Miere rapita 500gr ALBEENA

Producator: ALBEENA
Brand: ALBEENA
Forma prezentare: pasta, 500 gr
Pret magazine: 20.7 lei
Pret remediu.ro:
18.00 lei
IN STOC
TVA: 9% inclus
Cantitate:
1 punct(e) de fidelitate
0765 68 17 17

Produs apicol obținut prin transformarea și prelucrarea nectarului depozitat în celulele fagurilor, mierea de albine este o minune a naturii (și nu este de mirare, de vreme ce albinele colindă și 1000 de flori pentru un singur gram de nectar).

Mierea de rapiță – cocktail deosebit de nutritiv, hiperaliment-medicament viu, are o compoziție chimică extrem de complexă. În ea se regăsesc o multitudine de nutrienți, printre care și:
- carbohidrați (până la 80%, fructoză și glucoză, glucoza fiind predominantă; polizaharide, oligozaharide);

- flavonoide și derivații lor;
- acizi fenolici și derivații lor;
- aminoacizi, proteine și peptide;
- minerale și vitamine;
- enzime și coenzime;

- compuși volatili;
- prebiotice și probiotice;
- acizi organici;
- fibre
;
- polen de rapiță;

- polifenoli;
- acizi grași;
- antioxidanți, apă și alte bioelemente. De regulă, se găsește sub formă cristalizată datorită conținutului mare de glucoză, care induce în mod natural acest proces, la câteva zile după recoltare.


Mierea de rapiță ALBeeNA (500 G)
- neprelucrată, nerafinată, neprocesată termic, în stare pură, este un produs apicol premium care conține 100% miere de rapiță crudă, 100% naturală și 100% românească. Miere monofloră, una dintre primele recolte de miere ale anului (se colectează încă din luna mai), o
bținută din nectarul și polenul florilor de rapiță din câmpii nepoluate și zone sălbatice, mierea de rapiță ALBeeNA are proprietăți unice asupra cărora nu intervenim în niciun fel.
Galben pal - alburie, cremoasă, cu textură de șerbet, tartinabilă, și aromă aparte, are un gust distinct, mai puțin dulce decât al altor tipuri de miere, dar foarte plăcut.
Este
ideală pentru un mic dejun sănătos și nutritiv datorită texturii tartinabile.


Rapița (Brassica napus oleifera (ver. rapa oleifera)) este o plantă oleaginoasă, meliferă și medicinală extrem de valoroasă, în medicina naturistă folosindu-i-se rădăcinile, uleiul (extras din semințe), dar și mierea (produsă de albine din nectarul și polenul florilor de rapiță).
Versatilă, polivalentă, rapița are o mulțime de efecte terapeutice:

- scade agregarea plachetară (vâscozitatea sângelui);
- reduce stresul oxidativ (datorită proprietăților antioxidante marcante);
- armonizează sensibilitatea organismului la insulină;
- ajută la normalizarea fibrinogenului (mai ales la reducerea acestuia);
- scade colesterolul LDL și trigliceridele;
- crește colesterolul HDL (bun, cu factor protectiv);
- este cardioprotectoare și neuroprotectoare;

- scade grăsimea corporală;
- are
proprietăți anticancerigene;
- și îmbunătățește funcția endotelială (contribuie astfel la îmbunătățirea sănătății întregului sistem cardiovascular), printre multe altele.

Referințe: Saeidnia, Gohari, 2012; Lin et al., 2013; Kapusta-Duch et al., 2012; Lewinska et al., 2015; Hoffman, Gerber, 2014; Iggman et al., 2011; Lewinska et al., 2015; De Lorgeril et al., 2001; Stricker et al., 2008; Kwon et al., 1991; Cho et al., 2010; Bhatia et al., 2011; Kanikowska et al., 2019; Saedi et al., 2017; Liu et al., 2017; Batista et al., 2011.

