albeena laptisor de matca

Prospect LEPICOL PULBERE 180 g THE HEALTHY BOWELS

Pret magazine: 46.31 lei
Pret remediu.ro:
40.27 lei
STOC INDISPONIBIL
TVA: 9% inclus

COMPOZIÈšIE

Formula originală Lepicol conține fibre solubile de psyllium (69%), inulină (30%), culturi probiotice (1%): Lactobacillus plantarum, L. rhamnosus, L. bulgaricus, L. acidophilus, Bifidobacterium bifidum.

Am ales să NU includem in formula Lepicol fibre insolubile! Fibrele insolubile reÈ›in apa, deci dau volum È™i scad consistenÈ›a scaunelor, însă capacitatea lor de a reÈ›ine apa este net inferioară fibrelor de psyllium. Pe de altă parte, fibrele insolubile au un efect de stimulare a colonului prin iritarea acestuia, similar cu laxativele iritante (senna). Persoanelor care suferă de colon iritabil le recomand să evite fibrele insolubile, de tipul celor din tărâÈ›e de grâu sau secară. Aparent, acestea ajută prin stimularea colonului în episoadele de constipaÈ›ie, dar efectul iritant al fibrelor insolubile asupra peretelui colonului nu face decât să agraveze sensibilitatea acestuia.

De ce 5 culturi probiotice, nu una singură, sau 3, sau 7, sau mai multe? Cele 5 culturi incluse în formula originală Lepicol sunt combinaÈ›ia optimă pentru restabilirea florei bacteriene normale, echilibrate. Sunt peste 400 tipuri bacteriene care populează colonul în mod obiÈ™nuit, dar 90% din numărul bacteriilor “prietenoase” este dat de bacteriile din cele 5 tipuri de mai sus. Repopularea colonului cu flora diversificată se produce în timp, iar cele 5 tipuri de bacterii sunt suficiente pentru a asigura È™i dezvoltarea altor tipuri bacteriene benefice organismului. Există È™i situaÈ›ii particulare când este necesar un aport de culturi probiotice mai diversificat. Pentru balonarea provocată de excesul de candida, de exemplu, am elaborat o formulă specială, care include 7 tipuri de bacterii.

Fibrele complet solubile de psyllium nu sunt modificate de enzimele digestive, ajungând în colon, unde absorb/fixează o cantitate de apă de 25 de ori mai mare decât greutatea lor. Gelul format prin absorbÈ›ia apei, amestecat cu reziduurile digestive, măresc volumul È™i dau o consistență optimă materiilor fecale. În caz de constipaÈ›ie, volumul crescut È™i consistenÈ›a moale a conÈ›inutului intestinal fac evacuarea uÈ™oară, fără a forÈ›a funcÈ›ionarea colonului, aÈ™a cum o fac laxativele (de regulă iritante sau stimulante prin mecanisme chimice, care dau dependență).

Fibrele de psyllium acÈ›ionează delicat asupra peretelui intestinal “murdar”sau ”îmbâcsit” de plăcile mucoide (formate din mucusul secretat în exces È™i bacterii potenÈ›ial patogene), îndepărtîndu-le È™i permiÈ›ând repopularea peretelui cu bacterii sănătoase.

Gelul format de fibrele de psyllium este totodată un mediu optim de creÈ™tere a culturilor de bacterii “prietenoase”. Formula Lepicol conÈ›ine atât cele mai importante 5 culturi de bacterii care asigură sănătatea colonului, cît È™i inulina, “alimentul” de care aceste bacterii au nevoie pentru a se dezvolta. Enzimele digestive ale omului nu acÈ›ionează în nici un fel asupra moleculei de inulină, însă bacteriile de fermentaÈ›ie benefice organismului conÈ›in enzime care descompun inulina în molecule de glucoză, sursa principală de energie pentru aceste bacterii.

În caz de constipaÈ›ie, primul beneficiu poate apare la câteva ore după prima doză de Lepicol administrată, prin acÈ›iunea imediată a gelului format de fibrele de psyllium, gel care scade consistenÈ›a reziduurilor din colon È™i creÈ™te volumul acestora. În unele cazuri de constipaÈ›ie severă e nevoie însă de 2-3 zile de administrare de Lepicol pentru a avea o primă golire “normală” ca volum È™i consistență.

În timp, colonul poate fi „reeducat” pentru a avea contracÈ›ii peristaltice normale, dar acest efect dispare dacă dieta zilnică nu conÈ›ine suficiente fibre, iar constipaÈ›ia poate recidiva.

