albeena laptisor de matca

Prospect CEAI CICOARE 50 g DACIA PLANT

Compozitie

COMPOZIÅ¢IE CHIMICÄ‚:
principii amare (lactucopicrină, lactucină), acid cicoric, taraxasterol, flavonozide, cumarine, compuşi triterpenici, lactone sescviterpenice, substanţe minerale, inulină, etc.

Actiuni:

Tonic hepatic, tonic digestiv, stomahic, coleretic, colagog, laxativ uÅŸor, diuretic, depurativ, remineralizant, antianemic, slab hipoglicemiant, antiaritmic, hipotensiv.

Indicatii:

se utilizează ca adjuvant în: afecÅ£iuni hepatobiliare (hepatite, icter, congestie hepatică, colecistopatii, diskinezie biliară), tulburări digestive (anorexie, balonare, digestie lentă), constipaÅ£ie, congestii splenice, anemie, gută, alimentaÅ£ia dietetică a diabeticilor ÅŸi în curele de slăbire.

Contraindicatii

gastrită hiperacidă, ulcer gastric, sarcină, alăptare, alergie la cicoare.

Precautii

EFECTE ADVERSE: rareori pot apărea alergii cutanate.

Administrare:

-pulberea – planta se macină fin cu o râÅŸniţă electrică. Se ia o linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se Å£ine sub limbă timp de 10-15min., după care se înghite cu apă.
-maceratul la rece – se prepară dintr- o lingură cu plantă adăugată la 250ml de apă, se menÅ£ine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară ÅŸi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic, se beau 2-3 căni cu macerat pe zi, cu 30min. înainte de mese.
-infuzia – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250ml de apă clocotită, se menÅ£ine timp de 15min.la temperatura camerei, apoi se strecoară ÅŸi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 2-3 căni cu infuzie pe zi, cu 30min. înainte de mese.
 



229.00 lei
IN STOC