revista
Alimentatia atunci cand iti doresti sa ramai insarcinata

Alimentatia atunci cand iti doresti sa ramai insarcinata

Alimentatia este extrem de importanta atunci cand o femeie vrea sa ramana gravida. Este ca o sabie cu doua taisuri pentru fertilitate.  Fiecare produs pe care il consumam, de multe ori poate afecta fertilitatea, in mod negativ sau pozitiv. 

Exista alimente care sporesc fertilitatea  dar si produse care te pot impiedica sa ramai insarcinata. Femeile trebuie sa stie ca nu exista o dieta a fertilitatii insa atunci cand se hotarasc sa ramana gravide pentru a spori sansele fertilitatii trebuie sa ia in considerare si anumite aspecte ce tin de alimentele pe care le consuma si care ar putea sa influenteze procesul de fertilizare. 

Un lucru extrem de important in tot acest proces este si consumul unui anumit numar de calorii . De asemenea si ciclul menstrual al unei femei este influentat de ceea ce ea mananca.   

Femeile care sunt sub greutatea normala pot avea probleme cu menstruatia neregulata si din aceasta cauza nu sunt capabile sa mentina o ovulatie regulata, aceasta fiind cauza pentru care nu pot ramane insarcinate. In acest caz este recomandat ca aceste femei sa incerce sa ajunga la greutatea necesara, astfel isi normalizeza si ciclul menstrual. 

O alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos sunt unele dintre cele mai importante metode prin care iti sporesti sansele de a ramane insarcinata. Exista insa si alimente care ne ajuta foarte mult. 

ALIMENTE CARE SPORESC FERTILITATEA 

O femeie care, in general, mananca sanatos si echilibrat, nu ar trebui sa isi faca griji legate de faptul ca alimentatia ar putea fi o cauza a infertilitatii. Totusi, daca vrei sa iti stimulezi si mai mult organismul sa devina fertil, iata ce alimente trebuie sa consumi mai des! 

FRUCTELE SI LEGUMELE 

Fructele si legumele nu numai ca au in continutul lor vitamine si minerale, dar ele mai sunt o buna sursa pentru antioxidanti si fitochimicale. Cea mai mare parte din cantitatea de nutrimenti poat fi luata din fructele si legumele puternic colorate, precum coacazele, ardeii rosii si varza creata. Puteti sa va faceti asadar un suc de fructe sau legume si sa beti cate doua cesti de suc de fructe sau de legume pe zi. 

Fructele de padure sunt extrem de importante pentru fertilitate. Ele sunt unele dintre alimentele cele mai bogate in antioxidanti. In efortul lor de combatere a imbatranirii organismului, antioxidantii previn si alterarea prematura a ovulelor sau celulelor sistemului reproducator. 

LEGUMELE VERZI 

Legumele verzi sunt o sursa foarte importanta de vitamine si minerale cruciale pentru buna functionare a organismului si pentru sporirea fertilitatii la femei. Cel mai important este insa spanacul care are cel mai mare impact asupra sanselor de conceptie. Contine fier, acid folic si o multime de antioxidanti care contribuie la imbunatatirea activitatii ovulatorii si la stimularea ovariana. 

AVOCADO 

Avocado este considerat de multi specialisti "fructul fertilitatii". Datorita continutului bogat de vitamina E, consumul lui ajuta la reglarea ovulatiei si la producerea mucusului cervical, esential in procesul conceptiei. 

 LACTATELE 

Lactatele sunt si ele importante in imbunatatirea sanselor de a ramane insarcinata. Insa specialistii antentioneaza ca atunci cand o femeie vrea sa ramana insarcinata trebuie sa renunte la variantele "light" sau sarace in grasimi. Ele trebuie sa opteze pentru lactatele grase si asta pentru ca se pare ca au o influenta pozitiva mai mare asupra fertilitatii. 