Consumată de Însuși Mântuitorul Iisus Hristos, după Învierea Sa (Luca, 24: 42), mierea este un aliment biblic considerat vital pentru viața omului (Ecclesiasticul, 39: 31).
Cunoscută și ca "remediul naturii uitat de timp", mierea a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri
ca aliment, medicament, ingredient în diferite preparate (de pildă, băuturi), dar și ca element important în ritualuri și ceremonii religioase, de către geto-daci, babilonieni, greci, egipteni, chinezi, romani, indieni, dar nu numai.

Mierea și vindecarea au traversat împreună istoria de-a lungul veacurilor (articolele științifice și studiile îi demonstrează pe deplin acesteia efectele terapeutice care impactează pozitiv și profund întregul organism).




CUM ACȚIONEAZĂ MIEREA de RAPIȚĂ (100% românească, 100% naturală) ALBeeNA (500 G)





"Fiul meu, mănâncă miere, căci e bună şi un fagure de miere este dulce gurii tale" (Sfânta Scriptură, Pildele lui Solomon, capitolul 24, versetul 13).

Funcțională și nutraceutică (aliment-medicament; medicament-aliment), enzimatică, biostimulatoare și biomodulatoare, polivitaminizantă, polimineralizantă, revitalizantă, dinamizatoare, nutricosmetică, echilibrantă, dar nu numai, mierea de rapiță ALBeeNA conține nutrienți care lipsesc din alimentele moderne hiperprocesate, rafinate și spoliate, având în același timp virtuți terapeutice remarcabile.
Părintele medicinii, celebrul Hipocrate, spunea: „Fie ca hrana să-ți fie medicament (adică aliment funcțional) și medicamentul hrană (adică nutraceutic)”. Mierea de rapiță ALBeeNA este atât aliment funcțional cât și medicament - o miere pură, de care te poți bucura așa cum a fost ea extrasă din stup, cu aromele ei minunate și toate proprietățile intacte (cristalizează în timp, fără a-i fi afectate în vreun fel calitățile terapeutice (doar mierea brută cristalizează, mierea falsificată, obținută din zahăr și îndulcitori, nu cristalizează niciodată)).



  • Mierea de Rapiță ALBeeNA
    este prin excelență
    :

    - TONICĂ, TROFICĂ și REVITALIZANTĂ (hrănește, energizează, revitalizează și fortifică organismul; are acțiune tonico-energizantă și este excelentă pentru a preveni oboseala, pentru creșterea rezistenței organismului și a capacității de memorare);
    - un ajutor în MENȚINEREA SĂNĂTĂȚII OASELOR (poate proteja osul prin proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii, în principal prin conținutul său de polifenoli și coenzima Q3, care acționează asupra mai multor căi de semnalizare, ducând la efecte anabolice și antiresorptive ale oaselor) și poate fi benefică în boli precum osteoporoză;

    - eficientă în TULBURĂRI DE DINAMICĂ SEXUALĂ (impotență, ejaculare precoce), dar și în PROBLEME DE PROSTATĂ și INFERTILITATE masculină;
    - GASTROENTERO-TONICĂ, TROFICĂ și PROTECTOARE (extrem de benefică în boli de stomac și intestine; ajută la reducerea proceselor inflamatorii de la nivelul stomacului și al intestinelor, vindecă sau previne ulcerațiile, protejează mucoasa gastro-intestinală și are activitate antiulceroasă, îmbunătățește tranzitul intestinal, ajută la îmbunătățirea digestiei, are efect antidiareic).


