revista
Dezechilibrul energetic, cauza tuturor bolilor

Dezechilibrul energetic, cauza tuturor bolilor

Permiteţi-mi să vorbesc aici pe scurt despre o zonă foarte importantă în care apare cauza bolilor, dar despre care nimeni nu vorbeşte. Zona reprezinta câmpurile electromagnetice din jurul corpului. Uneori acestea se numesc câmpuri de vibratie sau câmpuri energetice.

Medicina, ca ştiinţă, nu acceptă ideea că exista un câmp electromagnetic care înconjoară corpul. Cu toate acestea, folosim energie electromagnetică, iar ştiinţa admite că exista energie electromagnetică. Medicina susţine că nu există „dovezi ştiinţifice” care să confirme faptul că energia electromagnetică are vreun efect asupra sănătăţii sau bolilor din organism. Să nu uităm că ştiinţa a susţinut de-a lungul istoriei lucruri care nu au fost dovedite, dar care s-au dovedit mai târziu a fi adevărate. Ştiinţa a declarat că nu există „nicio dovadă ştiinţifică” care să demonstreze că pământul este rotund; sau că pământul se învârte în jurul soarelui; sau că hrana are vreun efect asupra sănătăţii; sau că ţigările cauzează dependenţă. Ştiinţa a considerat cândva că oricine crede aceste lucruri este eretic. Acelaşi lucru este valabil acum şi în cazul energiei electromagnetice.

Tot ce există pe această planetă este alcătuit din aceleaşi elemente: atomi. Toţi atomii rezonează sau vibrează la diferite frecvenţe. Toţi atomii sunt alcătuiţi din electroni, protoni şi neutroni. Ştiinţa admite faptul că „energia” este ceea ce menţine electronul pe orbita din jurul nucleului. Ştiinţa mai admite şi faptul că electronii, neutronii şi protonii sunt alcătuiţi  din energie. Ştiinţa admite că această energie nu poate fi vazută cu ochiul uman şi nici cu vreun echipament acceptat din punct de vedere ştiinţific. Ştiinţa admite, de asemenea, că nu se înţelege pe deplin, ci doar se speculează în legatură cu aceste particule subatomice sau „energie”. Cu toate acestea, vedem efectele acestei „energii” pretutindeni în jurul nostru. Ştiinţa nu poate înţelege sau explica modul în care funcţionează magneţii.

Putem vedea clar efectele câmpului magnetic. Ştiinţa nu poate explica modul în care un satelit poate transmite energia electromagnetică care poate trece prin oţel masiv, cum un emiţător radio o poate prelua şi apoi cum aceasta se poate transforma, în mod miraculos, în muzică. Să ne gândim puţin la asta. Dacă un satelit transmite din spaţiu energie electromagnetică douazeci şi patru de ore pe zi, şapte zile pe săptămână, iar această energie este invizibilă, nu poate fi detectată, dar are totuşi capacitatea de a trece prin aproape orice material şi conţine atât  de multe informaţii încât „receptorul” îl transformă în muzica unei orchestre sau în imagini pe un ecran TV, oare nu este posibil ca aceasta energie să aibă impact asupra corpului uman şi să trecă prin el? Oare nu este posibil că această energie nenaturală să aibă un impact negativ asupra corpului şi asupra sănătăţii noastre? E un aspect la care merită să ne gândim.

Conştientizarea existenţei energiei electromagnetice este relativ nouă. Ea există de fapt de aproximativ şaptezeci şi cinci de ani.

Iată câteva exemple de surse de energie electromagnetică nenaturală care ne bombardează corpul în fiecare zi:

  • Sateliţi. Există zeci de sateliţi care transmit înapoi spre pământ energie electromagnetică nenaturală douăzeci şi patru de ore pe zi, şapte zile pe săptămână.
  • Staţiile radar pentru securitate naţională şi prognoză meteo emit energie electromagnetică dăunătoare douăzeci şi patru de ore pe zi, şapte zile pe săptămână. Este interesant de menţionat că mulţi oameni cred că atunci când aceste staţii radar sunt setate la putere maximă în perioadele de securitate sporită, un procent mai mare de oameni se simt bolnavi, obosiţi şi deprimaţi. Se sugerează, de asemenea, că cei care locuiesc aproape de aceste turnuri radar puternice au şanse mai mari de a fi afectaţi de cancer, depresie şi oboseală.
  • Turnuri de telefonie mobilă. Aceste turnuri emit fluxuri de energie puternice în mod constant.
  • Telefoane mobile. Când un telefon mobil este pornit, el produce energie electromagnetică nenaturală puternică, dar în acealaşi timp şi captează întreaga energie a turnului de telefonie mobilă. Dacă telefonul mobil se află la doar câţiva metri de o persoana, aceasta va fi afectată.
  • Fire electrice de înaltă tensiune. Aceste fire produc cantităţi uriaşe de energie negativă care afectează toate fiinţele din jurul lor, pe o zonă extinsă.
  • Cablaje electrice. Cablajele se regăsesc peste tot în casele noastre, în birouri, în maşini, în orice dispozitiv electronic pe care îl purtăm la noi şi sunt chiar îngropate sub trotuare şi străzi.
  • Calculatoare, televizoare şi radio. Când acestea sunt deschise, ele emit cantităţi mari de energie electromagnetică negativă.
  • Lumini fluorescente. Este cunoscut făptul că lumina fluorescentă este o sursă de lumină nenaturală şi poate provoca dureri de cap, oboseală şi o slăbire a sistemului imunitar. De asemenea, ele emit cantităţi mari de energie electromagnetică negativă.
  • Cuptoare cu microunde. Microundele generate de aceste dispozitive schimbă structura electromagnetică a oricarui produs pus în cuptor, transformându-l într-un produs nenatural, negativ, lipsit de viaţă. De asemenea, aceste dispozitive pot avea scurgeri de energie, ceea ce afectează negativ pe cei din jurul lor.
  • Alţi oameni. Fiecare persoană emite energie electromagnetică. Gândurile unei persoane reprezintă, de asemenea, energie electromagnetică. Corpul uman, în special creierul, este de fapt un foarte puternic transmiţător şi receptor de energie electromagnetică. De aceea ne simţim bine în preajma unor persoane şi inconfortabil în preajma altora. Aţi observat vreodată că atunci când unele persoane intră într-o cameră, le puteţi „simţi” prezenţa? Există metode, care nu au fost acceptate de comunitatea ştiinţifică, dar prin care putem vedea câmpul electromagnetic din jurul oamenilor şi lucrurilor. Aceste tehnologii arată efectele pozitive şi negative ale energiei electromagnetice.

