Feriga comuna

Feriga comuna

Planta erbacee perena, înalta de la 1.20 la 1.40 m; rizom lung, de obicei de 30 cm, rareori pâna la 80 cm, orizontal, cu diametrul de 4-5 cm. Frunzele tinere sunt rasucite la capat în forma de cârje, apoi la maturitate ajung pâna la 1.40 m, au petiolul scurt, acoperit cu palei umbroase brun roscate. Frunzele sunt penate si sectate cu 19-30 perechi de segmente. Pe spatele frunzelor se gasesc spori de-a lungul nervurilor, sub forma de puncte brune, neuniforme. Specia creste din regiunea inferioara montana, în paduri si tufarisuri, pâna aproape de etajul subalpin.

Recomandari
În trecut, extractele din rizomi de Feriga figurau în multe farmacopei, fiind utilizate în combaterea parazitilor intestinali si în special împotriva teniei. Dupa administrarea dozelor terapeutice, se administra un purgativ, de obicei ulei de Ricin. Astazi s-a renuntat la aceasta recomandare.

Mod de preparare si administrare
Sub forma de produse farmaceutice, în prezent numai pentru uzul veterinar.

Contraindicatii
Datorita toxicitatii care se manifesta prin colici abdominale, voma, diaree, tulburari de natura nervoasa, vizuale si auditive etc, în prezent nu se mai utilizeaza la oameni.

Produse ce contin « feriga comuna »

Unguent hyper-reum 90ml HYPERICUM
Unguent hyper-reum, 90ml HYPERICUM

12.39 lei
» Vezi toate produsele ce contin Feriga comuna