  • Printre multe altele,
    Mierea de rapiță ALBeeNA
    :

    -
    îmbunătățește performanța sportivă (are efect ERGOGENIC);
    -
    calmează tusea persistentă, previne și vindecă iritațiile de la nivelul tractului respirator și reduce efectele negative asociate tusei (are proprietăți ANTITUSIVE);
    -
    acționează asupra multor genuri, specii și tipuri de bacterii (este ANTIBACTERIANĂ);
    -
    ajută la reducerea proceselor inflamatorii și a inflamației sistemice, dar și la reducerea durerii (are proprietăți ANTIINFLAMATOARE);
    -
    ajută la reducerea colesterolului și trigliceridelor, printre altele (este CARDIOTONICĂ și CARDIOPROTECTOARE și reduce FACTORII DE RISC CARDIOVASCULAR);
    -
    crește capacitatea antioxidantă a organismului, reduce efectele negative ale radicalilor liberi asupra organismului, reduce stresul oxidativ, protejează organele interne de degradarea prematură (este ANTIOXIDANTĂ);
    -
    protejează semnificativ organismul împotriva efectelor toxice ale unor diverse substanțe extrem de nocive (posedă proprietăți ANTITOXICE, PROTECTIVE și DETOXIFIANTE);
    -
    sporește răspunsul sistemului imunitar, crește imunitatea (este IMUNOSTIMULATOARE);
    -
    impactează pozitiv cantitatea, calitatea, distribuția și activitatea metabolică a florei intestinale (prin aceasta, printre altele, este IMUNOMODULATOARE);
    - r
    educe efectele nocive ale radicalilor liberi asupra pielii, hidratează pielea și îi oferă suport antiinflamator, îi îmbunătățește funcția de barieră protectivă, ajută la prevenirea îmbătrânirii cutanate premature prin efectul antioxidant, regenerează și îmbunătățește aspectul pielii (este NUTRICOSMETICĂ și DERMATOPROTECTOARE);
    - îmbunătățește funcția hepatică și susține regenerarea ficatului (este
    HEPATOPROTECTOARE);

    - este eficientă în AMELIORAREA AFECȚIUNILOR RENALE, dar și în prevenirea și tratamentul infecțiilor persoanelor suferinde de boli renale cronice;
    - este NEUROPROTECTOARE și NEUROTONICĂ (stimulent natural în perioadele solicitante, cu activitate intensă a creierului);
    - este eficace în VINDECAREA rănilor, a arsurilor, a ulcerelor cutanate, chiar și a plăgilor (leziuni cutanate, inclusiv tăieturi);
    - REGENEREAZĂ și MENȚINE elasticitatea pereților vasculari
    , dar nu numai.

    Mai multe detalii despre mierea crudă ALBeeNA și proprietățile acesteia terapeutice (cu referințele corespunzătoare), demonstrate științific, prin studii preclinice, clinice, in vitro și in vivo, puteți descoperi și citi dând click aici: miere crudă polifloră ALBeeNA.





MIEREA DE RAPIȚĂ ALBeeNA (500 G) SE RECOMANDĂ CA ADJUVANT ÎN:

 




Astenie, Disbioză intestinală (floră intestinală dereglată), Reflux gastroesofagian, Osteoporoză, Convalescență, Oboseală cronică, Tuse uscată sau productivă, Răceli, Gripe, Boli cardiovasculare, Viroze respiratorii, Faringită, Laringită, Gingivită, Stomatită, Impotență, Ejaculare precoce, Cheilită/Perles (zăbăluță – inflamarea și fisurarea colțurilor gurii), Neurastenie, Distonie neurovegetativă, Ulcer gastric, Ulcer duodenal, Gastrite, Arsuri (produse de lumină, căldură, electricitate, radiații, substanțe chimice sau fricțiune), Escare, Diaree, Ulcer varicos, Constipație, dar nu numai.


Poate fi consumată de sportivi pentru creșterea performanței, ca de altfel și de bodybuilderi / culturiști, pentru stimularea creșterii masei musculare, a forței și a capacității de efort.

 


COMPOZIȚIE MIERE DE RAPIȚĂ ALBeeNA (500 G)






Per borcan de sticlă: 100% miere de rapiță, crudă, nerafinată, neprelucrată, în stare pură, 100% românească, 100% naturală.