PESTELE 

Specialistii spun ca  femeile care vor sa ramana insarcinate pot manca pana la 12 grame de peste cu nivel scazut de mercur pe saptamana cum ar fi crevetii, tonul usor conservat, somonul sau pisica de mare. Se recomanda pe de alta parte sa se evite consumul de peste ca ton alb conservat, peste-sabie, scrumbie, rechin, ton feliat, scrumbie spaniola, merlin si gruper si asta pentru ca acestea contin un nivel ridicat de mercur, ceea ce ar putea afecta preocesul de conceptie. 

CARBOHIDRATI 

Consumul de alimente bogate in carbohidrati, usor de digerat, ca painea alba, cartofii, zaharul, pot ajuta foarte mult la imbunatatirea fertilitatii. O dieta bogata in alimente slabe in carbohidrati si in fibre inainte de sarcina ajuta la prevenirea diabetului gestational, o problema comuna pentru femeile insarcinate si bebelusii lor. 

 VITAMINE SI MINERALE 

Vitaminele si mineralele esentiale pentru cresterea sanselor de a ramane insarcinata se regasesc cel mai adesea in mancare. Iata si o lista de alimente de unde va puteti lua cu cele mai importante vitamine si minerale : 

Zinc 

  • carne (porc, pasare, vita, miel) 
  • peste (sardine) 
  • cereale integrale 
  • lactate 
  • nuci, seminte de dovleac. 

Vitamina D 

  • alimente fortifiate cu vitamina D (unt, lactate, suc de portocale etc.) 
  • peste 
  • oua. 

Vitamina C 

  • citrice 
  • fructe de padure 
  • pepene 
  • legume verzi (broccoli, salata verde, spanac etc.) 
  • rosie 
  • patrunjel 
  • rodie. 

Fier 

  • ficat de vita 
  • alune; 
  • caise uscate 
  • spanac 
  • ovaz 
  • linte 
  • oua 
  • nuci. 

Vitamina E 

  • morcovi 
  • dovleac 
  • broccoli 
  • caise 
  • uleiuri vegetale 
  • seminte de floarea-soarelui 
  • avocado. 

Acizi grasi omega 3 

  • peste 
  • fructe de mare 
  • fructe oleaginoase 

Vitamina B9 (acid folic) 

  • suc de portocale 
  • linte 
  • sparanghel 
  • spanac 
  • avocado.

CE ALIMENTE AFECTEAZA FERTILITATEA ? 

Fertilitatea poate fi influentata in doua moduri de alimentatia ta zilnica: fie pozitiv, fie negativ. Exista o serie de alimente care, consumate in exces, pot dauna fertilitatii si iti pot reduce substantial sansele de a concepe copilul. 

ALCOOLUL 

Alcoolul este unul dintre cele mai periculoase bauturi pentru fertilitate. Tocmai de aceea specialistii spun ca cel mai bine este ca femeile sa evite consumul de alcool in perioada preconceptiei. 

PRODUSELE CU CAFEINA 

Daca vreti sa ramaneti insarcinate, un lucru este cert. Nu faceti in acea perioada exces de cafeina, nici din consumul de cafea, nici de ceaiuri, ciocolate sau alte produse care contin cafeina. Studiile spun ca afecteaza capacitatea de a concepe copii. De asemenea foarte important este sa renuntati si la tigari daca doriti sa ramaneti insarcinata. 

ALIMENTELE DE TIP FAST FOOD 

Produsele de tip fast-food, dar si cele junk-food, sunt cei mai mari dusmani ai fertilitatii. Bogate in grasimi, zaharuri, aditivi alimentari nocivi si chiar hormoni de crestere, alimentele procesate industrial pot da peste cap functiile sistemului tau reproducator. 

PRODUSELE DIN SOIA 

Potrivit unor descoperiri recente, soia si produsele alimentare facute din ea ar putea afecta sansele de sarcina ale femeilor. Se pare ca unele componente din soia ar inhiba fertilitatea. 

CUM POATE FI AFECTATA FERTILITATEA DE OBEZITATE ? 

