albeena laptisor de matca

Prospect FIBRE 480g DACIA PLANT

Pret magazine: 53.45 lei
Pret remediu.ro:
46.48 lei
STOC INDISPONIBIL
TVA: 9% inclus
INDICATII:
Produsul FIBRE este un produs original unic prin continutul sau de peste 80% fibre vegetale obtinute din principalele surse naturale: cereale, fructe si legume, precum si din semintele de in si psyllium. Prin continutul sau ridicat în celuloza, hemiceluloza, mucilagii si pectine, produsul FIBRE actioneaza eficient pe doua directii principale:
1. normalizarea activitatii intestinale – mai ales prin eliminarea constipatiei si reglarea tranzitului intestinal
2. reglarea ponderala – Produsul FIBRE prezinta un aport caloric redus si în acelasi timp creaza o stare de satietate, care determina reducerea cantitatii de alimente consumate. Slabirea se poate produce astfel mult mai usor, fara disconfortul creat de apetitul mare nesatisfacut.
Consumul unei cantitati suficient de mari de fibre vegetale de calitate determina în plus numeroase alte efecte pozitive în întregul organism. Pe termen lung el ajuta la prevenirea aterosclerozei si a afectiunilor cardiovasculare.
Fibrele alimentare sunt polizaharide de natura vegetala care intra în compozitia cerealelor, legumelor, fructelor si semintelor, ele putând fi clasificate în: fibre vegetale solubile (cele care se dizolva în apa) si fibre vegetale insolubile (cele care nu se dizolva). Fibrele vegetale nu sunt digerate în tractul digestiv, ele au însa un rol extrem de important, intervenind în procesul de digestie prin reglarea peristaltismului si tranzitului intestinal. Din pacate alimentatia moderna este în marea majoritate a cazurilor dezechilibrata, fiind prea saraca în fibre si bogata în produse de origine animala (carne, lactate, oua), ceea ce determina pe termen lung perturbarea semnificativa a starii de sanatate.
Câteva dintre fenomenele corelate cu lipsa fibrelor din alimentatie sunt:
- aparitia constipatiei si a efectelor nefaste ale acesteia (dezvoltarea florei de putrefactie si aparitia fenomenelor de autointoxicatie, disfunctiile diverse la nivelul colonului, starile de oboseala, hemoroizii, diverticulozele, cancerul de colon etc.): fibrele (mai ales cele insolubile) cresc capacitatea de retentie a apei în colon si ajuta mecanic la eliminarea naturala a bolului fecal creând masa de substanta necesara deplasarii acestuia catre evacuare.
- Îngrasarea si obezitatea: prezenta fibrelor în alimentatie împiedica absorbtia grasimilor si a colesterolului, scazând glicemia postprandiala prin reducerea absorbtiei zaharului în sânge. Ele reduc de asemenea apetitul, creând o stare de satietate, fara nici un fel de aport caloric.
- afectiunile cardiovasculare: o alimentatie saraca în fibre si bogata în grasimi conduce la cresterea nivelului de colesterol si a incidentei afectiunilor cardiovasculare.
Pentru evitarea acestor consecinte se recomanda o alimentatie bogata în fibre vegetale, cum ar fi: cerealele si faina integrala din cereale (grâu, orz, ovaz etc.), legumele (fasolea, mazarea, varza, lintea, morcovii etc.), fructele (merele, nucile, caisele, prunele, citricele, ananasul, smochinele), semintele (de in si psyllium) Aportul de fibre - adesea insuficient – din alimentatia curenta poate fi completat cu efecte foarte bune prin folosirea suplimentului 100% natural FIBRE.