ATENȚIE: În mod natural, mierea crudă de calitate superioară cristalizează după un interval de timp (uneori mai lung, alteori mai scurt), în funcție de originea florală (care îi și determină raportul de fructoză (levuloză) / glucoză (dextroză)). Mierea de rapiţă 100% naturală cristalizează foarte rapid și are o textură cremoasă (cristalizarea este un proces natural al mierii crude și nu afectează calitatea acesteia). Pentru decristalizare introduceți produsul într-un recipient cu apă calduță și asigurați-vă că temperatura nu este mai mare de 35-38-40°C.
NU CONȚINE: urme de pesticide, antibiotice, spori de mucegai sau alte impurități.
DRUMUL MIERII
: Amplasăm stupinele ALBeeNA doar în zone nepoluate, bogate în floră spontană. Avem grijă ca albinele să fie sănătoase și bine îngrijite mereu. În stupinele noastre, albinele prelucrează nestingherite nectarul, polenul și propolisul proaspăt culese. Apicultori dedicați colectează produsele apicole așa cum le oferă stupul, fără să le proceseze sau prelucreze termic. Produsele ALBeeNA ajung la tine în cele mai bune condiții, proaspete și 100% naturale.

MOD DE PREZENTARE și LIVRARE: Pachet format dintr-un borcan de sticlă închis ermetic de 500 G, cu miere de rapiță crudă ALBeeNA.
DISPONIBILITATE: Mai sunt disponibile și alte tipuri de miere, precum:
- Miere de salcâm ALBeeNA, 500G;
- Miere polifloră ALBeeNA, 500 G;
- Miere polifloră ALBeeNA, 250 G.
RECOMANDARE DEPOZITARE: Păstrați mierea de rapiță ALBeeNA bine închisă ermetic, în ambalajul original, într-un loc uscat și cât mai răcoros, ferită de lumina directă a soarelui, de umezeală și de mirosuri externe urâte.
După ce recipientul este deschis, este indicat ca mierea să fie consumată în maxim 12 – 24 de luni. Dacă doriți să consumați mierea pe termen foarte lung, păstrați-o în mod obligatoriu la frigider. Trebuie să știți că, deși multe tipuri de miere pot sta chiar și la temperatura camerei, pentru o perioadă de 1 până la 2 ani, fără a suferi modificări majore, mierea îmbătrânește, calitatea ei, încet dar sigur, deteriorându-se în timp.
Păstrată în congelator, mierea își păstrează proprietățile pe timp nedeterminat.

OBSERVAȚIE: Mierea de rapiță ALBeeNA conține în mod natural polen entomofil de rapiță. NU trebuie, însă, făcută o confuzie în privința polenului. În natură există două tipuri de polen: polen anemofil și polen entomofil. Polenul anemofil, mai ușor, este cel purtat de vânt (se răspândește cu ajutorul vântului), în timp ce polenul entomofil, mai greu și mai lipicios, este cel recoltat în mod exclusiv de albine. Polenul anemofil posedă un risc alergenic deosebit de crescut, în timp ce polenul entomofil nu produce alergii (alergiile la polenul recoltat de albine, în special la polenul crud, sunt extraordinar de rare). Polenul entomofil, în general, la majoritatea persoanelor, nu produce alergii datorită minunatelor albine, care, odată ce-l recoltează de pe staminele florilor, îl combină cu secreții proprii și inițiază astfel un proces enzimatico-fermentativ în urma căruia se metabolizează o foarte mare parte din substanțele cu potențial alergenic (compoziția chimică finală a polenului entomofil este complet diferită de cea a polenului anemofil).
Cea mai mare parte a alergiilor de primăvară și a celor de sfârșit de vară și început de toamnă, sunt provocate de polenul anemofil (de pildă, alergia la ambrozie). Cazurile în care oamenii suferă de alergii la polenul crud recoltat de albine sunt foarte rare, acest tip de polen fiind deosebit de folosit în practica terapeutică chiar pentru tratarea alergiilor la polen anemofil. Polenul de albine crud (entomofil) s-a dovedit că posedă proprietăți antialergice, mai ales datorită conținutului de flavonoide, putând să reducă semnificativ simptomele alergiei, cu până la 40%, prin realizarea unei desensibilizări progresive și sistematice față de polenul anemofil, chiar și la persoanele suferinde de alergie deosebit de severă, la ambrozie, de pildă. 94% din pacienții medicului american Leo Conway, din Denver, Colorado, au scăpat complet de simptomele alergice după ce au consumat polen crud.

