•
Supliment alimentar. Sursa naturala de acizi grasi Omega 3 cu lant lung (EPA, DHA, DPA). Sustine sistemul cardiovascular. 100% pur standardizat - contine acizii grasi esentiali : EPA, DHA si DPA
Ateroscleroza
Acizii grasi sunt lipide simple [din ei se sintetizeaza trigliceridele] de doua tipuri: acizii grasi saturati (palmitic, stearic, etc.) care se gasesc mai mult in grasimile animale si acizii grasi nesaturati (oleic, linoleic, etc.). Un consum prea mare de acizi grasi saturati in dauna celor nesaturati duce la ateroscreloza si implicit la boli cardiovasculare.
Eschimosii care consuma mult ulei de foca bogat in acizi grasi nesaturati fac rar ateroscleroza.
Este de remarcat faptul că, alimentaţia eschimoşilor conţine peste 13% acizi graşi nesaturati (cu preponderenta din uleiul de foca) denumiţi omega 3, sunt acizi cu lanţuri lungi de atomi de carbon.
Astfel, la eschimoÅŸi, care consumă si carne de focă, s-a constatat ca apariÅ£ia infarctului de miocard este aproximativ de 400 de ori mai mică decât în societăţile civilizate; incidenta cancerului este de asemena, foarte redusa.
Foca traieste in numar mare in nordul Canadei si in special in provincia Terra Nova & Labrador.
Dr. Cosmas a efectuat cercetari din care a rezultat superioritatea uleiului de foca fata de cel obtinut din pesti. Cel mai apropiat de uleiul de foca fiind uleiul de somon salbatic de Pacific. Totusi, studii recente indica faptul ca in timp ce uleiurile de peste oxideaza foarte rapid, uleiul de foca sau balena este foarte rezistent la oxidare pastrandu-si astfel intacte proprietatile inclusiv potenta si raportul EPA/DHA. Omega 3 (n-3 PUFA) este esterificat in uleiul de foca, de aici si bio-absorbtia marita a acestui ulei in comparatie cu alte surse de omega 3.
EPA - acid eicosapentaenoic este important pentru prevenirea bolilor de inima, scazand nivelul trigliceridelor iar DHA - acid docosahexaenoic si DPA - acid docosapentaenoic este important pentru functiile cerebrale si ale sistemului nervos in general.
S-a mai raportat la conferinta internationala pe tema produselor din foca (Ottawa, 7-8 Iunie 2004) ca uleiul de foca este foarte bogat in acid docosapentaenoic (DPA) care nu se gaseste in uleiul de peste sau exista dar in cantitate insuficienta.
Compozitie/ capsula (680,00 mg): extract 8:1 din ulei pur de Foca/Pagophilus groenlandicus (furnizand 38,00 mg acid eicosapentaenoic/EPA, 45,00 mg acid docosahexaenoic/DHA, 24,00 mg acid docosapentaenoic/DPA) – 500,00 mg; capsula (gelatina) – 180,00 mg.
Nu contine produse lactate, oua, gluten, soia, grau, porumb, fermenti, nuci, indulcitori artificiali,arome sau coloranti.
ADMINISTRARE: Doza zilnica recomandata : cate 2 capsule de 2 ori pe zi la masa sau cum va indica medicul.