•
Efecte adjuvante
Acai (Euterpe oleracea) este un palmier care creste in padurile amazoniene. Fructele de Acai sunt considerate “superfructe” datorita capacitatii antioxidante, avand valoare ORAC (Capacitatea de Asorbtie a Radicalilor liberi de Oxigen) de 5.500 unitati/100g. Pentru comparatie, coacazele au valoare ORAC de 2.300 unitati/100g. - antioxidant (stimuleaza mecanismele neenzimatice de reducere a actiunii distructive a SRO (speciile reactive de oxigen) endogene si exogene: protejeaza structura ADN-ului, fluiditatea si permeabilitatea membranei celulare adjuvant in terapiile antitumorale: ajuta la reducerea neoangiogenezei si inducerea apoptozei - stimuleaza metabolismul lipoproteinelor: reduce nivelul si oxidarea LDL, creste nivelul HDL - antiinflamator: ajuta la reducerea moderata a sintezei de prostaglandine pe calea ciclooxigenazei COX1 si 2 cu efect mai mare asupra COX-1 - imunomodulator - reduce senzatia de foame datorita indicelui glicemic scazut - detoxifiant digestiv Recomandat ca adjuvant in
- reducerea efectelor expunerii la surse de radicali liberi (radiatii ultraviolete, ionizante, nucleare, razele X, microunde, metale toxice, aditivi alimentari chimici, fum de tigara, poluare, uleiurile vegetale hidrogenate, etc.) - terapiile complementare antitumorale - dislipidemii, ateroscleroza, boli cardio si cerebro-vasculare - disfunctii erectile - artrita, poliartrita, osteoartrita - boli autoimune - diabet zaharat tip I, II, retinopatii - antiaging - cure de slabire