•
Anasonul, cu pafumul sau cald si proaspat in acelasi timp, a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri ca si condiment si agent de aromatizare pentru produse alimentare si bauturi. Originar din Asia, anasonul este de asemenea folosit ca un odorizant de gura si agent digestiv. in Egiptul Antic, Grecia si Roma, proprietatile medicinale ale acestei plante erau foarte bine cunoscute. Uleiul esential de anason este extras prin distilare cu vapori din fructe uscate de anason.
BENEFICII ULEI ESENTIAL PUR DE ANASON
RECOMANDARI ULEI ESENTIAL PUR DE ANASON
PRECAUTII Uleiurile esentiale nu se folosesc nediluate! Deoarece sunt foarte concentrate, orice ulei esential trebuie diluat inainte de utilizare cu un ulei vegetal (de migdale dulci, de argan, de jojoba, etc). E recomandat sa faci testul de toleranta inainte de utilizare. Dilueaza 1% ulei esential cu ulei vegetal, aplica in zona antebratului (in pliul interior al cotului) si acopera zona cu un plasture. Dupa 24 de ore, daca apar mancarimi sau roseata, inseamna ca ai alergie la uleiul esential testat. Nu este recomandat femeilor insarcinate, copiilor sub 3 ani, persoanelor cu pielea sensibila Desi este pur, 100% natural si utilizat in remedii naturale, uleuiul esential nu trebuie folosit sub nicio forma de gravide sau de persoanele cu pielea foarte sensibila, mai ales pe pielea bebelusilor deoarece contine compusi alergeni (de ex. Limonene, Linalool etc.) Utilizare interna doar cu avizul medicului sau specialistului in aromaterapie.
INGREDIENTE ULEI ESENTIAL PUR DE ANASON INCI: illicium verum fruit oil, limonene, linalool
MOD DE UTILIZARE ULEI ESENTIAL PUR DE ANASON Bai aromatice: 4-6 picaturi diluate cu ulei vegetal, glicerina, miere, sampon, gel dus in cada de baie; Masaj: se dilueaza 10-15 picaturi in 50 ml baza de ulei vegetal; Pentru parfumarea incaperilor, solutiilor de curatenie, servetelor, asternurilor: 5-10 picaturi in 100 ml vaporizator sau spray pe baza de apa. Pentru parfumarea rufelor: 5-10 picaturi in compartimentul pentru balsam al masinii de spalat rufe.