•
CE CONTIN Stafidele contin multa fructoza, antioxidanti (fenoli), vitamine (K, C, E, B), precum si minerale importante - bor, calciu, potasiu.
CUM ACTIONEAZA Stafidele sunt supranumite bomboane naturale, datorita fructozei din compozitie. Dau un plus de energie in perioadele aglomerate ale zilei, iar fibrele ajuta la imbunatatirea digestiei. Contribuie la reducerea carentei de calciu si potasiu.
CUM SE CONSUMA Pot fi consumate ca atare, adaugate in musli, fulgi sau presarate in preparate din coca (fursecuri, chec s.a.).
ISTORIC Stafidele au aparut intamplator, cand un cultivator de struguri fara samburi a uitat cativa la soare, iar acestia s-au uscat. S-a intamplat in districtul Fresno din California, in cadrul unei companii locale. Au fost, mai apoi, distribuite in toata America si au contribuit la imbogatirea cultivatorului, M. Theo Kearney. In prezent stafidele se obtin din culturi din America, Europa, Africa de Sud, India.