COMPOZITIE:
SEMINTE DE PSYLLIUM (Plantago ovata)
Psyllium, cunoscut în Europa sub denumirea de isphagula, este un produs obtinut din semintele de Plantago ovata, originara din India, tara care utilizeaza de mii de ani aceasta planta în medicina ayurvedica. Psyllium are o compozitie bogata în fibre vegetale solubile si insolubile, care contin hemiceluloza si mucilagii.
Hemiceluloza este o polizaharida care intra în compozitia peretilor celulari vegetali, ea provenind din condensarea pentozelor sau hexozelor cu acidul glucuronic. Ea are proprietatea de a fixa o mare cantitate de apa, marindu-si volumul si stimulând peristaltismul intestinal; cresterea bolului fecal stimuleaza reflexele de defecatie si accelereaza tranzitul intestinal.
Mucilagiile se formeaza prin gelificarea straturilor externe ale peretilor celulari vegetali, fiind alcatuite din pentoze sau hexoze legate la catenele liniare ale acizilor uronici. În contact cu apa, se îmbiba, marindu-si volumul, formând astfel solutii coloidale sau geluri vâscoase care, ajunse în intestin scad absorbtia glucidelor, colesterolului, ajutând la eliminarea acizilor biliari; de asemenea, gelul mucilaginos format adsoarbe toxinele din organism, ajutând la eliminarea lor. În acest mod, semintele de psyllium scad glicemia postprandiala, având efect hipocolesterolemiant. Mucilagiile prezinta de asemenea, actiune emolienta si protectoare asupra mucoasei gastroduodenale, datorita careia poate fi considerat un bun pansament gastroduodenal.
Datorita capacitatii de gonflare, semintele de psyllium actioneaza ca laxativ de volum, crescând totodata senzatia de satietate, efect salutar în cazul în care se doreste reducerea greutatii corporale.
SEMINTE DE IN (Linum usitatissimum)
Originar din regiunile Mediteranei, Caucazului si Asiei Mici, inul se cultiva din cele mai vechi timpuri, pentru extragerea fibrelor, din care se obtineau diverse tesaturi. Semintele de in au o compozitie bogata în mucilagii, compusi polizaharidici care în intestin se umfla, producând o dilatare a peretelui intestinal, ceea ce determina prin mecanism reflex declansarea peristaltismului si a procesului de defecatie; de asemenea semintele de in au si proprietati emoliente si protectoare asupra mucoasei gastroduodenale, actionând ca pansament gastroduodenal.
FIBRE DE GRÂU (Triticum vulgare)
Grâul este o cereala de toamna, originara din Asia Centrala, cunoscuta si folosita înca din perioada neolitica, în România fiind cultivat de peste 2500 de ani. Planta contine fibre vegetale insolubile, bogate în celuloza. Celuloza este constituentul principal al peretilor celulari vegetali, ea formând partea de sustinere a plantei, careia îi confera rezistenta mecanica si elasticitate. Din punct de vedere chimic celuloza este o polizaharida formata din polimeri ai glucozei. Ea are capacitatea de gonflare, crescând senzatia de satietate (în stomac se umfla, taind pofta de mâncare) si producând dilatarea peretelui intestinal, ceea ce determina prin mecanism reflex declansarea peristaltismului si a procesului de defecatie, actionând astfel ca laxativ de volum.
FIBRE DE OVAZ (Avena sativa)
Fibrele de ovaz contin celuloza, polizaharid care actioneaza ca laxativ de volum.
FIBRE DE MAR (Malus domestica)
Fibrele de mere au o compozitie bogata în pectine. Pectinele sunt polimeri ai acidului galacturonic, insolubile în apa, care ramân nedigerate pâna la nivelul colonului unde, sub actiunea florei bacteriene, se scindeaza pâna la acizi pectici. În contact cu apa, formeaza solutii coloidale sau geluri vâscoase care scad absorbtia glucidelor si colesterolului, ajutând la eliminarea acizilor biliari; de asemenea, gelul format adsoarbe toxinele din organism, ajutând la eliminarea lor. În acest mod, fibrele de mere scad glicemia postprandiala, având efect hipocolesterolemiant. La nivelul colonului, acizii pectici creaza un pH nefavorabil dezvoltarii florei microbiene patogene, ei formând un film protector pentru mucoasa intestinala, ceea ce permite administrarea produsului la pacientii cu boli hemoroidale sau leziuni ano-rectale.
FIBRE DE BAMBUS (Phyllostachys spp.)
Bambusul reprezinta un grup de arbori exotici alcatuit din aproximativ 1000 de specii, a caror tulpini sunt goale în interior. Componenta principala a bambusului este holoceluloza, o polizaharida cu grade diferite de polimerizare, alcatuita din: celuloza, hemiceluloza si pectine, fibre vegetale insolubile care datorita capacitatii de gonflare actioneaza ca laxativ de volum.
SCORÅ¢IÅžOR (Cinnamomum cassia) si
ULEI VOLATIL DE SCORÅ¢IÅžOARA (Cinnamomi aetheroleum)
Scortisoara este o planta care se cultiva în zonele tropicale si subtropicale, fiind utilizata ca si condiment înca din antichitate. Studii recente au demonstrat ca, scortisoara reduce colesterolul total si trigliceridele, principalul component raspunzator de actiunea farmacodinamica fiind uleiul volatil (alcatuit din 75-85% aldehida cinamica). Datorita acestei proprietati, scortisoara prezinta actiune hipocolesterolemianta si hipolipemianta.
ANANAS (Ananas sativus)
Ananasul este o planta tropicala originara din America Centrala. Fructele de ananas au o compozitie bogata în: vitamine (B1, B2, B6, C), carotenoide, acizi organici si o enzima proteolitica (bromelina) cu rol în digestia proteinelor. Ananasul prezinta actiune antiinflamatoare si proteolitica, fiind adaugat în compozitia produsului datorita continutului ridicat de vitamine.
MORCOV (Daucus carota)
Morcovul este o planta legumicola bogata în: beta-caroten, licopen, vitamina A, minerale (potasiu, magneziu, brom, fier, calciu, cupru, mangan, fosfor, sodiu, sulf) si celuloza. Datorita continutului în fibre actioneaza ca laxativ de volum.

