albeena laptisor de matca

Prospect CEAI CORIANDRU 100g DACIA PLANT

Coriandru face parte din familia Apiaceae, fiind o planta erbacee, anuala, cultivata si sporadica, cu frunze glabre, lucioase, de culoare verde-deschis. Florile sunt mici, albe, roz sau violete, grupate în inflorescente, iar fructele se gasesc sub forma de globulete, fiind bogate în uleiuri volatile. Originar din Asia si Orient, coriandrul este cunoscut si folosit în medicina traditionala din vremuri îndelungate. Istoria utilizarii acestei specii medicinale are mai mult de trei mii de ani, semintele extrem de parfumate ale coriandrului, cu o aroma undeva între cea de citrice si cea a lacramioarelor, fiind intens utilizate în scopuri medicinale si magice de catre egipteni, greci si mai apoi romani. Se mai numeste buruiana pucioasa, coleandra, iarba puturoasa, piper alb, pucioasa, puturoasa, etc.

Actiuni:

INTERN: tonic digestiv, stomahic, carminativ, antispastic, bactericid, fungicid, sedativ, anxiolitic, afrodisiac, antiinflamator, vermifug.
EXTERN: antimicrobian, antiinflamator.

Indicatii:

INTERN:
se utilizeaza ca adjuvant în: anorexie, dispepsii, indigestie, meteorism (balonare), colite, colici abdominale la copii, anxietate, artrite, reumatism, helmintiaze (viermi intestinali).
EXTERN:
se utilizeaza ca adjuvant în: artrite, reumatism, plagi (împiedica suprainfectarea ranilor).

Contraindicatii
sarcina, alaptare, alergie la coriandru.

Precautii
A se evita expunerea la soare sau la radiatii UV pe perioada tratamentului, datorita fenomenului de fotosensibilizare.

EFECTE ADVERSE:

Fotosensibilitate, alergii cutanate.



229.00 lei
IN STOC