•
INDICATII: INTERN: - guturai, faringita, laringita, traheita, amigdalita, bronsita, pneumonie (adjuvant) – pulbere - gripa, infectii respiratorii in faza acuta - pulbere luata in cantitati ceva mai mari: 4-6 lingurite pe zi. - tumori benigne (adjuvant) - pulbere administrata in cure de lunga durata (minim 4 luni) - mastoza - pulbere. Cura va dura minim 3 luni si se va mentine simultan o alimentatie cat mai naturala, lacto-vegetariana, pe intreaga durata a tratamentului. - profilaxia bolii canceroase, adjuvant in tratamentul bolii canceroase - se ia o lingurita de pulbere de 4 ori pe zi. O cura dureaza 6 luni, dupa care se face o luna de pauza. - leucemie - pulbere administrata in cure de lunga durata (minim 4 luni) - boli ganglionare, infectii cu stafilococ auriu - pulbere sau macerat la rece - reumatism infectios, eczeme infectioase recidivante - pulbere - herpes (adjuvant), hepatita virala A, B, C, D (adjuvant) - se combina in proportii egale cu pulbere de anghinare (Cynara scolymus). Se ia o lingurita din acest amestec de 4 ori pe zi. EXTERN: - rani cu risc mare de infectare - cataplasma - plagi supurande, plagi purulente - cataplasma - eczeme infectioase si alergice - cataplasma - gangrena - cataplasma tinuta minim 4 ore pe zi, dupa care lasa alte 2-3 ore la aer pentru a se usca MOD DE ADMINISTRARE: Pulberea - planta se macina fin cu rasnita electrica de cafea dupa care se cerne prin sita pentru faina alba. Se ia, de regula, 1/2 lingurita de 3 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba vreme de 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa. Pulberea nu se pastreaza mai mult de 10 zile, deoarece i se altereaza proprietatile. Cataplasma - planta se macina fin cu rasnita electrica de cafea, dupa care se amesteca intr-un vas cu apa calduta pana se formeaza o pasta, care se pune intr-un tifon si aplica pe locul afectat. Maceratul la rece - se prepara din o lingurita de pulbere la 200 ml de apa. Timpul de macerare, la temperatura camerei, este de 6 ore. Dupa macerare se filtreaza si se bea pe stomacul gol, cu 20 de minute inainte de a manca. Se consuma 2-3 cani cu macerat pe zi.