•
Mix de Fibre cu faina de Konjac fara carbohidrati 250g
UNIC IN EUROPA!
Amestec de fibre ideal pentru copt, fara carbohidrati si fara gluten! Pentru prajituri cu textura traditionala - dar fara valori nutritionale traditionale! Se poate include in orice dieta!
0% carbohidrati
0% gluten
Doar fibre si nimic altceva!
Ingrediente: celuloza, tarate din coaja de psyllium, faina de konjac, agar-agar, pectina, guma de carruba.
RETETA PANDISPAN:
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Combinam galbenusurile cu vanilia, cele 4 linguri de unei si jumatate din cantitatea de indulcitor si mixam pana la obtinerea unei mase fluide uniforme. Adaugam apa si mixam compozitia pana la omogenizare.
Batem albusurile spuma cu restul de indulcitor si sarea pana la obtinerea unei spume ferme. Se adauga praful de copt la faina de fibre fara carbohidrati NoCarb, iar amestecul rezultat se incorporeaza in compozitia de galbenusuri. Turnam jumatate din compozitie peste spuma de albusuri si o incorporam cu miscari circulare, de jos in sus, folosind o spatula de silicon. Adaugam compozitia ramasa si o incorporam folosind aceeasi tehnica. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180C timp de 35-40 min sau pana cand prajitura a capatat o nuanta aurie.
Cu numai 1,1 g proteine si 0,7 g grasime este perfect pentru orice dieta (diabeticului, dukan, ketogenica, atkins etc.)
Pentru ca amestecul se compune din fibre alimentare solubile si insolubile si pentru ca raportul dintre aceste fibre este perfect, amestecul este ideal pentru copt si gatire!
Nu trebuie amestecat cu alte fainuri - functioneaza ca atare, iar textura produsului rezultat va fi similara cu cea preparata in mod traditional din faina alba din grau.
Chiar daca amestecul de fibre nu contine carbohidrati, la preparatele ce necesita coacere se poate adauga si drojdie. Continutul bogat de celuloza reprezinta mediul ideal pentru drojdie. Aluatul va creste doar la caldura din cuptor .
Valori nutritionale per:100 g
Produs in Ungaria
Celuloza:
Uimitor, dar celuloza nu reprezinta o sursa de energie. Ea nu contine vitamine, minerale sau alte substante nutritive, si totusi este de neinlocuit pentru cei care doresc sa ramana mereu intr-o forma buna.
Celuloza este o fibra vegetala greu digerabila. Cu toate acestea, ea asigura o buna digestie si te ajuta sa scazi in greutate. Care este secretul sau?
Care este doza zilnica recomandata de celuloza?
Beneficiile celulozei
Pectina:
Fibra solubila ce are destule efecte benefice, in special la nivelul sistemului gastrointestinal.
Se extrage din partile nelemnoase ale plantelor, in special din coaja citricelor.
In industria alimentara este folosita ca gelfiant, agent de ingrosare, stabilizator, in mod frecvent la gemuri/jeleuri.
Produce masa gelatinoasa absorbind apa, astfel este indicat sa consumati o cantitate corespunzatoare de apa, ca de altfel, indicatie ce este recomandata pe tot parcursul acestei diete si nu numai, in orice dieta si intr-un stil de viata sanatos este indicat sa consumati cca. 2-3 L. Reduce sensibil cantitatea de colesterol si grasimi ce este absorbita la nivelul sistemului digestiv, dar si cantitatea de glucoza.
Poate facilita pierderea in greutate prin diminuarea poftei de mancare si reglarea glicemiei.
Guma de carruba:
Din roscove se extrag doua produse foarte diferite, folosite pe scara larga in industria alimentara: faina (pudra) de roșcova, cu gust și aspect de cacao, si guma de carruba. Deci sa nu confundam guma de carruba cu pudra de roscove, cu gust si aspect de cacao ! Guma de caruba, ajunsa in stomac, formeaza un gel dens care intarzie absorbtia de lipide si glucide, inducand rapid starea de satietate.
De aceea ajuta in curele de slabire sau in tratamentele impotriva aterosclerozei.
Produs in UE