albeena laptisor de matca

Prospect UNT DE CACAO PASTILE BIO 100g ELEMENTAL

Intensifica regenerarea si întareste rezistenta pielii, conferindu-i aspect matasos. Hraneste si protejeaza pielea, recomandat pentru îngrijirea pielii uscate în special, preventiv pentru vergeturi sau în compozitii pentru bronzaj.

Originea arborelui de cacao este în bazinul Amazonian, culturile au fost raspândite în America centrala, Mexico si zonele ecuatoriale. Este un arbore înalt de 5-10 metri, cu trunchi drept, masa lemnoasa alba si usoara, scoarta subtire. Fructele alungite au marimea de 15-25 cm si contin 30-40 seminte care reprezinta boabele de cacao. Untul obtinut din boabele de cacao este una dintre cele mai stabile si concentrate grasimi naturale vegetale.

Spre deosebire de untul de cacao nerafinat (brut) care este mai vâscos, usor farâmicios si prezinta o culoare ciocolatie, untul de cacao filtrat este o alternativa mai potrivita pentru creatiile cosmetice având culoare crem dar care în acelasi timp pastreaza elementele, savoarea si parfumul caracteristic.
Subliniem ca orice unt de cacao ce nu are o culoare închisa maronie nu poate fi declarat ca fiind nerafinat!

Proprietati

    continut ridicat de antioxidanti ce confera un puternic efect antiîmbatrânire
    calmeaza, hidrateaza si echilibreaza pielea
    întârzie aparitia ridurilor si a altor semne de îmbatrânire
    stimuleaza sinteza de colagen
    ocluziv, formeaza o bariera de protectie pe piele
    hraneste tesuturile cutanate
    previne si amelioreaza vergeturile
    contribuie la o bronzare naturala si uniforma
    penetrant, usor absorbit de piele
    mentine ph-ul optim al pielii, conferindu-i un aspect matasos si stralucitor
    confera suplete si elasticitate pielii
    intensifica regenerarea si întareste rezistenta pielii

    
Recomandari


    untul de cacao este recomandat pentru toate tipurile de piele
    potrivit în special pentru pielea uscata, ridata, matura
    piele afectata de factori externi
    piele crapata, bataturi
    drenaj limfatic si masaj anticelulitic
    vergeturi, piele destructurata
    componenta gresanta pentru sapunuri
    balsamuri nutritive si protectoare
    preparate pentru machiaj
    creme de noapte nutritive
    creme si unturi de corp bogate
    unguente si creme protectoare
 

Metoda de obtinere: prin macinarea boabelor fermentate, presate mecanic. Untul este apoi supus la caldura pentru o usoara dezodorizare si filtrat mecanic.

Zona geografica de provenienta: Ecuador

Prezentare: pastile de culoare galbuie, solide la temperatura camerei, se topesc la peste 35°C sau în contact cu pielea, miros fin caracteristic

Componenti principali: acid stearic, oleic, palmitic, linoleic, polifenoli, teobromina, tocoferoli, tocotrineoli, squalene, fitosteroli
Densitate: 0,92 (100 ml = 92 gr)

Echivalente volumetrice pentru linguritele de dozare PP din oferta noastra: PP10 = 7.80 gr, PP5 = 4.4 gr, PP2 = 1.9 gr

COSMETICA:

    untul de cacao se poate aplica pe piele ca atare sau în amestec cu alte ingrediente cosmetice pentru toate tipurile de piele, pe corp sau ten (se topeste la contactul cu pielea)
    ca ingredient în diverse preparate, tinându-se cont de consistenta pe care o confera dupa solidificare
    ca ingredient nobil de îngrosare a compozitiilor pentru formularea de cosmetice naturale, fiind un ingredient comun în rujuri de buze, sapunuri si creme emoliente
    traditional este un remediu popular pentru buze uscate, reumatism, întepaturi de insecte, rani si arsuri usoare
    preparate pentru masaj de relaxare si wellness
    ca atare sau combinat cu alte uleiuri vegetale pentru gravide, în scopul prevenirii vergeturilor sau ameliorarea acestora
    în balsamuri bogate de corp pentru hranirea pielii si asigurarea unui aspect matasos
    SFAT: orice compozitie ce contine unt de cacao care se topeste în decursul prepararii, este recomandat a se raci rapid (la frigider) pentru a evita cristalizarea în etape, proces care duce la obtinerea unui aspect mat

Pastrare:

    este unul dintre cele mai rezistente grasimi vegetale la oxidare, se pastreaza în mediul ambiant, de preferinta sub 25°C, ferit de umezeala si lumina, în recipientul original



74.09 lei
IN STOC


28.33 lei
IN STOC


22.29 lei
IN STOC


11.03 lei
IN STOC


28.10 lei
IN STOC


6.51 lei
IN STOC


44.63 lei
IN STOC


13.09 lei
IN STOC


35.49 lei
IN STOC


22.03 lei
IN STOC


49.44 lei
IN STOC


55.32 lei
IN STOC


5.09 lei
IN STOC


81.84 lei
IN STOC


29.50 lei
IN STOC