O altă dinamică legată de energia electromagnetică o reprezintă ionii. Există ioni pozitivi şi ioni negativi. Ionii încărcaţi pozitiv au un efect advers asupra organismului. Ionii încărcaţi negativ au un efect pozitiv şi îmbunătăţesc starea de sănătate a organismului. Apa curgătoare, cum ar fi un pârâu, o cascadă sau valurile care se sparg într-un ocean, emit cantităţi mari de ioni negativi cu efecte pozitive asupra vieţii. Vântul care bate printre copaci emite şi el aceşti minunaţi ioni negativi. Acesta este motivul pentru care majoritatea oamenilor se simt mult mai bine atunci când se află în astfel de zone. În schimb, vântul care bate printre clădirile înalte din oraşe sau uscătoarele electrice emit ioni pozitivi nocivi. Dacă stăm într-o spălătorie toată ziua, foarte probabil ne vom simţi oribil şi extrem de obosiţi. Aceşti ioni pozitivi dăunători pot suprima activitatea sistemului imunitar. Acest haos electromagnetic nu poate fi evitat. Cu toate acestea, poate fi redus şi există lucruri simple pe care le putem face pentru a contracara energia negativă la care suntem expuşi.

Concluzia este că, în ziua de azi, introducem mai multe toxine în corpul nostru decât am făcut-o vreodată, în trecut. Iar tendinţa este în creştere. Pe masură ce această tendinţă continuă, oamenii vor continua să se îmbolnăvească tot mai des, şi în acelaşi timp vor creşte atâ numărul bolilor contractate cât şi gravitatea şi durata acestor boli.

Toxinele eliminate de corp.

În cazul unei funcţionări normale, corpul produce toxine. Acest lucru nu reprezintă un pericol, atât  timp cât capacitatea corpului de a elimină aceste toxine este la un nivel normal. Chiar dacă nu introducem toxine în corp, organismul produce totuşi substanţe reziduale şi toxine. Toate toxinele create de organism sau introduse în organism trebuie eliminate pentru a putea fi sănătoşi. Când toxinele sunt lăsate să se acumuleze, ele provoacă suprimarea sistemului imunitar, iar organismul devine acid. Toxinele acumulate şi care nu au fost eliminate fac ca organismul să devină un mediu propice pentru dezvoltarea bolilor. Practic, toxinele se elimină prin:

  • Nas
  • Gură
  • Tractul urinar
  • Colon
  • Piele

Nasul şi gura elimină toxinele în primul rând prin intermediul plămânilor. Tractul urinar elimină toxinele în primul rând prin rinichi şi ficat. Colonul elimină toxinele în primul rând prin ficat, stomac şi intestinul subţire. Pielea elimină toxinele în primul rând prin transpiraţie. În ziua de azi, majoritatea oamenilor au în exces acumulări de toxine şi reziduuri în corp. Există două cauze principale ale acestui lucru: ​​1) introducerea în mod regulat de cantităţi uriaşe de toxine în corp; 2) căile de eliminare sunt blocate, lente sau anevoioase.

Când introducem în corp toxine, iar corpul produce toxine într-un ritm mai rapid decât le elimină, are loc o acumulare de substanţe nocive şi toxine. Ar trebui să ne întrebăm, de exemplu, dacă sunt curate şi lipsite de mucozităţi cavitatea nazală şi sinusurile; dacă respiraţia este completă şi profundă, din diafragm, permiţând astfel plamânilor să lucreze la capacitate maximă; dacă respirăm regulat aerob şi anaerob; dacă transpirăm regulat; dacă bem suficientă apă, ceea ce determină o funcţionare mai eficientă a tuturor căilor de excreţie; dacă avem trei scaune pe zi.

