•
Caisul este un pom fructifer foarte rãspândit ºi cunoscut în întreaga lume. Aparþine familiei rosaceelor, genul Prunus, este un arbore relativ mic, cu înãlþimea de 8-12 metri. Florile rozalii încântã primãvara cu mirosul lor îmbietor. A fost cunoscut în Armenia (de unde ºi denumirea botanicã) de sute de ani ºi a fost cultivat atât de mult timp acolo încât de multe ori este considerat a fi nativ acolo, alte surse menþioneazã originea în China.
Uleiul extras are consistenþa uºoarã, similar cu uleiul de migdale ca proprietãþi dar este mai penetrant ºi este un ingredient universal ideal a fi inclus în cele mai multe tipuri de produse cosmetice. Nu lasã urme grase, este bine absorbit de piele, nu lasã tenul lucios.
Metoda de obþinere: prin presare la rece a sâmburilor din fructele coapte
Zona geograficã de provenienþã: Spania
Pe piele: absorbþie rapidã, senzaþie uscatã, slab/non-comedogenic*
*comedogenicitatea nu este mãsurabilã ºi determinatã ºtiinþific. Un ulei considerat comedogen poate înfunda temporar porii dar nu genereazã obligatoriu coºuri, puncte negre, acnee la orice persoanã. Aplicarea mai ales în stare purã unui ulei comedogen trebuie evitatã de persoanele care au piele cu tendinþe acneice, dar se paote folosi ca ingredient într-o emulsie sau combinat cu alte ingrediente
Profil acizi graºi esenþiali: oleic, linoleic, palmitic
Alte elemente constituente: carotenoide, tocoferoli, fitosteroli (beta-sitosterol)
Proprietãþi - ulei de caise:
regenerant, revitalizant
hidratant, hrãnitor
întârzie efectele îmbãtrânirii cutanate
delicat, reduce discomfortul pielii uscate
iluminator ºi satinant
protector împotriva deshidratãrii
uºor antiinflamator, amelioreazã mâncãrimile ºi roºeaþa
consolideazã filmul hidrolipidic
Recomandãri în cosmeticã:
toate tipurile de ten în special cel tern, obosit
pielea lipsitã de tinicitate
piele sensibilã, uºor iritatã
piele lipsitã de strãlucire ºi vitalitate
masaj facial
demachiere
îngrijirea gâtului ºi decolteului
îngrijirea zonei ochilor.