albeena laptisor de matca

Prospect ULEI ESENTIAL IENUPAR 10 ml FARES TRADING

Pret magazine: 20.4 lei
Pret remediu.ro:
17.74 lei
LA COMANDA
Acest produs poate avea intarzieri la livrare.
TVA: 19% inclus
Cantitate: 0765 68 17 17
Specia:

Junniperus communis

Planeta dominata
:

Soare

Calitatea esentei:


Yang

Componenti principali
:

borneol, terpineol, cadinen, cedren, camfen, mircen, pinen, sabinen.

Ienuparul sau Jneapanul este un arbust cu frunzele in forma de ace si fructe globulare de culoare albastru inchis ce creste in toate zonele montane din Europa, America de Nord si Asia de Sud-est (in Himalaya).
De-a lungul istoriei, uleiul esential de Ienupar a avut un rol major in timpul epidemiilor de ciuma, holera sau febra tifoida. In antichitate, medicii greci, romani si arabi prescriau Ienuparul ca antiseptic, iar in Mongolia era dat femeilor in timpul travaliului.
Herboristii medievali (sec. XV-XVI) pretuiau Ienuparul nu doar ca leac impotriva ciumei, dar si pentru a trata muscaturile de insecte. Este interesant faptul ca in limba celta, cuvantul Juneprus insemna muscator.

Medicina populara iugoslava priveste Ienuparul ca leac bun pentru toate bolile. In spitalele franceze, crengute de Rozmarin si Ienupar au fost arse pana la inceputul secolului XX pentru a purifica aerul.
Insusirea Ienuparului de a inviora un spirit obosit este sugerata si in Biblie, unde se spune ca Sfantul Ilie, epuizat fiind s-a culcat sub un Ienupar (1Imparati 19:4 si 5).
Este binecunoscuta si intrebuintarea fructelor de Ienupar ca principal ingredient al ginului.

Utilizare pentru trup si suflet:

Principala actiune a uleiului de Ienupar este cea diuretica si cea antiseptica asupra sistemului urinar in cazuri de cistita si litiaza renala. Se aplica sub forma de masaj local (pe spate, in zona rinichilor).

Uleiul esential de Ienupar favorizeaza eliminarea acidului uric si a altor toxine, fiind cunoscut ca un purificator al sangelui. Astfel, el este util atat in obezitate, retentia de apa, cat si in indepartarea celulitei. Se aplica comprese, masaj, bai.
Acest ulei este unul dintre cele mai importante pentru tratarea reumatismului si artritei mai ales pentru formele agravate de vremea urata. Se foloseste sub forma de masaj, comprese, bai, masaj.
Este util si in guta sub forma de bai la picioare sau comprese.
Uleiul esential de Ienupar stimuleaza, purifica si intareste spiritul, ajutandu-l sa treaca cu bine peste situatiile schimbatoare. Utilizarea lui va promova o stare de spirit calda si prietenoasa si va stimula capacitatea de a primi si darui caldura si afectiune.


229.00 lei
IN STOC