Câteva lucruri obişnuite încetinesc procesul de excreţie, iar acestea sunt:

  • Dacă aţi luat vreodată vreun antibiotic, aţi încetinit dramatic potenţialul de eliminare prin colon. Antibioticele ucid toate bacteriile prietenoase din intestin şi colon. Acest lucru permite ciupercilor neprietenoase, mai ales candidei, să crească anormal şi să infesteze sistemul digestiv. Această creştere a ciupercii candida incetineşte digestia, creşte cantitatea de gaze, balonarea şi constipaţia şi produce o cantitate anormală de toxine.
  • Loţiunile şi cremele. Majoritatea oamenilor aplică loţiuni şi creme pe toată pielea, infundând porii şi suprimând procesul natural de excreţie prin piele. Acestea includ cremele de protecţie solare, produsele cosmetice, deodorantele şi antiperspirantele.
  • Lipsa mişcării. Aţi observat vreodată că atunci când plimbăm un caine, el isi face nevoile? Când corpul se mişcă, aşa cum e firesc de la natură, procesul de eliminare se intensifică. Deoarece majoritatea oamenilor stau toată ziua, ciclul de eliminare este suprimat. Ar trebui să avem trei scaune pe zi. Când mâncăm, alimentele trec prin procesul de digestie şi sfârşesc în colon, gata de eliminare. Mâncarea din colon începe să putrezească şi să devină toxică. Cu cât stă mai mult în colon, cu atât devine mai toxică. Dacă sunt lăsate suficient de mult, aceste toxine încep să intre în fluxul sanguin. Aceasta se poate transforma într-o afecţiune medicală gravă care duce la deces. Sistemul de excreţie trebuie să funcţioneze la niveluri optime dacă vrem să trăim fără boli.

Exerciţii fizice

In termeni simplişti, există şapte tipuri de exerciţii:

  1. Exerciţii de mişcare lentă, ritmică, în principal mersul pe jos. Corpul este făcut să meargă, pe distanţe lungi şi pe perioade lungi de timp. Distanţa parcursă pe jos în America variază în functie de zona geografică. Locuitorii oraşului New York tind să meargă mai mult decât cei ai oraşului Dallas. Când merg în Europa sau în alte ţări, oamenii parcurg în medie între 13 şi 16 km pe zi. În America, oamenii parcurg în medie 160 m pe zi. Este de necrezut. Mersul pe jos este probabil cea mai importantă formă de exerciţiu pe care o putem face şi cea mai sănătoasă în comparaţie cu şofatul, care creşte nivelul de stres. Să ne gândim la acest aspect pentru o clipă. Când conducem o maşină, nivelul de stres creşte semnificativ, ceea ce înseamnă că organismul devine acid. Când ne plimbăm, nu numai că ne putem bucura de beneficiile mişcării ritmice şi lente, dar sistemul limfatic elimină toxinele din corp, corpul se mişcă frumos, energia curge prin meridiane, picioarele sunt în contact cu pământul, permiţând energiei magnetice a pământului să curgă prin corp, energizând celulele. De asemenea, ne uităm în zare şi ne exteriorizăm privind departe la mare distanţă, ceea ce creşte energia electromagnetică din corp şi face corpul mai alcalin şi mai puţin sensibil la boli. Plimbarea, de asemenea, are un efect profund asupra stării sufleteşti şi asupra gradului de fericire. Lipsa mersului pe jos determină o funcţionare lentă şi anevoioasă a căilor de excreţie.

  2. Întinderi. Corpul este format din muşchi, tendoane şi ligamente. Dacă am trăi într-un mediu natural, interacţionând cu natura aşa cum suntem meniţi, activităţile normale desfăşurate pe parcursul zilei ar determina întinderea frecventă a ligamentelor, muşchilor şi tendoanelor. Americanii sunt cel mai puţin flexibili oameni din lume. Lipsa de flexibilitate permite acumularea de energie negativă şi de toxine în diferite părţi ale corpului.

  3. Exerciţii de rezistenţă. Acestea includ orice formă de mişcare în care se opune rezistenţă asupra unui muşchi, iar muşchiul este obligat să împingă sau să tragă împotriva acelei forţe de rezistenţă. Cea mai frecventă formă de antrenament pentru rezistenţă este ridicarea de greutăţi sau utilizarea echipamentelor pentru rezistenţă. Aceasta este o formă nenaturală de exerciţiu. Un cimpanzeu, de exemplu, este de opt ori mai puternic decât un barbat, şi totuşi nu ridică greutăţi. Antrenamentul cu greutăţi poate creşte dimensiunea şi rezistenţa muşchilor, remodelându-ne corpul şi ajutându-ne să arătăm bine. Cu toate acestea, functionează în general numai pentru muşchii care se văd şi nu se adresează majorităţii muşchilor care nu au valoare estetică. De asemenea, nu se adresează forţei ligamentelor şi tendoanelor. Acest lucru poate crea un dezechilibru, unde unii muşchi sunt puternici şi anormal de mari, iar alţi muşchi, ligamente şi tendoane sunt slabi şi disproporţionaţi ca dimensiuni. Antrenamentul cu greutăţi nu creşte flexibilitatea – de fapt o reduce, împiedicând astfel fluxul de energie prin corp. Cu toate acestea, este mai bine să facem orice formă de exerciţiu decât să nu facem deloc.
  4. Poziţii. Există anumite tipuri de exerciţii în care trebuie să stăm în diverse poziţii ce trebuie menţinute o anumită perioadă de timp. Cel mai cunoscut astfel de exerciţiu este yoga. Retineţi că exista multe forme de yoga. Nu toate tipurile de yoga sunt bazate pe poziţii. Unele tehnici de yoga pun accent pe fluide şi mişcare. Beneficiile poziţiilor sunt că par să ajute la deschiderea canalelor energetice naturale din organism şi la stimularea organelor interne.

