•
Indicatii: Sucul de mere este tonic muscular si al sistemului nervos, are actiune diuretica si antireumatismala, antigutos (impiedica formarea acidului uric in organism), antiseptic intestinal, antiinflamator. S-a demonstrat ca sucul din unele soiuri de mere actioneaza nefast asupra microbilor care provoaca dizenteria. Sucul de mere este folositor in ateroscleroza, nefrolitiaza, tulburari gastrice si intestinale, anemie, avitaminoze, afectiuni hepatice si renale, boli ale sistemului cardiovascular, boli respiratorii acute, laringite, febra paratifoida. In vremuri de demult se considera, ca merele consumate la cina asigura un somn usor si linistit. Din cauza continutului ridicat de acizi organici, ele nu se recomanda bolnavilor cu gastrita hiperacida si ulcer gastric. Sucul de mere poate fi obtinut din materie prima faramitata si stoarsa prin presa helicoidala sau prin diferite storcatoare. Sucul de mere obtinut cu storcatorul contine cele mai mici particule din pulpa fructului si de aceea este mai valoros, deoarece este mai bogat in vitamine, pectine si substante minerale.