Ulei esential de salvie oficinala 10ml MAYAM

Producator: ELEMENTAL
Brand: MAYAM
Forma prezentare: lichid, 10 ml
Pret magazine: 16.53 lei
Pret remediu.ro:
14.37 lei
LA COMANDA
Acest produs poate avea intarzieri la livrare.
TVA: 19% inclus
Cantitate:
1 punct(e) de fidelitate
0765 68 17 17

Ulei esențial de Salvie oficinală - descriere, recomandări

Salvia este considerată o plantă tămăduitoare fiind o sursă abundentă de substanțe folositoare organismului. Denumirea salviei provine din latinescul ”salvaro, salveo”, însemnând ”a vindeca, a salva” și indică valoarea medicinală a plantei. Salvia este folosită în principal ca și condiment având nenumărate întrebuințări, dar are și calități terapeutice fiind folosită sub formă de infuzie sau tinctură. Din frunzele salviei se extrage uleiul esențial ce conține o serie de principii active cu o valoare terapeutică accentuată.

Metoda de obținere: prin distilare cu vapori de apă a părților aeriene

Proprietăți organoleptice: lichid clar de culoare galben pal, vâscozitate scăzută, miros erbaceu, înțepător și puternic, medicinal, ușor camforos

INCI: salvia officinalis oil


Proprietățile uleiului de salvie oficinală

  • antiviral potent, antibacterian, antifungic
  • lipolitic, anticelulitic, colagog, facilitează eliminarea grăsimilor din țesuturi
  • regenerator cutanat, cicatrizant
  • estrogen-mimetic, emenagog, util în probleme legate de ciclul menstrual
  • regulator al transpirației


Recomandări, aplicații

  • ameliorarea stărilor gripale, bronșită, sinuzită
  • ciclu neregulat sau dureros, pre-menopauză, bufeuri
  • combaterea celulitei
  • ten gras, acneic, suprainfectat
  • cicatrici, dificultăți de cicatrizare
  • transpirație excesivă
  • păr gras, seboree, căderea părului, mătreață
  • infecții și alte probleme cutanate


Cum se folosește în cosmetică și aromaterapie

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice și compoziții pentru aromaterapie
  • dozaj uzual recomandat în compozițiile cosmetice: până la 2%
  • diluat în ulei vegetal, sub formă de masaj pe abdomen pentru probleme feminine
  • diluat în ulei vegetal, sub formă de masaj pe torace sau partea superioară a spatelui, ca adjuvant în răceli, gripă, infecții ORL
  • ca ingredient pentru formularea cremelor, balsamurilor sau uleiurilor cu efect anticelulitic, remodelare corporală
  • ca ingredient în balsamuri, unguente sau creme cu aplicare locală pentru cicatrizare, eczeme, dermatite, acnee, seboree
  • ca ingredient în prepararea de cleansere, soluții antimicrobiene, compoziții de igienizare a pielii
  • ca ingredient în deodorante, apă de gură, pastă de dinți
  • inclus în formularea de șampoane sau frecții capilare pentru păr gras, scalp seboreic, mătreață cauzată de infecție fungică


Mod de păstrare: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • detalii despre utilizarea în siguranță a uleiurilor esențiale
  • a se utiliza cu prudență din cauza influenței hormonale, este avortiv; a se utiliza pe perioade de timp limitate
  • a nu se utiliza pentru copii, epileptici, persoane cu hipertensiune sau boli cronice grave
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în sarcină
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern; uzul intern se recomandă sub îndrumarea unui medic sau aromaterapeut


Avertisment: indicațiile, proprietățile și modul de utilizare ale produselor prezentate pe site-ul Elemental sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, website-uri de referință în fitoterapie și aromaterapie, în jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător sau furnizor. Cu toate acestea, informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie în niciun fel informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.

Supliment meditatie

Acest produs contine:

Salvie

Alte produse similare

Detoxifiant DACIA PLANT
Detoxifiant
DACIA PLANT
Laxen DACIA PLANT
Laxen
DACIA PLANT
Ceai de salvie DACIA PLANT
Ceai de salvie
DACIA PLANT
Tinctura de salvie DACIA PLANT
Tinctura de salvie
DACIA PLANT
Gynecomed SUBLIMA
Gynecomed
SUBLIMA
Hormon balance… SUBLIMA
Hormon balance…
SUBLIMA
Ceai calmocard… FARES
Ceai calmocard…
FARES
Ceai calmocard… FARES
Ceai calmocard…
FARES
Menopauza g81 FARES
Menopauza g81
FARES

Parerile clientilor

Nu exista nicio parere despre acest produs.

Produse nou intrate in stoc

Sirop brad 250ml STEAUA DIVINA
250ml STEAUA DIVINA

13.10 lei
Granola cacao cu canepa eco 400gr CANAH
400gr CANAH

42.30 lei
Ulei esential de salvie oficinala de la MAYAM are un gramaj de 10ml si este comercializat in magazinul Remediu la pretul de 14.37 lei. Forma lui de prezentare este lichid, face parte din categoria Corp si baie si contine salvie. Caracteristicile tehnice/prospectul/informatiile despre Ulei esential de salvie oficinala 10ml prezentate pe site pot contine mici inadvertente. Pentru mai multe detalii despre acest produs sau alte produse de la MAYAM ne puteti contacta telefonic la 0765.68.17.17.

Citeste despre salvie:

Nu am gasit vreun articol relevant.