•
Contribuie la functionarea normala a aparatului digestiv.
Ajuta la mentinerea sanatatii ficatului.
Sprijina refacerea tesutului cutanat.
Fiind printre cele mai cunoscute si folosite plante din medicina populara româneasca, galbenelele si-au câstigat faima prin actiunea sa benefica în îngrijirea pielii, si în îmbunatatirea functionarii ficatului si stomacului.
Ingrediente: Florile plantei Calendula officinalis L., fam. Asteraceae, care contin carotenoide, flavone, saponine, mucilagii, triterpene, rezine, ulei volatil, substante amare, vitamina C.
Efect:
Antiinflamator, antimicrobian, cicatrizant, antipruriginos, antispastic, coleretic-colagog (stimuleaza secretia si eliminare abilei), emenagog (favorizeaza declansarea ciclului menstrual), antitrichomonazic.
Întrebuintari principale:
Gastrita, ulcer gastroduodenal.
Alte întrebuintari:
Colecistita, colita, dismenoree, amenoree, inflamatii ale gurii si faringelui, iritatii si inflamatii ale pielii, hemoroizi, vulvovaginite, tricomoniaza.
Contraindicatii:
Sarcina.
Preparare:
-Uz intern: se prepara infuzie din 1-2 lingurite flori la o cana cu apa.
-Uz extern: se prepara o infuzie din 2 linguri de flori la 250 ml apa.
Întrebuintare :
-Uz intern: se beau 2-3 cani cu ceai pe zi, între mese.
-Uz extern: se face gargara, bai locale, spalaturi vaginale sau se aplica comprese pe zonele afectate.
Prezentare: Cutie a 20 g