•
Protejeaza mucoasa gastrica si ajuta la eliminarea disconfortului digestiv.
Ingrediente: Flori de galbenele (Calendulae flos), frunze de patlagina, (Plantaginis folium), flori de salcam (Acaciae flos), roinita (Melissae herba), sunatoare (Hyperici herba), radacina de lemn dulce (Liquiritiae radix).
Efect:
Acest ceai reduce inflamatia mucoasei stomacului, favorizeaza cicatrizarea eroziunilor si creste secretia de mucus cu rol protector gastric prin faradiolul si carotenoidele prezente in galbenele, taninii si mucilagiile din patlagina, amentoflavonele din sunatoare si acidul gliciretic din radacina de lemn dulce. La acestea se adauga actiunea antiacida si calmanta a durerilor de stomac datorata principiilor active din florile de salcam si actiunea antispastica a roinitei.
Recomandari:
Ulcer gastric si duodenal, gastrite erozive, hiperaciditate gastrica.
Contraindicatii:
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicatii.
Sarcina si alaptare:
Acest ceai nu este indicat femeilor însarcinate.
Efecte secundare si interactiuni:
La dozele recomandate nu se cunosc.
Preparare:
Peste 1-2 lingurite amestec de plante se toarna 200ml apa clocotita si se lasa 10-15 minute acoperit, apoi se strecoara.
Întrebuintare:
Se beau 3-4 cani cu ceai pe zi, dupa mesele principale.
Durata unei cure obisnuite este de 6 saptamâni, sau conform recomandarii medicului. Cura se reia la nevoie.
Prezentare: Cutie a 50 grame