•
Acest sortiment este unul extrem de aromat, are un gust dulce, o consistenta uniforma, vascoasa, culoarea sa variind de la verzui-brun la roscat. Are un continut ridicat de vitamina C.
Este recoltata din culturi spontane de menta din regiunea Deltei Dunarii, una dintre regiunile cele mai salbatice si ca atare mai putin poluate.
Binefaceri
usureaza digestie dificla
amelioreaza durerile provocate de colici abdominale
amelioreaza balonarea
Precautii
Contraindicata persoanelor alergice la produsele apicole, precum si persoanelor bolnave de diabet.
A nu se administra copiilor sub 1an.
Sfaturi
În general, mierea se pastreaza la temperatura camerei (+18-22°C), în vase bine închise, la loc racoros, bine aerisit si umbros.
Pentru a nu-si pierde din proprietati este recomandat a nu se adauga in lichide ce depasesc temperatura de 45°C.
Zaharisirea mierii este un indice de calitate important. Fenomenul de zaharisire este unul natural si somplex care intervine mai devreme sau mai tarziu (2 luni – 2 ani), in functie de originea florala a mierii.