  5. Exerciţii aerobice. Aerobic înseamna „cu aer”. Orice formă de exerciţiu în care respirăm puternic, dar în acelaşi timp putem purta o conversaţie este un exerciţiu aerobic. Exerciţiile aerobice stimulează fluxul de sânge în întregul corp, oxigenează corpul şi grăbesc eliminarea toxinelor.

  6. Exerciţii anaerobice. Anaerobic înseamnă „fără aer”. Orice formă de exerciţiu în care respirăm atât de tare încât abia putem vorbi este anaerobic. Beneficiile decurg, în general, din stimularea intensă a întregului organism, deoarece, de fapt, ne punem în pericol supravieţuirea fiecărei celule din corp din cauza lipsei de oxigen. Acest lucru este foarte util în „reprogramarea organismului” şi permite organismului să intensifice procesul de eliminare a toxinelor şi să oprească orice activitate celulară care a fost anormală.

  7. Exerciţii celulare. În acest moment există o singură formă de exerciţiu care influenţează pozitiv fiecare celulă din corp, în mod simultan. S-a dovedit că săritul pe o mini-trambulină, activitate cunoscută şi sub numele de “rebounding”, stimulează şi fortifică fiecare celulă din corp. Această formă unică de exerciţiu intensifică simţitor circulaţia în sistemul limfatic, stimulează eliminarea toxinelor din fiecare celulă şi creşte puterea şi vitalitatea fiecărei celule din corp.

Avantajele majore ale exerciţiilor fizice includ:

  • Creşterea cantităţii de oxigen la nivel celular. Oxigenul este necesar pentru viaţă. Majoritatea oamenilor au un deficit de oxigen la nivelul întregului organism. Virusurile şi cancerul, de exemplu, nu pot exista într-un mediu bogat în oxigen. Un corp bogat în oxigen este un corp alcalin. Un corp alcalin este un corp în care boala nu poate exista.
  • Mişcarea lichidului limfatic. Sistemul limfatic este un element important în procesul de excreţie. Majoritatea americanilor au sistemul limfatic lent şi cu blocaje periculoase. Mişcarea naturală a corpului intensifică mişcarea lichidului limfatic prin corp, ajutând la eliminarea toxinelor.
  • Stimularea celulelor. Fiecare celulă din corp produce deşeuri toxice. Fiecare celulă din organism are nevoie de stimulare pentru ca deşeurile toxice să poată fi eliminate. Fiecare celulă din corp are nevoie de stimulare pentru a rămâne sănătoasă şi pentru a se dezvolta normal. Dacă o celulă nu elimină deşeurile toxice pe care le produce şi nu este stimulată, ea poate începe să funcţioneze anormal. Celulele s-ar putea degenera şi ar putea muri sau ar putea începe să se multiplice anormal, necontrolat, provocând tumori, cancer sau degenerarea organelor vitale din organism.
  • Deschiderea canalelor energetice. Energia curge prin corp. La fel cum sângele curge prin vene, energia electromagnetică curge prin canalele din corpul nostru. Când aceste canale sunt blocate sau congestionate, energia nu curge eficient. Această energie dă viaţă şi vitalitate celulelor; fără ea, celulele nu primesc ceea ce este necesar, provocând anomalii, suprimarea sistemului imunitar şi transformând organismul într-un mediu acid şi facându-l astfel susceptibil la boli. Exerciţiile fizice ajută la menţinerea acestor canale deschise.
  • Eliberarea tensiunii şi a stresului. Stresul este un ucigaş tăcut. Stresul poate fi definit în mai multe moduri. În termeni simplişti, stresul cauzează acumularea de energie negativă. Când se acumulează energia negativă, aceasta se poate localiza la nivelul mai multor zone din corp. Acest lucru poate determina încordarea muşchilor şi transformarea corpului într-un mediu acid. Exerciţiile fizice eliberează stresul şi tensiunea, care dispar astfel din corp. Am menţionat deja faptul că toxinele din organism reprezintă o cauză majoră a bolilor. Am mentionat şi că lipsa nutrienţilor este o cauză majoră a bolii. Am sugerat foarte pe scurt că haosul electromagnetic are, de asemenea, un efect negativ asupra organismului şi poate cauza boli. De asemenea, este important de ştiut că „stresul” este, de asemenea, una dintre forţele majore care pot provoca boli în organism. Când ceva ne stresează, corpul nostru se transformă dintr-o stare naturală de pH alcalin într-un mediu acid. Când corpul este acid, boala se poate dezvolta. Stresul suprimă sistemul imunitar, ne slăbeşte şi ne face mai susceptibili la infecţii, germeni, bacterii şi virusuri. Când sistemul nostru imunitar este slab, nu ne putem apăra în mod natural împotriva acestor invadatori şi ne imbolnăvim. Deci, întrebarea este: care sunt factorii de stres şi cum îi putem elimina? Voi aborda această întrebare şi vă voi oferi soluţiile simple într-un capitol ulterior.