Mierea de rapiță ALBeeNA este un produs 100% natural
. Orice produs 100% natural nu poate fi standardizat din prisma proprietăților organoleptice; așadar, pot exista variații privind mirosul, aspectul sau culoarea de la un lot la altul; acest fapt nu influențează cu nimic siguranța și eficiența produsului. Pentru asigurarea biodisponibilității, eficienței și siguranței corespunzătoare, fiecare lot de materie primă și de produs finit sunt supuse unui proces de verificare extrem de riguros.

 

 

ATENȚIONARE





Aproximativ 1-2% din populație suferă de alergie la produse apicole, sau dezvoltă alergie la anumite substanțe care intră în compoziția acestora.
Pentru persoanele care au în antecedente alergii extrem de puternice și violente sau care suferă de alergii deosebit de severe (în general), dar nu numai, se recomandă începerea administrării mierii de rapiță cu o doză foarte mică, pentru verificarea toleranței. De pildă, în asemenea cazuri extreme, se poate începe administrarea orală (pe gură) inclusiv cu 500 mg de miere. Dacă produsul este tolerat fără apariția unor simptome alergice caracteristice, se crește doza gradat, cu câte încă 500 mg pe zi până se va ajunge la cea mai mare doză tolerată sau la doza recomandată și la modul de administrare normal (detaliat în rândurile de mai jos). Este indicat să vă consultați înainte și cu un medic apiterapeut.
Pentru persoanele care nu au consumat niciodată miere și vor să își testeze o eventuală sensibilitate, se recomandă realizarea următorului test simplu: țineți în gură un sfert de linguriță de miere de rapiță și așteptați 15 minute. Dacă nu aveți simptome (ochi apoși, strănut, nas infundat, secreții nazale abundente, mâncărimi nazale sau oculare, etc.), mestecați încet și înghițiți. Așteptați încă 24 de ore și monitorizați-vă corpul pentru orice simptom caracteristic. Dacă nu ați experimentat niciunul, puteți consuma miere de rapiță, crescând doza gradat, până la cea recomandată (doza poate fi crescută mai rapid decât în cazul persoanelor care au în antecedente alergii extrem de puternice și violente sau care suferă de alergii deosebit de severe).
Dacă aveți în antecedente reacții alergice la înțepătura de albine, ar fi indicat să consumați mierea de rapiță sub îndrumarea și supravegherea unui medic apiterapeut. Dacă ați făcut șoc anafilactic din cauza consumului de produse apicole, nu consumați sub nicio formă miere de rapiță.

 

 

MOD DE FOLOSIRE și ADMINISTRARE

 

 

