albeena laptisor de matca

Prospect ULEI DIN SEMINTE SOIA 1 l Salvadori

Pret magazine: 14.43 lei
Pret remediu.ro:
12.55 lei
LA COMANDA
Acest produs poate avea intarzieri la livrare.
TVA: 9% inclus
Cantitate: 0765 68 17 17
Soia (Glyccine hispita Max), face parte din familia leguminoaselor ÅŸi este o plantă originară din China. În prezent soia este prima cultură oleaginoasă din lume ca producÅ£ie de ulei. Ca toate leguminoasele, planta de soia prezintă pe rădăcină nodozităţi pe care se găsesc bacterii fixatoare de azot, care trăiesc în sol ÅŸi au capacitatea de a fixa în combinaÅ£ii organice azotul atmosferic, îmbogăţind astfel solul în azotul necesar dezvoltării plantelor.

Soia are multiple întrebuinţări, fiind o plantă bogată atât în ulei, cât ÅŸi în proteine. Astfel, făina de soia este un produs de o mare valoare nutritivă, iar ÅŸrotul de soia este unul din cele mai bune nutreÅ£uri. Din uleiul de soia se recuperează lecitina, folosită ca emulgator în fabricarea margarinei, în industria cosmetică ÅŸi farmaceutică, la fabricarea ciocolatei, etc. Fructul plantei de soia este o păstaie care conÅ£ine trei pana la cinci seminte. Samanta de soia constituie 8-9% din greutatea semintelor.

Samanta de soia este acoperita cu cu o coaja subtire, concrescuta de miez, sfaramicioasa si care se separa usor. Soia are multiple intrebuintari astfel ca faina de soia are o mare valoare nutritiva.
Ca forma semintele de soia seamana cu boabele de mazare, fiind putin aplatizate. Culoarea semintelor variaza de la galben pana la maro-deschis; exista si varietati de culoare neagra si pestrita.


229.00 lei
IN STOC