albeena laptisor de matca

Prospect ULEI ESENTIAL CEDRU-uz extern 15ml BUNICA AGAFIA

METODA DE OBTINERE: Prin distilarea cu aburi a rumegusului din lemn de cedru.

NOTA PARFUMULUI: de baza    
AROMA: de lemn, moale, amarui, balsamic, cu note de santal, dar mai cald.  
COMPATIBILITATE: bergamota, iasomie, chiparos, levantica, tamaie, lamaie, tei, ienupar, neroli, trandafir, rozmarin.

COMPONENTI DE BAZA: Cedrol, cadinen, cedren, cedrenol.

INDICATII: Recomandat pielii grase, acneice, cu probleme. Antiseptic, antiviral, analgezic, antifungic, antiinflamator, expectorant, insecticid, tonifiant. Dezinfecteaza pielea in acnee. Creste fermitatea peilii, are efect de intinerire. Utilizat in inflamatii, iritatii, mancarimi, dermatite, eczeme, psoriazis, infectii fungice. Ajuta la cicatrizarea ranilor si crapaturilor pielii. Recomandat parului gras, impiedica aparitia matretii si caderea parului. Aromoterapie: nervozitate, depresie, stres, frica, insomnie. Un bun ajutor in afectiuni respiratorii (tuse, bronsite), infectii urinare (cistite). Dezodorizant natural.

CONTRAINDICATII: intoleranta individuala la uleiul de cedru. A nu se utiliza de catre femeile insarcinate si epileptici. A nu se utiliza concomitent cu chimioterapia. A nu se utiliza in hiperexcitabilitate nervoasa. A se feri de contactul cu ochii. A nu se depasi cantitatea indicata.

INDICATII SPECIALE: Doar pentru uz extern!

METODE DE UTILIZARE: Extern. Ideal pentru ingrijirea pielii cu probleme, a parului gras, in caderile de par si matreata. Se utilizeaza in compozitie cu uleiul de rozmarin (1:1) sau eucalipt si portocal (1:1:1). IMBOGATIREA PRODUSELOR COSMETICE: Se adauga 5 picaturi ulei esential de cedru sau in compozitie cu uleiurile de bergamota si chiparos sau neroli si trandafir, in proportii egale. Se amesteca cu 1 lingura de ulei de baza (migdale, piersica, samburi de struguri etc) sau crema. Aceste compozitii se pot aplica (sub forma de compresa) in crapaturi ale pielii, rani , pentru a echilibra fondul emotional, in infectii respiratorii acute.

BAI: In cada plina (temperatura apei 37-38 °C) se adauga 4-7 picaturi ulei esential de cedru sau compozitie, amestecate in prealabil cu 1 lingura emulgator (lapte, miere, sare de masa). Durata procedurii – 10- 20 minute.

SAUNA: 5-10 picaturi ulei de cedru sau compozitie adaugat in apa fierbinte.

INHALATII: Intr-un vas cu apa fierbinte (1litru) se adauga 1-2 picaturi ulei de cedru, se acopera capul cu un prosop, durata inhalatiei – 2-3 minute. In timpul procedurii ochii se tin inchisi. Alta metoda: 2-3 picaturi ulei de cedru se aplica pe un servetel, se inhaleaza timp de 5-7 minute. Eficiente in infectii respiratorii acute.

AROMATIZAREA INCAPERILOR: In aromatizor se pune putina apa, se adauga 5-6 picaturi ulei de cedru sau compozitie, se aprinde lumanarea. In lipsa aromatizorului, uleiul se picura pe un servetel sau se adauga intr-o cana cu apa fierbinte si se pune pe calorifer. Durata procedurii – 15-30 minute. Dezinfecteaza si improspateaza aerul, alunga depresia.  

Termen de valabilitate: 3 ani de la data de fabricatie indicata pe ambalaj

Mod de pastrare: A se pastra recipientul inchis ermetic intr-un loc racoros, ferit de caldura si lumina. A nu se lasa la indemana copiilor.



229.00 lei
IN STOC