intravenos timp de 24 de ore, urmat de 500 mg, de trei ori pe zi, pe cale orala, timp de o luna sau pâna când disfunctia neurologica este stabilizata. Importanta acidului glutamic poate sa nu fie majora.

Precautii :
La pacientii care prezinta infiltrate celulare maligne ale maduvei osoase, numarul leucocitelor si plachetelor a scazut uneori dramatic, chiar dupa doze moderate de vinblastina. Nu este recomandata utilizarea medicamentului la acesti bolnavi. Prezenta casexiei sau a ulceratiilor pe piele poate fi rezultatul unui raspuns leucopenic la medicament . Utilizarea medicamentului în aceste conditii trebuie întrerupta. Nu este recomandabila utilizarea zilnica a unor cantitati mici de vinblastina timp îndelungat. Raspunsul terapeutic în acest caz, în comparatie cu dozele intermitente, nu este îmbunatatit si au fost raportate fenomene, cum sunt: convulsii, disfunctii cerebrale foarte grave, chiar permanente si chiar moartea. Sarcina si alaptare : Acest produs medicinal este cunoscut si suspectat de a cauza defecte de nastere si/sau alte reactii adverse ireversibile asupra sarcinii. Poate sa aiba, de asemenea, si potentiale efecte farmacologice neasteptate asupra sarcinii în dezvoltare, asupra fatului sau nou-nascutului. Vinblastina poate avea efecte nocive asupra fatului daca este administrata femeilor gravide, desi nu exista studii controlate în acest sens. Daca acest medicament este folosit în timpul sarcinii sau pacienta ramâne gravida în timpul tratamentului, trebuie sa fie pusa în garda asupra a ceea ce se poate întâmpla. Femeile trebuie sfatuite sa evite sa ramâna gravide în aceasta situatie. Nu se stie daca vinblastina este excretata în laptele uman. Din cauza reactiilor adverse extrem de grave care pot sa apara la sugari dupa administrarea vinblastinei, trebuie sa se hotarasca fie întreruperea alaptarii, fie a tratamentului, luând în considerare importanta acestuia pentru mama. Efecte asupra conducerii automobilului si asupra abilitatii de a utiliza alte masini: Se presupune ca utilizarea vinblastinei poate prejudicia aceste capacitati. Înainte de administrarea medicamentului, pacientii trebuie avertizati asupra posibilitatii aparitiei unor reactii nedorite.

Reactii adverse :
Imunodepresia maduvei, în special leucopenia, este cea mai des întâlnita reactie adversa produsa de vinblastina si este legata de doza. Imunodepresia maxima apare la 5-10 zile dupa administrare, cu revenire la normal dupa înca 7-14 zile. Efectul vinblastinei asupra numarului de trombocite si hematii nu este important, daca nu exista un tratament concurential care sa complice tabloul general. Simptome des întâlnite în cazul dozelor mari de vinblastina sunt: mialgia, durerea abdominala, ileusul paralitic si constipatia. Urmatoarele reactii adverse pot aparea dupa o doza obisnuita de vinblastina: stomatita , greata, varsaturi, constipatie , ileus, diaree , anorexie, dureri abdominale, sângerari rectale, sângerari ale unor ulcere peptice vechi si, rar, enterocolita hemoragica. Efecte secundare neurologice, cum ar fi: parestezii, nevrita periferica , stari depresive, pierderea reflexelor tendinoase profunde, dureri de cap si convulsii. Alte efecte care au fost raportate includ: alopecie, hipertensiune, ulceratii ale mucoasei bucale si ale pielii , slabiciune, stare de rau, ameteala, dureri de oase , dureri de maxilare si dureri la locul tumorii. În cazul unor pacienti care faceau tratament chimioterapic combinat, cu vinblastina, bleomicina si cisplatin s-a produs, în mod neasteptat, infarctul miocardic. În cazul unor pacienti tratati cu o combinatie de vinblastina, bleomicina si cisplatin pentru cancer testicular, au aparut fenomene Raynaud.

Compozitie :
Sulfatul de vinblastina, USP este sarea unui alcaloid obtinuta din Vinca rosea Linn, florile unei plante medicinale comune - brebenocul (mai cunoscut sub numele de Catharanthus roseus G Don). Înainte, numele generic a fost de vincaleucoblastina, abreviata VLB. Este un agent oncolitic statokinetic. Tratarea in vitro cu acest preparat opreste cresterea celulelor la nivelul de metafaza. Dovezi chimice si fizice indica formula empirica a vinblastinei ca fiind C46H58N4O9H2SO4 si ca este un alcaloid dimeric continând atât indol, cât si dihidroindol în parti egale.

Administrare :
Acest preparat se foloseste numai intravenos. Trebuie administrat numai de catre persoane cu experienta în administrarea sulfatului de vinblastina. Administrarea intratecala de vinblastina poate cauza moartea. Dozele de sulfat de vinblastina trebuie calculate si administrate cu extrem de multa grija, deoarece supradoza poate provoca moartea. Este recomandat ca medicamentul sa se administreaze la intervale de o saptamâna si nu mai des. Adulti: Este recomandata o doza initiala de 3,7 mg/m2 suprafata corporala. Doza maxima saptamânala nu trebuie sa depaseasca 18,5 mg/m2 suprafata corporala. Copiilor poate sa li se administreze intravenos o doza initiala de 2,5 mg/m2 suprafata corporala, crescând apoi cu câte 1,25 mg/m2 saptamânal, pâna la o doza maxima de 12,5 mg/m2. Insuficienta biliara : Este recomandata o reducere a dozei cu 50% în cazul pacientilor care au o valoare a bilirubinei serice peste 3 mg/100ml. Trebuie facuta numaratoarea leucocitelor înainte de administrarea fiecarei doze. Doza nu trebuie marita dupa reducerea numarului de leucocite la aproximativ 3 000 de celule/mm3. O doza cu o unitate incrementala mai mica decât doza recomandata poate fi administrata la intervale saptamânale, pentru întretinere. Trebuie subliniat faptul ca si dupa 7 zile în care numarul de leucocite a fost în scadere, urmatoarea doza de vinblastina nu se administreaza pâna ce numarul de leucocite nu a revenit la cel putin 4000 celule/mm3. Atentie: Daca se produc rupturi tisulare în timpul administrarii intravenoase de vinblastina, acestea pot cauza iritatii locale. În acest caz injectia trebuie oprita si cantitatea ramasa trebuie injectata în alta vena. Injectii locale cu hialuronidaza si aplicarea locala de comprese calde duc la reducerea senzatiei de disconfort si reduc posibilitatea de producere a celulitei.

Doza : 10mg
Ambalaj : Cutie x 1 flac. pulb. (3 ani)
Firma producatoare : ELI LILLY
OFERTE PROMOTIONALE VALABILE ASTAZI

-7%
32 ,10 LEI
34,52

-8%
31 ,91 LEI
34,68

-8%
45 ,83 LEI
49,82

-8%
33 ,41 LEI
36,32

-7%
72 ,56 LEI
78,02

-9%
40 ,18 LEI
44,15

-7%
36 ,51 LEI
39,26

-7%
58 ,22 LEI
62,60

-9%
27 ,35 LEI
30,05

-9%
28 ,78 LEI
31,63

-7%
31 ,24 LEI
33,59
» Mai sunt inca 4353 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!