Odihna corecta

Fără repaus adecvat, celulelor nu li se oferă posibilitatea de a se reîncărca şi de a reîntineri. Celulele obosite nu pot elimină toxinele în mod eficient. De asemenea, în timpul repausului, organismul se vindecă cel mai mult. Majoritatea oamenilor nu se odihnesc suficient, iar când se odihnesc, odihna nu este deplină şi profundă. Există trei caracteristici ale odihnei corecte:

  1. Momentul în care ne odihnim. Cel mai optim moment pentru ca organismul să se odihnească este atunci când soarele apune. În mod ideal, o persoană ar trebui să se odihnească şi să doarmă atunci când soarele apune, şi ar trebui să se trezească atunci când soarele răsare. Acesta este ciclul natural. Cu toate acestea, stilul de viaţă al majorităţii oamenilor nu permite acest lucru. Prin urmare, oamenii se odihnesc şi dorm în momente care nu sunt optime. În fiecare săptămână, un ciclu lunar începe în fiecare vineri, când soarele apune, şi se sfârşeste în fiecare sâmbătă tot la apusul soarelui. Acest interval de timp este momentul ideal pentru ca organismul să se reîncarce şi să întinerească.

  2. Numărul de ore dormite. Deşi fiecare persoană este diferită, se pare că fiecare persoană funcţionează mai bine când beneficiază de opt ore de somn. Dacă dorm mai puţine sau mai multe ore, oamenii funcţionează mai prost. Majoritatea oamenilor dorm mai puţin de opt ore şi apoi încearcă să recupereze dormind ocazional mai multe ore. Această practică nu permite reîncărcarea şi întinerirea optimă a celulelor din corp.

  3. Odihna şi somnul ar trebui să fie profunde. Majoritatea oamenilor se agită şi se întorc de pe o parte pe alta toată noaptea. Ideal ar fi să nu ne mişcăm deloc cât timp dormim. Când somnul este deplin şi profund, poate apărea activitatea undelor cerebrale, ceea ce stimulează procesul de vindecare în întregul corp. O persoană care sforăie se trezeşte în medie de 300 de ori pe noapte. O persoană care sforăie nu atinge niciodată nivelurile cele mai profunde de somn şi astfel corpul nu funcţionează niciodată la capacitate maximă. Există o diferenţă între somn şi odihnă. Corpul se poate odihni fără somn. Majoritatea oamenilor nu se „odihnesc” niciodată în timpul zilei. Obiceiul de a ne trezi, de a lucra toată ziua fără întrerupere, de a merge la culcare târziu, de a nu beneficia niciodată de un somn odihnitor şi neîntrerupt de opt ore declanşează un proces prin care corpul încet-încet se distruge şi nu se poate niciodată vindeca şi reîncărca. Dacă ar fi să luăm un dispozitiv cu baterii şi să îl lăsăm pornit până când se termină bateriile şi apoi să comparăm această situaţie cu alta în care am ţine pornit şi apoi am opri dispozitivul diferite perioade de timp, am vedea că durata de viaţă a bateriei poate fi de două ori mai lungă decât atunci când e utilizată non-stop. Corpul seamănă foarte mult cu o baterie. El funcţionează aproape identic, utilizând curent electric fără întrerupere. Trebuie să i se acorde o şansă să se odihnească. Dacă o persoana nu ar face altceva decât să se odihnească şi să doarmă corespunzător, nivelul de energie i-ar creşte uimitor de mult, iar numărul bolilor cu care se confruntă ar scadea dramatic.

Gandurile noastre sunt lucruri.

Corpul este în realitate un foarte puternic transmiţător şi receptor electromagnetic de energie. Fiecare gând pe care îl avem poate avea un impact puternic asupra celulelor din corpul nostru. Gândurile pozitive, cu vibraţii înalte, ne pot scăpa corpul de boli. Gândurile negative, cu vibraţii joase, negative, ne pot îmbolnăvi. Ştiinţa nu admite că gândurile pot avea vreun efect semnificativ asupra stării de sănătate. Medicina consideră că doar gândurile nu ne-ar putea niciodată vindeca sau însănătoşi.

Cu toate acestea, este interesant de subliniat că medicina nu poate contesta efectul „placebo”. Efectul placebo are loc atunci când unei persoane i se dă un “placebo”, care în realitate nu este nimic, şi totuşi boala este vindecată. Acest lucru se întâmplă deoarece pacientul crede că ceea ce ia va vindeca boala. Gândurile sale determină practic vindecarea. Acest lucru se întâmplă în nu mai puţin de 40% din cazuri. Imaginaţi-vă, în până la 40% din cazuri o persoană cu o boală de temut se vindecă prin propriile gânduri! Cu toate acestea, de ce spun atunci cei de la FDA că doar un medicament poate vindeca o boala?! Gândurile ne pot vindeca, dar ne pot şi provoca boli. Stresul, care ar putea fi definit ca o acumulare de gânduri negative, determină organismul să devină acid, creând astfel mediul propice pentru boli. Aceste gânduri negative pot fi conştiente sau inconştiente. Multe dintre aceste gânduri negative îşî au originea în incidente stresante sau traumatice din trecutul nostru.

