albeena laptisor de matca

Prospect ULEI ESENTIAL SCORTISOARA 10ml BUNICA AGAFIA

Ulei esential de scortisoara – pentru uz extern
Compozitie: 100%  ulei esential de scortisoara

 

DENUMIRE LATINA: Cinnamomum zeylanicum

METODA DE OBTINERE: Prin distilare.

NOTA PARFUMULUI: de baza.
AROMA: Ascutit, dulce-picant, cald, cu note de mosc.

COMPATIBILITATE: Portocal, benzoin, cuisoare, grapefruit, ghimbir, cardamom, coriandru, levantica, tamaie, rozmarin, pin, cimbru, ferule, niaouli, eucalipt, muscata, chiparos, ienupar, menta, cuisoare.  

COMPONENTI DE BAZA: Benzaldehida, cinnamaldehyde, furfurolaldehid, linalool (alcool); dipentene, pinen, fellandrene, cimene (terpene), eugenol, safrol (fenoli).
ACTIUNE: Antiseptic puternic, antiviral, antiparazitar, antispastic, antimicotic, analgezic, insecticid, adaptogen, antidepresiv, tonic. Stimuleaza circulatia sanguina. Are efect de incalzire. Recomandat in micoze, negi, papiloame, dermatoze, raie,vanatai. Utilizat in pediculoza. Inflamatia mucoasei cavitatii bucale, sangerari gingivale. Raceli, afectiuni respiratorii, gripa (aromoterapie, inhalatii). Dureri intestinale, colici abdominale, diaree, meteorism (masaj, comprese). Dureri reumatice, artrite, spasme musculare. Calmeaza durerile menstruale. Utilizat in parfumerie. Aromoterapie: depresie, oboseala, somnolenta – creste sensibilitatea, echilibreaza emotional. Dezodorizant natural. 
CONTRAINDICATII: intoleranta individuala la scortisoara. A nu se utiliza de catre copii, femei insarcinate si epileptici. A nu se utiliza de catre persoanele cu piele sensibila. A nu se utiliza cocncomitent cu chimioterapia. A se feri de contactul cu ochii. A nu se depasi cantitatea indicata!

INDICATII SPECIALE: Doar pentru uz extern!

METODE DE UTILIZARE: Extern. Se utilizeaza in stare pura, in compozitie cu uleiurile esentiale compatibile (1:1) sau diluat in uleiurile vegetale de baza (1:1). Aceste compozitii se pot utiliza pentru imbogatirea produselor cosmetice, masaj, aromatizoare. In compozitie cu unul din uleiurile vegetale de baza (1:1) se poate aplica pe locurile intepaturilor de insecte. In compozitie cu uleiurile de menta, brad, portocal sau cu uleiurile citrice, sau cu unul dintre uleiurile de cuisoare, coriandru, levantica, tamaie, rozmarin, pin – pentru baie, inhalatii, aromoterapie in afectiuni respiratorii.

IMBOGATIREA PRODUSELOR COSMETICE: Se adauga 1-2 picaturi ulei esential de scortisoara sau compozitie la 10ml baza (crema, tonic, gel, sampon, balsam etc).

MASAJ: 2-3 picaturi ulei de scortisoara sau in compozitie cu uleiul de eucalipt (1:1), sau cu uleiurile de brad si portocal (1:1:1) la 1 lingura ulei de baza ( masline, avocado, migdale, porumb, samburi de struguri etc) sau crema. Stimuleaza circulatia sanguina, are efect analgezic, confera un efect de incalzire.

CLATIREA GURII: 2-3 picaturi ulei esential de scortisoara la 1 pahar cu apa calda.

INHALATII: 3-5 picaturi ulei esential de scortisoara la 1 litru apa fierbinte. Aburii se inhaleaza timp de 5-7 minute. In timpul procedurii ochii se tin inchisi, capul se acopera cu un prosop.

BAI: In cada plina (temperatura apei 37-38 °C) se adauga 4-6 picaturi ulei esential de scortisoara sau compozitie, amestecate in prealabil cu 1 lingura emulgator (lapte, miere, sare de masa). Durata procedurii – 10-20 minute.

AROMATIZAREA INCAPERILOR: In aromatizor se pune putina apa, se adauga 3-5 picaturi ulei de scortisoara sau compozitie, se aprinde lumanarea. In lipsa aromatizorului, uleiul se picura pe un servetel sau se adauga intr-o cana cu apa fierbinte si se pune pe calorifer. Durata procedurii – 15-30 minute. In compozitie cu uleiurile de brad si portocal (1:1:1) creeaza o atmosfera de Craciun.

Mod de pastrare: A se pastra recipientul inchis ermetic intr-un loc racoros, ferit de caldura si lumina. A nu se lasa la indemana copiilor.



229.00 lei
IN STOC