Mierea de rapiță ALBeeNA poate înlocui cu succes atât zahărul industrial (alb, rafinat), cât și zahărul nerafinat de orice fel (brun, brut, din trestie integral, din flori de cocos, etc.), fiind mult mai sănătoasă. Motivele sunt complexe și multiple. În esență, mierea:
- depășește orice tip de zahăr la nivel nutritiv (mierea este un aliment-medicament viu, un cocktail de compuși bioactivi);
- are efecte terapeutice dovedite științific asupra întregului organism;
- se absoarbe rapid, cu eforturi minimale din partea organismului. Zaharoza (din zahăr), pentru a putea fi folosită de către organism, trebuie mai întâi să treacă, la nivelul intestinului, prin procesul de invertire. Enzima numită invertază transformă zaharoza în glucoză și fructoză, două molecule mai mici care au abilitatea de a fi absorbite prin mucoasa intestinului subțire și de a intra în fluxul sanguin. Din păcate, invertirea consumă cantități substanțiale de calciu și poate provoca în timp tulburări carențiale, și epuizează invertaza din intestine, conducând în timp la intoleranțe alimentare și dereglări profunde. Mierea de rapiță conține, în cea mai mare parte (până la 80%), direct molecule libere de fructoză și glucoză (zaharuri simple, denumite monozaharide), care se absorb rapid, fără convertire enzimatică și cu efort minim din partea metabolismului, fiind practic în formă pre-digerată (în cazul zahărului de orice fel, moleculele fiind legate, organismul face un efort metabolic enorm pentru a desface dizaharidele în monozaharide). În plus, mierea conține inclusiv enzima invertază, atât de crucială pentru organism;
- are o putere de îndulcire mult mai mare decât zahărul, dar în același timp are mai puține calorii decât acesta (pentru a obține același gust dulce, se va folosi o cantitatea mai mică de miere, în comparație cu cea de zahăr).

Mierea de rapiță se poate consuma într-o multitudine de feluri.
Este ideală pentru un mic dejun sănătos și nutritiv datorită texturii tartinabile
.

Poate fi administrată intern ca atare, dar și adăugată în shake-uri, smoothie-uri, prăjituri (preparate la rece), întinsă peste diverse alimente la temperatura camerei (pâine prăjită, cereale, fructe de pădure, etc.), în combinație cu alte alimente (kefir, scorțișoară, polen crud poliflor, etc.), ca îndulcitor pentru băuturi și deserturi, pe stomacul gol, sublingual (sub limbă), imediat după masă sau între mese, dimineața - pe stomacul gol, seara – înainte de culcare, înainte și după antrenamente sau eforturi fizice, ș,a.m.d., dar și extern.
Poate fi consumată cu regularitate, constant, în cantități rezonabile (cu moderație).
Nu adăugați mierea în lichide fierbinți, nici nu o întindeți peste alimente care depășesc temperatura de 35-38 (în cel mai nefericit caz, cel mult 40°C), pentru a nu-i altera proprietățile terapeutice și chiar gustul
.

Persoanele care suferă de diabet și sindrom metabolic trebuie întodeauna să consulte medicul înainte de a introduce mierea de rapiță în dieta lor (mierea de rapiță poate fi consumată de către diabetici, dar în cantități rezonabile și sub supravegherea medicului curant sau a medicului apifitoterapeut). Pentru persoanele care suferă de diabet zaharat sever, cea mai recomandată este mierea cu mai puțină dextroză și mai multă fructoză, în această categorie încadrându-se mierea de salcâm ALBeeNA.




UZ INTERN, ca adjuvant:





În general, trebuie consumată cu moderaţie (se poate, însă, administra zilnic).
Pe stomacul gol, diluată în apă, sau sublingual (ținută sub limbă 10-15 minute) are efectele cele mai rapide (sublingual, de exemplu, cele mai fine substanţe din miere (uleiuri esenţiale, minerale, etc.) ajung rapid și direct în circuitul sanguin).


Adulți: 2-4 linguriţe de miere pe zi (întreaga cantitate se administrează fracționat, câte puțin, în 3 până la 7 prize, pe tot parcursul zilei).
Copii cu vârsta peste 14 ani: 1-3 lingurițe pe zi.
Copii cu vârsta peste 7 ani: 1-2 lingurițe pe zi.
Copii cu vârsta peste 3 ani: 1 linguriță pe zi.
Pentru a înregistra efecte pozitive în urma consumului de miere, este indicat ca administrarea acesteia să se facă pe o perioadă de minim 3 luni, în cantități substanțiale.