Mai mulţi medici de seamă au descoperit că marea majoritate a persoanelor care suferă de cancer au avut în trecut un incident care le-a provocat suferinţe imense. S-a constatat că persoanele care suferă de atacuri de cord au un istoric de furie suprimată. Este interesant de remarcat corelaţia dintre anumite emoţii şi anumite boli. Stresul de a trăi în lumea de azi este mai mare decât în ​​orice moment din istorie. Condusul unei maşini, de exemplu, creşte nivelul de stres de până la 1.000 de ori faţă de valoarea normală. Atunci când o persoană conduce o maşină şi în acelaşi timp vorbeşte la un telefon mobil, nivelul de stres poate creşte de până la 5.000 de ori mai mult decât valoarea normală.

Mersul pe jos, dimpotrivă, reduce stresul.

Grijile legate de bani, certurile cu rudele, prietenii şi colaboratorii, vizionarea emisiunilor TV şi a filmelor de groază, urmărirea ştirilor, toate cresc extrem de mult nivelul de stres. Vestea bună este că procesul este reversibil. Doctorul Coldwell din Germania are cea mai mare rată de succes în tratarea cancerului în ţară, cu peste 35.000 de pacienţi trataţi de cancer în faza terminală. Fără medicamente sau intervenţii chirurgicale, ci mai degrabă folosind tehnici de reducere a stresului (de fapt, corectând gândurile unei persoane), el a vindecat mai multe persoane de cancer decât oricine, în toată istoria Germaniei. Anatomia unei boli a doctorului Norman Cousins ​​arată cum, prin râs şi reducerea stresului, fără medicamente sau intervenţii chirurgicale, cancerul s-a remis complet. Earl Nightingale a descoperit ceea ce a numit el „cel mai ciudat secret”: devii ceea ce gandeşti. Gândurile pozitive şi nivelul scăzut de stres creează un pH alcalin în organism, ceea ce inseamnă că practic nu te poţi imbolnavi. Gândurile şi emoţiile negative şi nivelul ridicat de stres fac ca organismul să devină acid, ceea ce duce la boli.

Ce spunem: Cuvintele au putere. Majoritatea oamenilor rostesc cuvinte care cresc nivelul de stres şi transformă pH-ul corpului din alcalin în acid. Cuvintele pot schimba modul în care gândim şi simţim. Cercetătorii au concluzionat că alegând să folosim forma corectă a cuvintelor şi gândind corect, ne putem modifica ADN-ul.

Dintre toate lucrurile despre care am vorbit până acum în acest capitol referitoare la cauzele bolilor, ce nu trebuie trecut cu vederea este puterea modului în care gândim şi vorbim. Aceşti doi factori contribuie considerabil la nivelul de stres. În mod cert, stresul poate provoaca boli.

Reducerea nivelului de stres este unul dintre cele mai puternice tratamente naturale pentru practic orice boală din organism.

Acesta este unul dintre tratamentele care nu pot fi brevetate. Nimeni nu poate face profit de miliarde de dolari vânzând acest tratament, însă tehnicile simple, eficiente şi ieftine de reducere a stresului s-au dovedit a fi printre cele mai puternice cure naturale din toate timpurile. Acesta este unul dintre „tratamentele naturale” despre care „ei” nu vor să ştim! Vă voi spune exact cum să reduceţi nivelul de stres şi să utilizaţi această cură într-un capitol ulterior. Dacă ne uităm la oamenii de astăzi din întreaga lume, care nu suferă de niciun fel de boală, nu vom găsi uşor un numitor comun. Nu putem lua în calcul dispoziţia genetică a unei persoane. Nu putem considera alimentaţia unei persoane, deoarece aceasta variază destul de mult. Unii dintre aceşti oameni fumează, unii manâncă carne crudă de maimuţă, unii consumă produse lactate, unii sunt vegetarieni, unii dintre ei nu fac efort, alţii doar merg pe jos. În general, toţi dorm foarte bine, dar cel mai evident numitor comun este modul în care gândesc şi în care vorbesc. Sunt persoane foarte pozitive, optimiste, nu iau viaţa foarte în serios şi nu-şi fac prea multe griji. Sunt optimiste şi relaxate.

Întâmpină fiecare zi cu recunoştinţă.

Atitudinea face cu adevărat diferenţa. Gândurile afectează organismul, ele putând influenţa starea de sănătate în mod semnificativ. Din punct de vedere biologic, ce înseamnă asta cu adevărat? Să ne gândim în felul următor. Corpul are ceea ce este cunoscut sub numele de sistem imunitar. Sistemul imunitar combate orice dezechilibru sau boală, virusuri, germeni şi bacterii. Dacă sistemul imunitar este puternic şi se întâmplă să contractăm vreo bacterie sau vreun virus, corpul îl combate şi nici măcar nu observăm că am fost expuşi sau am avut acel virus sau bacterie sau germen. Atunci când sistemul imunitar este foarte slăbit, cel mai probabil vom prezenta simptomele cedării în faţa acelor virusuri sau bacterii. Cele mai sănătoase persoane sunt acele persoane care au un nivel de stres foarte scăzut. Numitorul comun al celor mai sănătoşi oameni de pe planetă este modul în care gândesc şi în care vorbesc.

