•
Intensifica regenerarea si întareste rezistenta pielii, conferindu-i aspect matasos. Hraneste si protejeaza pielea, recomandat pentru îngrijirea pielii uscate în special, preventiv pentru vergeturi sau în compozitii pentru bronzaj.
Originea arborelui de cacao este în bazinul Amazonian, culturile au fost raspândite în America centrala, Mexico si zonele ecuatoriale. Este un arbore înalt de 5-10 metri, cu trunchi drept, masa lemnoasa alba si usoara, scoarta subtire. Fructele alungite au marimea de 15-25 cm si contin 30-40 seminte care reprezinta boabele de cacao. Untul obtinut din boabele de cacao este una dintre cele mai stabile si concentrate grasimi naturale vegetale. Spre deosebire de untul de cacao nerafinat (brut) care este mai vâscos, usor farâmicios si prezinta o culoare ciocolatie, untul de cacao filtrat este o alternativa mai potrivita pentru creatiile cosmetice având culoare crem dar care în acelasi timp pastreaza elementele, savoarea si parfumul caracteristic. Subliniem ca orice unt de cacao ce nu are o culoare închisa maronie nu poate fi declarat ca fiind nerafinat!
Proprietati continut ridicat de antioxidanti ce confera un puternic efect antiîmbatrânire calmeaza, hidrateaza si echilibreaza pielea întârzie aparitia ridurilor si a altor semne de îmbatrânire stimuleaza sinteza de colagen ocluziv, formeaza o bariera de protectie pe piele hraneste tesuturile cutanate previne si amelioreaza vergeturile contribuie la o bronzare naturala si uniforma penetrant, usor absorbit de piele mentine ph-ul optim al pielii, conferindu-i un aspect matasos si stralucitor confera suplete si elasticitate pielii intensifica regenerarea si întareste rezistenta pielii Recomandari untul de cacao este recomandat pentru toate tipurile de piele potrivit în special pentru pielea uscata, ridata, matura piele afectata de factori externi piele crapata, bataturi drenaj limfatic si masaj anticelulitic vergeturi, piele destructurata componenta gresanta pentru sapunuri balsamuri nutritive si protectoare preparate pentru machiaj creme de noapte nutritive creme si unturi de corp bogate unguente si creme protectoare
Metoda de obtinere: prin macinarea boabelor fermentate, presate mecanic. Untul este apoi supus la caldura pentru o usoara dezodorizare si filtrat mecanic. Zona geografica de provenienta: Ecuador Prezentare: pastile de culoare galbuie, solide la temperatura camerei, se topesc la peste 35°C sau în contact cu pielea, miros fin caracteristic Componenti principali: acid stearic, oleic, palmitic, linoleic, polifenoli, teobromina, tocoferoli, tocotrineoli, squalene, fitosteroli Densitate: 0,92 (100 ml = 92 gr) Echivalente volumetrice pentru linguritele de dozare PP din oferta noastra: PP10 = 7.80 gr, PP5 = 4.4 gr, PP2 = 1.9 gr
COSMETICA:
untul de cacao se poate aplica pe piele ca atare sau în amestec cu alte ingrediente cosmetice pentru toate tipurile de piele, pe corp sau ten (se topeste la contactul cu pielea) ca ingredient în diverse preparate, tinându-se cont de consistenta pe care o confera dupa solidificare ca ingredient nobil de îngrosare a compozitiilor pentru formularea de cosmetice naturale, fiind un ingredient comun în rujuri de buze, sapunuri si creme emoliente traditional este un remediu popular pentru buze uscate, reumatism, întepaturi de insecte, rani si arsuri usoare preparate pentru masaj de relaxare si wellness ca atare sau combinat cu alte uleiuri vegetale pentru gravide, în scopul prevenirii vergeturilor sau ameliorarea acestora în balsamuri bogate de corp pentru hranirea pielii si asigurarea unui aspect matasos SFAT: orice compozitie ce contine unt de cacao care se topeste în decursul prepararii, este recomandat a se raci rapid (la frigider) pentru a evita cristalizarea în etape, proces care duce la obtinerea unui aspect mat
Pastrare: este unul dintre cele mai rezistente grasimi vegetale la oxidare, se pastreaza în mediul ambiant, de preferinta sub 25°C, ferit de umezeala si lumina, în recipientul original