•
Efect:
În compozitia acestui ceai au fost alese plante cu proprietati cicatrizante, hemostatice, antiinflamatoare si antimicrobiene (galbenele, musetel, troscot, coada soricelului, menta). Dintre acestea galbenelele si musetelul au actiune reepitelizanta, ajutând refacerea tesuturilor din profunzime. În plus, uleiurile esentiale din menta, musetel, roinita, fenicul au efecte antispastice, antiemetice, de reglare a motilitatii, gastrointestinale, antialgice si calmante. Papadia si coada soricelului adauga ceaiului efecte stomahice si coleretic-colagoge.
Recomandari:
Ulcer gastro-duodenal, gastrita hiperacida, reflux gastro-biliar, hernie hiatala, stomac spastic.
Contraindicatii:
La dozele recomandate nu se cunosc.
Nu se indica administrarea la copii sub 12 ani.
Efecte secundare si interactiuni:
Sarcina si alaptare:
Nu este indicat femeilor însarcinate si mamelor care alapteaza.
Preparare:
Peste 1-2 lingurite amestec de plante se toarna o cana cu apa clocotita si se lasa 10-15 minute acoperit, apoi se strecoara.
Administrare:
Se beau 3-4 cani pe zi, cu o jumatate de ora înainte de masa.
Durata unei cure obisnuite este de 6-8 saptamâni, sau conform recomandarii medicului.