Mintea poate face ca sistemul imunitar să fie incredibil de puternic şi să schimbe efectiv structura genetică a ADN-ului din corp, împiedicând apariţia bolilor. Ceea ce gândim şi ce spunem ne poate realmente vindeca de boli. În schimb, gândurile şi vorbele negative, cu alte cuvinte „stresul”, pot slăbi sistemul imunitar şi pot face ca o sensibilitate la nivel genetic să se activeze, declanşând astfel o boală. Stresul, gândurile negative, cuvintele negative rostite, toate sunt foarte puternice şi fac pH-ului corpului acid. Să nu uităm, dacă pH-ul corpului este acid, există un mediu propice pentru boală, care se poate dezvolta. Dacă pH-ul corpului este alcalin, practic nu ne putem îmbolnăvi niciodată.

Reducând stresul, rostind cuvinte cu o puternică încărcătură pozitivă şi având gânduri pozitive, ne putem transforma pH-ul corpului în mediu alcalin şi invers – da, este adevărat, absolut orice boală din corp se vindecă doar prin puterea minţii.

Aşadar, rezumând, în termeni foarte generali şi foarte simplişti, concluzia este aceasta: motivul pentru care ne îmbolnăvim este că acumulăm diverse toxine şi substanţe chimice în corp.

Toxinele şi substanţele chimice nu părăsesc organismul deoarece excreţia nu are loc aşa cum ar trebui. Facem mai multe exerciţii fizice, dar nu mergem pe jos suficient, iar mersul pe jos este forma principală de exerciţii fizice care oferă cele mai multe beneficii pentru sănătate. Nu ne odihnim suficient, aşadar corpul nu are nicio şansă de întinerire şi reîncărcare. Avem un mod de gândire negativ din cauza imaginilor de la televizor, din reviste, ziare şi filme. Să ne gândim la jocurile pe care le joacă copiii şi la cât de oribile sunt acele imagini. Sunetele pe care le auzim nu au un efect pozitiv asupra vieţii, ci mai degrabă un puternic efect negativ la nivel fiziologic, transformându-ne corpul din mediu alcalin în mediu acid. În plus, suntem bombardaţi de un haos electronic ce provine de la telefoane mobile, cuptoare cu microunde, unde de la sateliţi, dispozitive electronice, computere, televizoare etc.

Conducem mai mult decât oricând şi, din aceasta cauză, nivelul de stres continuă să crească permanent, ceea ce ne transformă corpul în mediu acid, propice pentru apariţia bolilor. Sistemul nostru imunitar este suprimat şi devenim tot mai susceptibili la boli. Medicamentele pe care le luăm, în special, ne slăbesc sistemul imunitar şi ne introduc atât  de multe toxine în corp, încât, de fapt, ne provoacă boli suplimentare.

Putem observa că fiecare boală gravă cu care ne confruntăm astăzi, cele pentru care majoritatea oamenilor consumă medicamente, nu sunt de fapt cauzate de bacterii sau virusuri. Nu le contractăm. Le dezvoltăm în propriul corp. Ele sunt de fapt boli auto-provocate.

Dacă sistemul imunitar este puternic şi sănătos, atunci când suntem expuşi la virusuri şi bacterii – aşa cum suntem cu toţii, absolut în fiecare zi – corpul le poate contracara uşor fără ca nici măcar să băgăm de seamă.

Dacă totuşi avem o durere de gât, nasul înfundat sau tuse, acestea durează doar câteva ore sau cel mult o zi. Nu este nevoie să luăm niciun medicament, corpul se descurcă şi se ocupă de aceste virusuri sau bacterii, devenind în final mai puternic datorită lor. Acesta este modul natural în care reacţionează corpul.

Uităm că multe dintre simptomele pe care le avem sunt de fapt propriile mecanisme de apărare ale organismului nostru care funcţionează corect, aşa că imediat luăm medicamente şi încercăm să suprimăm aceste simptome. Un exemplu bun este febra. Dacă avem febră, corpul işi creşte temperatura pentru a combate un pericol. Dar ceea ce facem este să luăm imediat ceva pentru a ne reduce febra, permiţând invadatorilor să preia controlul. Problema cu procedurile medicale, cu medicamentele şi intervenţiile chirurgicale este că toate încearcă să rezolve sau să elimine un simptom. Nu se pune niciodată intrebarea: “Care este cauza?” Dacă avem febră, să nu ne gândim că trebuie să scăpăm de ea. Să ne întrebăm ce provoacă febra. Să ne întrebăm tot timpul acest lucru. Prin eliminarea simptomelor, doar ignorăm cauza reală a problemei, ceea ce va determina înrăutăţirea stării de sănătate.

