•
Morcovul este o sursa excelenta de betacaroten (precursor al vitaminei A), un agent colorant ce determina stralucirea si aspectul radiant al pielii. Transferat într-un macerat uleios, pro-vitamina A are de asemenea proprietati antioxidante astfel capteaza radicalii liberi produsi de expunerea prelungita la soare. Metoda de obtinere: prin macerarea radacinilor în ulei vegetal rafinat Compozitie: baza este uleiul de floarea soarelui în care se macereaza timp de câteva saptamâni radacinile de morcov proaspat Zona geografica de provenienta: Franta/Germania Prezentare: lichid clar, culoare oranj, vâscozitate medie, miros fin caracteristic vegetal Densitate 0.92, valoare nesaponificabile 1.5 Componenti principali: acid linoleic (omega-6), oleic (omega-9), palmitic, beta-carotene, luteine, trigliceride, fosfolipide Specificatii tehnice LOT VE4263 : gravitate specifica: 0,920 indice de refractie: 1,474 valoare acid: 0,1 acid linoleic: 63,3% acid oleic: 25,0% acid palmitic: 6,0% acid stearic: 3,8% Specificatii tehnice LOT VE4199: gravitate specifica: 0,916 indice de refractie: 1,471 valoare acid: 0,90 valoare iodine: 99 indice de saponificare: 192 acid oleic: 46,55% acid linoleic: 33,36% acid palmitic: 12,55%