•
Antioxidant, Antiimbatranire Aparitia pe piata a resveratrolului a reprezentat un pas major inainte in lupta impotriva radicalilor liberi. Resveratrolul este unul dintre cei mai eficienti antioxidanti naturali, fiind de 4-5 ori mai puternic decat beta-carotenul, de 50 de ori mai puternic decat Vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat Vitamina C. Resveratrolul poate fi gasit in concentratii mai mari in vinul rosu, sub forma de resveratrol si in planta Polygonum cuspsidatum sub forma de trans-resveratrol. Fiecare din cele doua forme actioneaza pe cai sinergice in combaterea radicalilor liberi, trans-resveratrolul acoperind insa o paleta mai larga. Dar, combinand cele doua forme impreuna cu polifenoli, vor acoperi un spectru anti-oxidant mult mai larg decat fiecare in parte. Resveratrolul colecteaza si indeparteaza din organism radicalii liberi. Radicalii liberi sunt considerati ca fiind principal cauza a numeroase afectiuni nu atat prin actiunea lor inflamatoare cat si prin afectarea sistemului imunitar. Tot radicalii liberi au o contributie majoar in accelerarea procesului de inbatarnire Resveratrolul normalizeaza de asemenea nivelul de lichide din sange cu efect hipotensiv. Prin eliminarea radicalilor liberi si stimularea sistemului imunitar, Resveratrolul poate sa scada nivelul colesterolului cu densitate mica (denumit si colesterol rau), si creste nivelul colesterolului cu densitate mare (colesterol bun). Ajuta de asemena la fluidizarea sangelui si ajuta la buna functionare a trombocitelor. Numeroase studii indica si o activiatate antitumorala, in unele cazuri incetinnind cu pana la 50% multiplicarea celulelor cancerigene conciomitent cu stimularea diviziunii celulelor sanatoase in zona tumorala. Dece? Fiindca Resveratrol poate incetini angiogeneza cu peste 60%. Angio-geneza este fenomenul de formare de noi vase capilare care alimenteaza cu sange tumora. Reducand aprovizionarea cu sange, tumora este astfel “infometata”. Resveratrol actioneaza asemanator cu Acidul Ellagic Prin efectul antioxidant, Resveratrolul are astfel si un puternic efect antiinflamator si antihistaminic (anti-alergenic). Printre alte beneficii ale administrarii resveratrolului se mai numara: imbunatatirea capacitatii de memorie, reducerea nivelului de zahar in sange (glicemia), reducerea colestrolului. Resveratrolul scade riscul de boli cardiovasculare cu 30%-50%. COMPOZITIE:
Extract din Polygonum cuspidatum………………150 mg Standardizat la 20% = 30 mg (trans) resveratrol Extract din vin rosu (Vitis vinifera)………………100 mg Standardizat la 20% = 20 mg polifenoli 10% = 10 mg resveratrol ADMINISTRARE:
1-2 capsule/zi inainte de mese sau dupa sfatul medicului