ATENȚIE: În cazul adulților sănătoși (care au o valoare normală a hemoglobinei glicate), dacă au consum energetic crescut (bodybuilderi, culturiști, atleți, etc.), cantitatea totală de miere consumată zilnic poate fi crescută, dar nu trebuie să fie mai mare de 100-150 de grame pe zi (administrată înainte și după antrenament).
Mierea de rapiță poate fi administrată împreună cu toate celelalte produse apicole, respectiv propolis, lăptișor de matcă, păstură și polen. Pentru apiterapie mai specifică, dar cu o polivalență mult mai variată, cu spectru mai larg, având la bază păstură crudă (proaspătă) ALBeeNA, propolis apos ALBeeNA, tinctură de propolis ALBeeNA, lăptișor de matcă crud (pur) ALBeeNA, polen crud poliflor (proaspăt congelat) ALBeeNA, dar nu numai, consultați schemele terapeutice din cadrul modului de administrare al acestora.

 

UZ EXTERN, ca adjuvant:




Pentru ochi
: se recomandă folosirea mierii crude poliflore ALBeeNA (este mai polivalentă).

Pentru piele: mierea de rapiță ALBeeNA are proprietăți cosmetice remarcabile (este un agent cosmeceutic excepțional)
.

Se poate folosi în prepararea cosmeticelor. Se include ca ingredient într-un dozaj minim de 0,5-10% (10 g de miere la 100 g de cremă), sau în dozaj maxim de 50%, în emulsii, tonere faciale, loțiuni, ape florale, lapte demachiant, geluri și creme hidratante, creme de zi sau de noapte nutritive și antirid, măști faciale, creme de corp, lapte de corp, șampon și balsam de păr, spray de păr, creme capilare, etc.
Se poate combina cu ulei de măsline, lăptișor de matcă crud (pur), polen crud poliflor, diferite piure-uri de fructe, gălbenuș de ou, diferite uleiuri esențiale (ti tree, geraniu, etc.), etc.
Este potrivită pentru îngrijirea tuturor tipurilor de ten
(normal; uscat, deshidratat și lipsit de vitalitate; cu fermitate redusă și ridat; gras și/sau mixt, problematic, iritat, sensibil, cu tendință la a dezvolta leziuni acneiforme; afectat de soare, frig sau vânt; ten cu pete hiperpigmentare), dar și pentru îngrijirea părului și chiar a unghiilor. Este benefică și pentru îngrijirea pielii delicate a copiilor.


O mască facială (cu efect hidratant, nutritiv, cicatrizant, regenerator, antirid) se poate face foarte simplu: 20 de grame de miere de rapiță ALBeeNA, 5-10 g de polen crud poliflor ALBeeNA, 1 g de lăptișor de matcă crud (pur) ALBeeNA și puțină apă, pentru fluidizare optimă. Se omogenizează bine, după care se aplică pe toată fața și se lasă în medie 30 de minute. Se îndepărtează ușor, cu apă călduță. Se repetă procedura de minim 3 ori pe săptămână.

Mierea de rapiță ALBeeNA poate fi folosită nu numai în scop cosmetic, ci și medicinal. Puteți aplica miere de rapiță, local, pe întregul corp, pe scalp și chiar pe unghii (ca adjuvant pentru: răni, infecții, julituri, ulcerații, tăieturi, leziuni, iritații, înțepături de insecte, arsuri, acnee, bătături, bășici, etc.).
Sub formă de cataplasmă:
- în formulă unică, mierea de rapiță ALBeeNA se aplică pe zona afectată și se acoperă cu pansament steril;
- sau în formulă complexă, mai puternică, polivalentă, pastă realizată din: o linguriță de miere de rapiță ALBeeNA, o linguriță de polen crud poliflor ALBeeNA, 60 de picături de propolis apos ALBeeNA, și 1-2 g de lăptișor de matcă (pur) crud ALBeeNA (se omogenizează bine și se aplică pe zona afectată, acoperindu-se cu pansament steril). Cataplasmele se aplică zilnic, timp de minim 7 zile consecutiv, optim 14 zile (de două ori pe zi, și se mențin pe zona afectată timp de minim 1 oră dimineața și 1 oră seara (optim 2 ore)).