Infertilitatea si obezitatea sunt doua afectiuni care, desi aparent nu au nimic in comun, sunt strans legate una de cealalta. Obezitatea afecteaza abilitatea de a concepe atat a femeilor, cat si a barbatilor si in acelasi timp, influenteaza rata de succes a unei sarcini. 

Practic, infertilitatea creste proportional cu numarul kilogramelor in plus, ceea ce inseamna ca ne confruntam cu o situatie alarmanta avand in vedere ca 1 din 4 femei sunt supraponderale si se pot confrunta cu probleme de reproducere. 

Daca totusi femeile supraponderale raman gravide, in timpul sarcinii problemele de greutate pot afecta atat mama cat si fatul. Pentru mama pot aparea probleme precum riscul de avort spontan, care este de doua ori mai ridicat decat in cazul femeilor cu o greutate corporala normala, dificultati de respiratie, hipertensiune, diabet gestational, travaliu pelungit si chiar traume la nastere; iar pentru fat complicatii, precum icter prelungit, nastere prematura si obezitate in primii ani de viata. 

CE TREBUIE SA FACA FEMILE SUPRAPONDERALE? 

Femeile supraponderale care doresc sa ramana insarcinate trebuie sa respecte niste reguli simple. Cea mai impotanta regula este adoptarea unui stil de viata sanatos, mai exact un regim adecvat dar si exercitii fizice corespunzatoare. Cele doua reprezinta un factor vital in cazul femeilor cu probleme de fertilitate. Problema obezitatii nu este neaparat o problema de natura estetica, ci o piedica asadar pentru cuplurile care doresc sa fie parinti . 

In concluzie, trebuie sa stim ca cel mai important este sa inlocuim alimentele nesanatoase din meniul nostru cu alimente nutritive, care sa ne ofere maximum de vitamine, fibre si minerale pentru un numar cat mai mic de calorii. Trebuie sa evitam caloriile “goale”, ce nu aduc niciun beneficiu de vitamine sau minerale organismului nostru. 

De asemenea cel mai indicat este sa consumam cat mai multe alimente crude sau preparate termic usor, intr-un timp cat mai scurt.   

Trebuie sa eliminam complet zaharul din alimentatie si sa il inlocuim cu indulcitori naturali. Studiile arata ca un consum zilnic de zahar poate duce la infertilitate, din cauza efectelor dezastruoase pe care le are  asupra sanatatii umane – de la rezistenta la insulina pana la dezechilibre hormonale si crearea unui mediu propice pentru infectiile vaginale. 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Capsule Noapte buna n136 30cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
56 ,30 LEI
70,40
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
24 ,20 LEI
30,26
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,58 LEI
30,73
Probio vital d128 20cps FARES
-20%
33 ,25 LEI
41,56
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,95 LEI
34,93
Sirop pentru imunitate formula noua F147 250ml FARES
-9%
28 ,06 LEI
30,84
Zinc + vitamina d3 30cpr FARES
-9%
30 ,89 LEI
33,95
Menopauza g81 60cps FARES
-9%
34 ,93 LEI
38,39
» Mai sunt inca 4359 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Ce inseamna un stil de viata sanatos?

Ce înseamnă un stil de viață sănătos?  Alegeri alimentare…

Yoga si gimnastica medicala

Se spune că gimnastica ușoară crește capacitatea de muncă, diminuează…

7 sfaturi care ne prelungesc viata

Deşi longevitatea a crescut statistic în ultima jumătate…

Dezechilibrul energetic, cauza tuturor bolilor

Permiteţi-mi să vorbesc aici pe scurt despre o zonă foarte importantă…

Cum sa devenim mai fericiti?

William James, tatăl psihologiei moderne americane, afirma că…

Cum recunosti cancerul de san

Fiind unul dintre tipurile de cancer cele mai raspandite in…

Semne ca ai o deficienta de fier

In general, femeile sunt afectate de carenta de fier, din cauza…

Previne cancerul de san!

Alimentatia sanatoasa pentru o stare de bine si pentru a tine…
Tag-uri