•
Zeii antici savurau bautura naturala a vietii, ambrozia. Pe baza vechii noastre traditii, prisaca noastra din Padurea Paiu incearca sa egaleze cele mai bune senzatii ale naturii . Mierea consumata in fagure detine calitati speciale, pentru ca in fagurele de ceara, valoarea superioara mierii este mult sporita prin aportul de vitamine continute de ceara, in special vitamina A retinol precum si alte substante si principii active, care prin procesul de masticatie trec din ceara in organismul uman, o data cu mierea ingerata. Actiunea de curatare si dezinfectie a dintilor.
Calitatile mierii de salcam Mierea de salcam este asimilata foarte usor de organism, oferind energie si substante bioactive si nutritive. Calitatile acesteia se cunosc din antichitate. Mierea de salcam a fost numita hrana vie.
Continutul mierii de salcam Mierea de salcam contine vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, compusi aromatici, fitohormoni, acizi organici (lactic, malic, oxalic, citric), flavoane, flavonoide, dextrina, compusi ai azotului. Mierea de salcam are un continut in fructoza mai mare decat al celorlalte tipuri de miere (41,7%) si contine 10% zaharoza si maltoza si 34,7% glucoza, avand pH-ul 4. In total, mierea de salcam contine 435 substante. Mierea de salcam este monoflora, fiind culeasa in marea majoritate de la o singura specie de planta, din salcam.
Proprietatile mierii de salcam culoarea: aproape incolora, galbena-aurie, galbena-deschisa miros-gust: placut, dulce, caracteristic mierii de salcam consistenta: uniforma; fluida sau vascoasa, fara semne de cristalizare
Indicatii terapeutice Mierea de salcam este recomandata in urmatoarele scopuri: infectii bronho-pulmonare impotriva astmului, guturaiului, reumatismului ajuta somnul ajuta circulatia sangelui in scleroza, pneumonie, tuberculoza in tulburari de memorie cancer, afectiuni cardio vasculare