ADMINISTRARE:
Adulti: 2-4 lingurite dozatoare de 2 ori pe zi, dimineata si seara.
Copii si tineri cu vârste între 12-18 ani: 1-2 lingurite dozatoare de 2 ori pe zi, dimineata si seara.
Produsul se administreaza amestecat cu 200ml de lichide (iaurt, apa, ceai, suc de fructe). Dupa fiecare administrare este necesara ingerarea unei cantitati suplimentare de lichid (minim o cana – 240ml – de apa, ceai sau suc de fructe).
Prima administrare din zi se poate face la micul dejun, cu iaurt, având gust foarte placut.
Atentie! Pe perioada administrarii produsului, trebuie sa consumati zilnic 1,5-2 litri de apa pe zi. Ingerarea unei cantitati insuficiente de lichid poate produce fenomenul de constipatie. Nu se consuma pulberea ca atare ci numai amestecata cu lichide, datorita pericolului de înecare.
Adulti: 2-4 lingurite dozatoare de 2 ori pe zi, dimineata si seara.
Copii si tineri cu vârste între 12-18 ani: 1-2 lingurite dozatoare de 2 ori pe zi, dimineata si seara.
Produsul se administreaza amestecat cu 200ml de lichide (iaurt, apa, ceai, suc de fructe). Dupa fiecare administrare este necesara ingerarea unei cantitati suplimentare de lichid (minim o cana – 240ml – de apa, ceai sau suc de fructe).
Prima administrare din zi se poate face la micul dejun, cu iaurt, având gust foarte placut.
Atentie! Pe perioada administrarii produsului, trebuie sa consumati zilnic 1,5-2 litri de apa pe zi. Ingerarea unei cantitati insuficiente de lichid poate produce fenomenul de constipatie. Nu se consuma pulberea ca atare ci numai amestecata cu lichide, datorita pericolului de înecare.

CONTRAINDICATII:
obstructie intestinala, dificultati de înghitire, interventii chirurgicale recente pe intestin, sarcina, alaptare, copii sub 12 ani, alergie la oricare din componentele produsului

PRECAUTII:
produsul este în general bine tolerat, rareori putând apare tulburari gastrointestinale manifestate prin: disconfort abdominal, balonare, indigestie sau constipatie
Produsul scade absorbtia intestinala a medicamentelor orale, motiv pentru care se recomanda administrarea medicamentelor cu o ora înainte de ingerarea produsului FIBRE.
Se recomanda realizarea unei pauze de minim 2 saptamâni dupa perioade mai lungi de administrare zilnica a produsului (2-3 luni). Fibrele consumate excesiv pentru perioade lungi de timp fara pauza pot reduce absorbtia unor microelemente necesare organismului

OBSERVATII:
În cazul aparitiei efectelor adverse cu manifestari gastrointestinale (disconfort abdominal, balonare, indigestie, constipatie), se reduce doza administrata, pâna la disparitia simptomelor.



37.04 lei 40.70
-9%

IN STOC


49.82 lei 54.75
-9%

IN STOC


50.70 lei 55.11
-8%

IN STOC


19.31 lei
IN STOC


17.74 lei
IN STOC


136.30 lei 145.00
-6%

IN STOC


13.19 lei
IN STOC


11.75 lei
IN STOC


25.87 lei
IN STOC


17.07 lei
IN STOC


29.51 lei
IN STOC


29.99 lei
LA COMANDA


49.56 lei 54.46
-9%

LA COMANDA


54.03 lei 59.37
-9%

INDISPONIBIL