•
Uleiul de galbenele este recomandat pentru îngrijirea pielii sensibile, cu roseata, ten cuperozic. Are actiune calmanta, cicatrizanta, epitelizanta, reduce iritatiile si fragilitatea.
Ingrediente: glycine soja oil, calendula officinalis flower extract, tocopherol
Florile de galbenele respectiv extractele sunt foarte des întalnite în medicina alternativa dar si în cea alopata datorita efectelor terapeutice recunoscute si cunoscute înca din antichitate.
Este o planta cu tulpina ramificata si paroasa, cu flori centrale de culoare galben-portocalie. O putem întâlni în întreaga tara pe terenuri necultivate, pe marginea drumurilor, pe lânga garduri. Este nepretentioasa, se înmulteste spontan prin seminte. Înfloreste din mai pâna în septembrie iar florile se recolteaza fara codite când sunt complet dezvoltate. Proprietatile calmante si antiinflamatoare sunt atribuite prezentei manganului si carotenoizilor din compozitia florilor de galbenele. Este recomandat îngrijirii tenului sensibil, hipersensibil, cu roseata sau cuperoza pentru proprietatile calmante, de catifelare si tonifiere. Se remarca si prin proprietati antiedematoase.
Datorita principiilor active pe care le contine, uleiul de galbenele are si actiune antiinflamatoare, cicatrizanta, epitelizanta în afectiunile pielii.
Metoda de obtinere: prin macerarea florilor de galbenele în ulei de soia rafinat (din soia nemodificata genetic) si un adaos de vitamina E naturala
Zona geografica de provenienta: Germania
Prezentare: lichid clar culoare portocalie, vâscozitate medie, miros slab caracteristic
Componenti principali: saponine, flavonoide, acizi grasi, mangan, carotenoide, vitamine, substante proteice, substante amare, rasini.
In cosmetica