•
Compozitie: -frunze de Ceai-verde (Camellia sinensis) - 100% -Ceaiul verde este cunoscut si folosit in Asia de sute de ani pentru proprietatile sale farmacologice. Vitaminele C si E, sarurile minerale si microelementele, cofeina, acidul tanic, flavonoidele, saponinele, uleiul volatil si, mai ales, polifenolii sunt responsabile de actiunea sa antioxidanta, de aparare a celulelor vii de radicalii liberi responsabili de imbatranirea prematura a organismului.
Alte efecte, demonstrate de cele mai recente studii stiintifice, sunt:
·Creste imunitatea organismului ·Dizolva grasimile, stopeaza absorbtia acizilor grasi si a colesterolului ·Revitalizeaza si energizeaza, cu efect prelungit in timp ·Stimuleaza activitatea neuro-cerebrala, capacitatea de concentrare, preintampina oboseala -Contraindicat in sarcina. -Recomandat cu prudenta in problema de coagulare a sangelui. -Poate interfera cu medicatia antitumorala si antidepresiva. Mod de preparare:
se toarna 250 ml de apa fiarta peste 1 lingurita de planta, se acopera 3 minute si se consuma caldut sau rece. -Se beau 2-3 ceaiuri pe zi. Ca inlocuitor de cafea, se prepara din 2 linguri de planta la cana.