•
Ghimbirul este nativ în Africa si Indiile de Vest. A fost adus în Europa în jurul secolului XV ca si condiment.
Ghimbirul creste la aproximativ 3-4 metri înaltime, are un rizom gros tuberculat. În fiecare an dezvolta direct de la radacina o tulpina cu frunze înguste în forma de lance, precum si flori albe sau galbene.
A fost folosit ca medicament înca din antichitate si este mentionat în literatura sanscrita, chineza, greaca si araba. Numele ghimbirului este derivat din districtul Gingi al Indiei, unde a fost folosit la prepararea ceaiului pentru dureri de stomac.
Contine (conform Amendamentului 7 al Directivei Europene referitor la produsele cosmetice 2003/15/CE): linalool, nerol, neral, geraniol
Metoda de obtinere: prin distilarea în aburi a rizomilor
Zona geografica de provenienta: China/India
Prezentare: lichid clar, usor galbui, vâscozitate redusa
Nota parfumului: de baza
Aroma: calda, lemnoasa, întepatoare, condimentata
Ca parfum se potriveste cu: bergamota, frankincense, neroli, vetiver, patchouli, lime, grapefruit
Componenti principali : a-pinene, camphene, b-pinene, 1,8-cineole, linalool, borneol, y-terpineol, nerol, neral, geraniol, geranial, geranyl acetate, b-bisabolene, zingiberene