albeena laptisor de matca

Prospect CEAI ROSTOPASCA 50g DACIA PLANT

Actiuni
INTERN:
stimulează ÅŸi reglează secreÅ£ia hepatică de bilă, stimulează tonusul ÅŸi peristaltismul vezicii biliare ameliorând fluxul biliar, hepatoprotector, hipolipemiant, hipocolesterolemiant, normalizează valorile bilirubinei ÅŸi ale colesterolului, antilitiazic, analgezic, antispastic, antiinflamator, sedativ ÅŸi narcotic al centrilor nervoÅŸi superiori, antibacterian, antimicotic, antiviral, antitumoral.
EXTERN:
cicatrizant, antibacterian, antimicotic, antiviral, antitumoral.

Indicatii
INTERN:
se utilizează ca adjuvant în: dischinezii biliare, colecistite acute ÅŸi cronice, colici hepatobiliare, hepatite cronice, ciroză hepatică, litiază biliară, spasme ale tractului gastrointestinal, tuse spastică, tumori de esofag, pancreas, ficat, plămâni.

EXTERN:
se utilizează ca adjuvant în: răni, fistule, dermatoze, psoriazis, infecÅ£ii cronicizate ale pielii, negi, bătături, cheratită, tumori cutanate.

Administrare:

INTERN:
Cura internă durează zece zile, urmată de o pauză de zece zile, după care se poate relua.
-pulberea – planta se macină fin cu o râÅŸniţă electrică, după care se cerne prin sita pentru făină albă.
Se ia, de regulă, un vârf de cuÅ£it (0,25grame) de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se Å£ine sub limbă timp de 10-15min. după care se înghite cu apă.
-infuzia – se prepară dintr-o linguriţă cu plantă adăugată la 250ml de apă clocotită, se menÅ£ine timp de 15min. la temperatura camerei, apoi care se strecoară ÅŸi se bea în cursul zilei. În scop terapeutic se administrează câte 1-2 linguri la 3 ore. A nu se depăşi o cană cu infuzie pe zi.
EXTERN:
-se aplică local sub formă de cataplasme, care se obţin astfel: 1-2 linguri cu pulbere fin măcinată se
amestecă cu apă caldă astfel încât să formeze o pastă care să poată fi aplicată extern. Deasupra se aplică un pansament care să poată menÅ£ine cataplasma la locul afectat minim 3 ore.

Contraindicatii
copii sub 14 ani, sarcină, alăptare, alergie la rostopască.

Precautii
Rostopasca este o plantă puternic activă. Din acest motiv se utilizează numai la recomandarea medicului.

SUPRADOZAREA:
IntoxicaÅ£ia apare la doze mari (peste 7 grame pe zi) ÅŸi se manifestă prin: greÅ£uri, vărsături, diaree, colici abdominale, somnolenţă, fenomene toxice hepatice, dureri de cap, ameÅ£eli, delir, halucinaÅ£ii, asfixie, putând conduce la exitus.



229.00 lei
IN STOC