albeena laptisor de matca

Prospect ANTIGRIP 60cps DACIA PLANT

INDICAÅ¢II:
raceala comuna, faringita, laringita, traheita, amigdalita, bronsita, pneumonie (adjuvant), viroze respiratorii, sinuzite, rinite.
În traditia ayurvedica, afectiunile respiratorii intercurente denumite familiar “raceala si gripa”,  presupun amplificarea “calitatii de rece” în corpul nostru, ce are ca simptome rinoreea (secretie nazala), obstructia nazala, frisonul, cefaleea, durerile musculare urmate de infectia virala. Ca atare,  plantele alese sunt plante “calde” si chiar “fierbinti”, care sa compenseze calitatea de “rece” pe care am acumulat-o în noi. Acest gen de plante au si actiuni antiinflamatoare, imunostimulatoare, antimicrobiene, antitusive si antialgice. O mentiune interesanta este aceea ca, de multe ori,  “raceala emotionala sau  sufleteasca” conduce catre raceala fizica.
COMPOZITIE:
Angelica (Angelica dahurica)

Denumita si “Iarba celor 7 îngeri”, este o planta  cu aroma si gust picant amarui foarte eficienta în contracararea virozelor. Este un bun remediu si în afectiunile digestive si în tulburarile psiho-emotionale. Ea face parte din celebrul „bitter suedez” ca tonic digestiv, de reglator al apetitului si al asimilatiei.
Cimbru de cultura (Thymus vulgaris)

Este o planta condimentara foarte cunoscuta. Florile si frunzele, în stare proaspata si uscate, sunt folosite la aromatizarea anumitor mâncaruri. Forta terapeutica a acestei plante este oferita de bogatia de uleiuri volatile continute.
Echinacea (Echinacea purpurea)
Este o planta  foarte cunoscuta pentru efectele sale imunostimulatoare (polizaharidele cu greutate moleculara mare pe care le contine intensifica fagocitoza si stimuleaza imunitatea umorala data de anticorpii specifici).
Ghimbir (Zingiber officinalis)
Ghimbirul este un rizom de culoarea nisipului, cu aspect deosebit. Are o aroma picanta, uneori chiar iute. Stimuleaza pofta de mâncare, este carminativ (combate balonarea), antiemetic (combate greata si raul de masina), antiseptic, dinamizant, diuretic, antifebril, fiind folosit în afectiuni respiratorii (raceala, tuse) si în afectiuni reumatismale. Ghimbirul este unul dintre putinele condimente iuti care nu dau iritatii gastrice la doze recomandate.
Propolis
Denumirea de propolis vine din limba greaca si într-o traducere aproximativa ar însemna “partea din fata a cetatii”. De ce aceasta denumire? Pentru ca albinele care produc aceasta substanta o folosesc pentru consolidarea, captusirea si izolarea stupului, care devine astfel o adevarata cetate. Propolisul, în contact cu apa din precipitatii, se întareste si devine dur si impermeabil, nepermitând umezelii sa patrunda în stup. Propolisul este un antiseptic foarte puternic, anihilând bacteriile, ciupercile parazite si chiar virusurile, creând un mediu aproape perfect steril. Atunci când patrunde în stup un pradator, cum ar fi razatoarele mici, acesta este ucis de veninul albinelor si apoi este învelit în ceara si propolis, împiedicând astfel descompunerea lui si infectarea mediului ambiant.
      De fapt, propolisul este un extract din mugurii arborilor (în special din mugurii de plop, dar nu numai), care este cules si prelucrat de albine primavara devreme. Este, asadar, un produs de origine vegetala, care pastreaza multe din proprietatile plantelor din care a fost obtinut, fiind îmbogatit însa cu anumite substante secretate de albine. Rezultatul este un cicatrizant, regenativ, antiseptic, reglator hormonal si un stimulent imunitar de exceptie.
Salvie (Salvia officinalis)
Este o planta cu actiune benefica în foarte multe afectiuni. În acest amestec are rolul de potentare a efectului dorit: depurativ si detoxifiant. Uleiul volatil este cea mai pretiosa substanta activa pe care le produce planta.
Tea tree (Melaleuca alternifolia)
Este un arbore australian înrudit cu eucaliptul, cunoscut din vechime de catre aborigeni, care îsi tratau bolile si ranile cu ulei din arbore de ceai. Renumitul observator James Cook a observat cum frunzele acestui arbore erau folosite, nu doar în ceai ci si ca „medicament” cu efecte rapide pentru bolnavii din echipajul sau. Tea tree contine terpineol, cineol, pinen, terpinen, dar cea mai folosita substanta activa este uleiul volatil continut în frunzele plantei.

ACÅ¢IUNI:
încalzitor, îmunostimulent, antibiotic, bacteriostatic, antiviral, antiseptic, antiinflamator, diaforetic, depurativ, analgezic, antitoxic, vitaminizant,  remineralizant.

ADMINISTRARE:

Adulti si copii peste 14 ani: de 3-6 ori pe zi câte 1 comprimat, înainte de masa.
Copii cu vârste între 5-14 ani: de 3-6 ori pe zi câte 1/2 comprimat în functie de vârsta, conform sfatului medicului.

CONTRAINDICAÅ¢II:
gravide si femei care alapteaza, alergie specifica la unul dinter componenti (propolis,etc). Prudenta în gastro-duodenite, ulcere gastrice si duodenale (poate creste aciditatea gastrica), intoleranta la lactoza (produsul contine mici cantitati de lactoza).


7.92 lei
IN STOC


7.61 lei
LA COMANDA


15.11 lei
LA COMANDA


6.97 lei
LA COMANDA


15.70 lei
LA COMANDA


10.36 lei
INDISPONIBIL