Dacă în timp ce conducem maşina se aprinde martorul luminos pentru ulei, nu ne gândim că trebuie să stingem martorul deşurubând becul şi bucurându-ne apoi că martorul e stins. În acest fel nu rezolvăm problema. Doar scăpăm de un simptom. Nu va mai exista iluminare pentru avertizarea pentru ulei. Dar motivul pentru care lumina s-a aprins există încă. Putem conduce maşina timp de câteva săptămâni înainte ca motorul să cedeze de tot. Corpul uman este la fel. Dacă avem o durere de cap, nu ar trebui să vrem să o eliminăm. Ar trebui să ne întrebăm care este motivul pentru care corpul reacţionează astfel şi să găsim acel motiv. Când facem acest lucru, abordăm cauza principală a problemelor şi nu tratăm doar simptomele. Medicina tradiţională, medicii, medicamentele şi intervenţiile chirurgicale tratează doar simptomele. De fiecare dată, mă gândesc dacă există situaţii când medicamentele şi operaţiile sunt absolut necesare. Iar răspunsul este: da, absolut! Medicii merită toate laudele pentru că au descoperit până în prezent cele mai bune metode de menţinere în viaţă a unei persoane în caz de traumatism, accident sau situaţie de urgenţă. Dacă mereu ne-am întreba care este cauza şi nu am trata doar simptomele, atunci am putea folosi medicamentele şi intervenţiile chirurgicale aşa cum ar trebui ele utilizate. Iată un exemplu:

Mă plimb prin gradină şi calc într-un cui. Merg imediat la urgenţe şi spun: “Repede, am călcat într-un cui. Era ruginit. Sângerez şi am dureri. Ajutor!” Medicul spune că este posibil să am o infecţie şi îmi administrează un unguent care va ucide bacteriile, pentru a mă asigura că nu fac o infecţie. Îmi dă un medicament care va opri sângerarea şi mă va coase printr-o procedură chirurgicală pentru tratarea rănii. Motivul pentru care procedurile sunt acceptabile este cauza problemei mele, şi anume faptul că am călcat pe un cui. Ne-am adresat cauzei. Nu se va repeta. Ştim care este cauza. Acum să ne ocupăm de simptome. Dacă aş fi fost împlicat într-un accident auto şi rinichiul mi-ar fi fost rănit de tabla vehiculului distrus, aş fi fost dus imediat la urgenţe şi mi-ar fi fost tratate simptomele. Nimeni nu s-ar întreba care e cauza şi nimeni nu ar încerca să se adreseze cauzei. “Pot să vă spun care este cauza. Cauza este o bucată de metal care mi-a sfâşiat pielea şi mi-a perforat rinichiul; vă rog să folosiţi medicamente şi intervenţii chirurgicale şi să-mi salvaţi viaţa. Trataţi-mi simptomele”. Simptomele sunt: ​​„Sângerez profund, sunt pe cale să mor”. Tratarea simptomelor este corectă în această situaţie. Dar dacă o persoană are cancer, nu spuneţi: „Hmm, celule canceroase ... permiteţi-mi să le elimin, lăsaţi-mă să le bombardez cu radiaţii, lăsaţi-mă să folosesc câteva medicamente care le pot ucide”. Întrebaţi-vă de ce se dezvoltă cancerul în organism. Raspunsul este: corpul este acid. Ce provoacă aciditatea corpului? Să aflăm ce se întâmplă în corp, ce iese din corp, ce gândeşte persoana, ce fel de mişcare face, cum se odihneşte şi ce vorbe rosteşte şi să folosim aceste informaţii pentru a inversa procesul într-un mod foarte simplu, pentru a elimina cancerul. Dacă reducem stresul, întărim sistemul imunitar, organismul devine alcalin şi boala nu poate exista.

Concluzia este că oamenii se îmbolnăvesc pentru că:

  • Introduc prea multe toxine în corp şi nu elimină aceste toxine suficient de repede. Astfel, corpul nostru este toxic.
  • Nu introduc o cantitate suficientă de nutrienţi necesari în corp, iar substanţele nutritive care intră nu sunt absorbite. Aceasta înseamnă că există un deficit nutritiv.
  • Sunt expuşi la haosul electromagnetic şi afectaţi negativ de acesta.
  • Există o acumulare de stres mental şi emoţional.

Întrucât totul ţine în cele din urma de energie, în termeni simplişti: cauza tuturor bolilor este dezechilibrul energetic.

Traducere din "Natural Cures TheyDon't Want You to Know About", Kevin Trudeau, 2004

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Capsule Noapte buna n136 30cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
56 ,30 LEI
70,40
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
24 ,20 LEI
30,26
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,58 LEI
30,73
Probio vital d128 20cps FARES
-20%
33 ,25 LEI
41,56
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,95 LEI
34,93
Sirop pentru imunitate formula noua F147 250ml FARES
-9%
28 ,06 LEI
30,84
Zinc + vitamina d3 30cpr FARES
-9%
30 ,89 LEI
33,95
Menopauza g81 60cps FARES
-9%
34 ,93 LEI
38,39
» Mai sunt inca 4359 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Alimentatia atunci cand iti doresti sa ramai insarcinata

Alimentatia este extrem de importanta atunci cand o femeie vrea…

Ce inseamna un stil de viata sanatos?

Ce înseamnă un stil de viață sănătos?  Alegeri alimentare…

Yoga si gimnastica medicala

Se spune că gimnastica ușoară crește capacitatea de muncă, diminuează…

7 sfaturi care ne prelungesc viata

Deşi longevitatea a crescut statistic în ultima jumătate…

Cum sa devenim mai fericiti?

William James, tatăl psihologiei moderne americane, afirma că…

Cum recunosti cancerul de san

Fiind unul dintre tipurile de cancer cele mai raspandite in…

Semne ca ai o deficienta de fier

In general, femeile sunt afectate de carenta de fier, din cauza…

Previne cancerul de san!

Alimentatia sanatoasa pentru o stare de bine si pentru a tine…
Tag-uri