În caz de diaree, conÈ›inutul colonului are un exces de apă, iar tranzitul este accelerat, ca urmare a efectului stimulant al factorilor care au produs episodul acut asupra peretelui intestinal. Fibrele de psyllium fixează apa în exces, iar gelul format neutralizează toxinele care au declanÈ™at episodul diareic. Administrarea singulară de probiotice, practicată uneori în cazurile de diaree, în intenÈ›ia de a repopula colonul cu bacterii “prietenoase”, este ineficientă datorită evacuării prea rapide a conÈ›inutului din colon. Asocierea de culturi probiotice cu psyllium È™i inulina (“aliment” pentru bacteriile benefice organismului) permit restabilirea treptată a vitezei de înaintare a conÈ›inutului de-a lungul tubului digestiv È™i a echilibrului florei bacteriene din colon.

Dacă episodul diareic nu se ameliorează în 24 ore adresati-vă medicului! Sunt situaÈ›ii în care simpla administrare de Lepicol este insuficientă – de exemplu toxiinfecÈ›ii alimentare grave, care pot evolua până la deshidratare È™i dezechilibre metabolice severe.

În caz de balonare, cel mai adesea cauza este un dezechilibru al florei intestinale, cu creÈ™terea florei de putrefacÈ›ie È™i scăderea florei normale, de fermentaÈ›ie. Este nevoie de 2-3 săptămâni de administrare consecventă a 20g de Lepicol zilnic, pentru a restabili echilibrul bacterian din colon.

În cazul unui colon iritabil, Lepicol redă consistenÈ›a normală a scaunelor atât în perioadele de constipaÈ›ie, cât È™i în timpul episoadelor diareice. Mai mult, gelul format din fibrele de psyllium hidratate curăță delicat colonul, fără a-l irita, aÈ™a cum se poate întâmpla în cazul fibrelor insolubile. Amestecul de inulină È™i culturi probiotice din gelul rezultat după administrarea Lepicol vor restabili echilibrul bacterian, protejând colonul de agresiunea germenilor potenÈ›ial patogeni.

Recomandări de administrare

În primul rînd, este important de reÈ›inut că Lepicol este un produs natural È™i efectele benefice pot apărea după un timp mai îndelungat (câteva zile). Pe de altă parte, răspunsul fiecărui organism la administrarea concomitentă de fibre È™i culturi probiotice este extrem de variat, deci doza eficace diferă destul de mult de la un individ la altul; severitatea È™i vechimea problemelor digestive este de asemenea un factor care pot influenÈ›a răspunsul organismului lai administrarea Lepicol.

Recomandarea noastră este să începeÈ›i cu 10g (2 linguriÈ›e sau un plic) seara, urmată de aceeaÈ™i cantitate în dimineaÈ›a zilei următoare. Dacă nu apare vreo îmbunătățire, măriÈ›i temporar doza la 15 g (3 linguriÈ›e sau un plic È™i jumătate) începînd cu a doua seară, până aveÈ›i un scaun matinal normal, două zile consecutiv, după cate reveniÈ›i la doza obiÈ™nuită (10g de două ori pe zi).

Este important să È™tiÈ›i, de asemenea, că o cură de “epurare” a colonului, cu eliminarea completă a plăcilor mucoide È™i reechilibrarea florei intestinale este un proces de durată (1-2 luni pentru “curățare” È™i aproximativ o lună pentru stabilizarea florei sănătoase). Dacă opriÈ›i administrarea Lepicol volumul scaunelor va scade după câteva zile, iar dacă păstraÈ›i alimentaÈ›ia săracă în fibre È™i bogată în proteine È™i grăsimi (carne de porc, vită, oaie, brânzeturi fermentate etc.) problemele digestive vor reapare treptat.

Lepicol poate fi administrat o perioadă îndelungată fără riscuri È™i fără a produce dependență. Pentru refacerea florei colonului sau pentru o cură de detoxifiere completă este recomandată administrarea de Lepicol timp de 3 luni, câte 20 zile în fiecare lună, urmate de o pauză de 10 zile. Dacă aveÈ›i un episod de constipaÈ›ie sau diaree izolat, e suficientă administrarea a 1-3 doze de Lepicol (2 lungurite a câte 5 g), însoÈ›ite de o dietă adecvată, pentru a restabili tranzitul intestinal normal.

HIDRATAREA este esențială pentru actiunea eficientă a Lepicol. De aceea este recomandat să consumați 250 ml de apă (sau suc de fructe, deși personal recomand apa) pentru fiecare linguriță (5g) de Lepicol, iar consumul zilnic de apă să fie de minim 2 litri.

Lepicol se administrează cu 20-30 de minute înainte de masă.

Ca mod de preparare, amestecaÈ›i 10g de Lepicol (2 linguriÈ›e sau un plic) cu un pahar cu apă sau suc de fructe, după care beÈ›i restul de apă sau suc până la cantitatea recomandată de 500 ml.

O alternativă la amestecul cu apă este laptele sau iaurtul. PuteÈ›i prepara dimineaÈ›a un shake cu lapte, sau amestecaÈ›i Lepicol cu cereale È™i lapte. Gustarea astfel pregatită este de preferat să o consumaÈ›i cu 20-30 de minute înaintea mesei propriu-zise.



40.27 lei
INDISPONIBIL