albeena laptisor de matca

Prospect CEAI IENUPAR 50g DACIA PLANT

Actiuni
INTERN: diuretic, antiseptic urinar, intestinal si respirator, antiinflamator, analgezic, depurativ bronhodilatator, stomahic, carminativ, hipoglicemiant, sudorific.

EXTERN: antiinflamator, analgezic.

Indicatii

INTERN: se utilizeaza ca adjuvant în: edeme, afectiuni ale tractului urinar (infectii urinare, litiaza renala), afectiuni digestive (infectii gastro-intestinale, enterite, enterocolite, colite de fermentatie, dispepsie, flatulenta, anorexie), hepatite epidemice, bronsite acute si cronice, reumatism, artrite, guta.

EXTERN: se utilizeaza ca adjuvant în: reumatism, boli articulare, dureri musculare.

Administrare
INTERN:
-pulberea – planta se macina fin cu o râsnita electrica, dupa care se cerne prin sita pentru faina alba.
Se ia, de regula, câte o lingurita rasa de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de 10-15min., dupa care se înghite cu apa.
-maceratul la rece – se prepara din 2 lingurite cu boabe zdrobite adaugate la 250ml de apa, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 2-3 cani cu macerat pe zi, cu 30min. înainte de mese.
-infuzia – se prepara din 2 lingurite cu boabe zdrobite adaugate la 250ml de apa clocotita, se mentine timp de 30min. la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 2-3 cani cu infuzie pe zi, cu 30min. înainte de mese.

EXTERN:
-în reumatism, boli articulare si dureri musculare se administreaza sub forma de cataplasme, care se obtin astfel: 2-3 linguri cu pulbere fin macinata se amesteca cu apa calda, astfel încât sa se obtina o pasta care sa poata fi aplicata extern. Deasupra se aplica un pansament care sa poata mentine cataplasma la locul afectat minim 30min. si maxim 2 ore.

Contraindicatii
sarcina, alaptare, alergie la ienupar.

Precautii

Administrarea îndelungata poate produce iritatii la nivelul cailor urinare si hematurie. În caz de nefrita acuta, cronica si nefroza se administreaza numai la recomandarea medicului. Pentru a reduce efectul iritant renal, se recomanda asocierea ienuparului cu plante cu efect protector asupra epiteliului renal, cum ar fi nalba, coada soricelului, musetelul.

EFECTE ADVERSE: poate produce iritatii la nivelul pielii si a mucoaselor.

SUPRADOZARE:
Supradozarea poate produce insuficienta renala, hepatotoxicitate, arsuri cutanate (la administrare externa). La nivel renal, simptomele supradozajului se manifesta prin: leziuni renale, insuficienta renala, albuminurie, hematurie, urina violacee, tahicardie, hipertensiune arteriala, convulsii, metroragie, iritatii sau arsuri cutanate.


229.00 lei
IN STOC