revista

Semne ca ai o deficienta de fier

Semne ca ai o deficienta de fier

In general, femeile sunt afectate de carenta de fier, din cauza menstruatiei lunare. Deficienta de fier este una dintre cele mai comune in lume, iar fierul este cu atat mai important cu cat ajuta la producerea hemoglobinei – proteina care ajuta celulele rosii ale sangelui sa conduca oxigenul spre celulele organismului. In plus, lipsa sa poate provoca si anemie. Ca sa vezi daca e cazul sa vizitezi un doctor, iata care sunt cele mai comune simptome.

Te simti obosita

Cel mai intalnit semn este epuizarea. Femeile sunt obisnuite, in ziua de azi, sa duca o viata activa, ceea ce le poate solicita foarte mult. Prin urmare, se obisnuiesc cu starea. Insa deficienta de fier face ca oxigenul sa fie condus greu spre tesuturi, de aici si lipsa de energie. Daca oboseala este insotita de senzatia de slabiciune, iritare, lipsa concentrarii, s-ar putea sa fie o forma de anemie.

Ai menstruatii puternice

In cazul femeilor, aceasta este prima cauza a deficientei de fier. Cand se pierde foarte mult sange, abia jumatate din ce s-a pierdut se reface pana la urmatoarea menstruatie. In mod normal, ea trebuie sa fie de 2-3 linguri lunar.

Esti palida

Exista un motiv intemeiat pentru care a fi palid e un semn al unei “boli”. Hemoglobinele ofera culoarea rozalie a pielii, in general, iar un nivel scazut de proteine poate risipi aceasta nuanta. Daca ai tenul deschis, e usor de vazut diferenta. Insa in cazul oricarei femei, daca pielea din interiorul buzelor sau gingiile sunt prea deschise la culoare, e posibil sa fie de vina lipsa de fier.

Ti se taie respiratia repede

Indiferent cat de adanc respiri, daca nivelul de oxigen e scazut, e posibil sa obosesti la lucruri simple, precum si urcatul scarilor. Ia in vedere o carenta de fier.

Ai pofta de argila sau gheata

Unele pofte de substante necomestibile pot fi semne ale carentei de fier. Oamenii deprivati de acest metal sunt tentati sa mestece creta, argila ori hartie sau gheata.

Iti cade parul

Aceeasi problema poate fi de vina si cand suferi de o anemie puternica, ce face ca firele de par sa se rupa foarte usor.

Ai o tiroida hipoactiva

Deficienta de fier incetineste procesele tiroidiene si blocheaza efectul metabolic. Hipotiroidismul este o boala insidioasa, fara simptome evidente, dar daca observi ca ai luat in greutate, ai lipsa de energie si temperatura ti-e scazuta, vorbeste cu medicul tau.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU

-5%
65 ,00 LEI
68,55

-10%
99 ,00 LEI
110,00

-6%
67 ,00 LEI
71,00

-5%
27 ,00 LEI
28,45

-8%
69 ,99 LEI
75,68

-15%
89 ,00 LEI
105,00

-50%
99 ,00 LEI
198,00

-9%
18 ,50 LEI
20,34

-13%
9 ,99 LEI
11,43

-15%
17 ,00 LEI
19,92
» Mai sunt inca 8 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Cum recunosti cancerul de san

Fiind unul dintre tipurile de cancer cele mai raspandite in…

Previne cancerul de san!

Alimentatia sanatoasa pentru o stare de bine si pentru a tine…