OBSERVAȚIE: Pentru persoanele care NU AU MAI FOLOSIT NICIODATĂ PRODUSE APICOLE cutanat (dar nu neapărat), se recomandă realizarea unei testări a alergiei locale. De pildă, se aplică puțină miere de rapiță ALBeeNA pe partea interioară a antebrațului și se monitorizează zona timp de 24 de ore. Dacă după 24 de ore nu apar local simptome caracteristice (mâncărimi, roșeață, iritație, bubițe, etc.), produsul se poate administra. La fel se procedează și cu alte produse apicole, precum lăptișorul de matcă sau polenul crud poliflor, dar nu numai.

 

 

CONTRAINDICAȚII și ATENȚIONĂRI




A nu se folosi dacă sigiliul de siguranță este deteriorat sau lipsește.
A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor mici.
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic, fără acordul medicului sau terapeutului.
Contraindicată cu desăvârșire copiilor cu vârsta mai mică de 1 an.
Contraindicată persoanelor care sunt hipersensibile / intolerante sau alergice la produse apicole (în special, dar nu numai, la polen de albine) și celor care sunt hipersensibile sau intolerante la fructoză.
Nu adăugați mierea în lichide fierbinți, nici nu o întindeți peste alimente care depășesc temperatura de 35-38 (în cel mai nefericit caz, cel mult 40°C), pentru a nu-i altera proprietățile terapeutice și chiar gustul.
Consultați medicul apiterapeut înainte de a începe un tratament naturist pe bază de produse apicole.

Pentru copiii cu vârsta mai mare de 1 an și mai mică de 3 ani, mierea de rapiță poate fi administrată cu acordul și sub supravegherea unui medic apiterapeut.
Femeile însărcinate și cele care alăptează, dacă nu suferă de alergie la produse apicole și de diabet gestațional, pot consuma miere de rapiță, cu acordul medicului curant.
Persoanele care suferă de diabet și sindrom metabolic trebuie întodeauna să consulte medicul înainte de a introduce mierea de rapiță în dieta lor
(mierea de rapiță poate fi consumată de către diabetici, dar în cantități rezonabile și sub supravegherea medicului curant sau a medicului apifitoterapeut).
Pentru persoanele care suferă de diabet zaharat sever, cea mai recomandată este mierea cu mai puțină dextroză și mai multă fructoză, în această categorie încadrându-se mierea de salcâm ALBeeNA.

Dacă simptomele persistă sau se agravează încetați administrarea și consultați medicul.
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Supliment meditatie

Acest produs contine:

Miere de rapita500.00g

Alte produse similare

Buddha calm ALBEENA
Buddha calm
ALBEENA
Morning joy - mix… ALBEENA
Morning joy - mix…
ALBEENA

Parerile clientilor

Nu exista nicio parere despre acest produs.

Clientii remediu au asociat acest produs cu:

Laptisor de matca pur crud 2% 10-HDA
125gr ALBEENA

122.00 lei
Pastura
300gr ALBEENA

110.00 lei
Polen crud congelat poliflor
400gr ALBEENA

34.00 lei
Miere rapita de la ALBEENA are un gramaj de 500gr si este comercializat in magazinul Remediu la pretul de 18.00 lei. Forma lui de prezentare este pasta, face parte din categoria Miere si contine miere de rapita. Caracteristicile tehnice/prospectul/informatiile despre Miere rapita 500gr prezentate pe site pot contine mici inadvertente. Pentru mai multe detalii despre acest produs sau alte produse de la ALBEENA ne puteti contacta telefonic la 0765.68.17.17.

Citeste despre miere de rapita:

Nu am gasit vreun articol relevant.