•
Cătină – Ulei de cătină (Omega 7) din gama Nutrific Elementar este un concentrat natural polivitaminic, una dintre cele mai bogate surse naturale de Omega-7. Un supliment 100% natural, produs în România din ingrediente validate științific, fără conținut de gluten, fără GMO. Suplimentul alimentar CĂTINĂ are la bază uleiul de cătină care este recunoscut drept un excelent tonifiant general, antianemic, vitaminizant, imunomodulator. Protejează inima și încetinește procesul de îmbătrânire prin neutralizarea radicalilor liberi. Favorizează funcția de detoxifiere și contribuie la creșterea elasticității pielii, datorită conținutului de vitamine și acizi grași esențiali. Uleiul de cătină este foarte apreciat pentru conținutul său bogat în substanțe nutritive și compuși bioactivi, oferind numeroase beneficii pentru sănătate.
Beneficii / efecte
În ultimele decenii, cătina a fost subiectul unor cercetări științifice extinse, care au evidențiat compușii bioactivi și beneficiile sale pentru sănătate.
Cum acționează suplimentul CĂTINĂ - Ulei de cătină (Omega 7) din gama Nutrific Elementar asupra organismului tău:
S-a dovedit prin cercetări amănunțite că fructele de cătină conțin mai multe substanțe bioactive cu rol important în reglarea metabolismului. Datorită vitaminelor pe care le conține, uleiul de cătină[1] are proprietăți terapeutice foarte puternice, fiind folosit atât pentru prevenirea anumitor afecțiuni, cât și pentru ameliorarea acestora.
Iată pentru ce probleme este recomandat uleiul de cătină: alergii, reumatism, boli neuroendocrine, ulcer gastric și duodenal, afecțiuni circulatorii, afecțiuni hepatice, anemii, astenie. Acțiunea sa antiinflamatoare a fost demonstrată clinic, la fel și cea antioxidantă. Cătina și uleiul de cătină contribuie la întărirea sistemului imunitar prin procesul de distrugere a radicalilor liberi.
Uleiul de cătină[2] este una dintre cele mai importante surse vegetale de acizi grași Omega 7 care, deși nu sunt la fel de cunoscuți ca Omega 3 și Omega 6 au foarte multe beneficii pentru sănătate:
Ingrediente:
Fiecare capsulă conține ulei de cătină (Hippophae rhamnoides).
Ulei de cătină – 500 mg/1 capsulă
Recomandări și indicații terapeutice
Conform studiilor și plecând de la indicațiile terapeutice ale uleiului de cătină, suplimentul alimentar se recomandă în special în următoarele situații:
Mod de administrare
Câte 1 capsulă/zi, cu o cantitate suficientă de apă.
Durata de administrare
Studiile au demonstrat că pentru a beneficia de rezultate optime este nevoie de o cură de minimum 12 săptămâni.
Contraindicații
A nu se administra persoanelor sub 18 ani, femeilor însărcinate, care doresc să rămână însărcinate sau care alăptează.
Atenționări
Acest produs este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor.
Conținut pachet
30 capsule moi, greutate netă de 20,75 g.
Știai că…
... Hippophae rhamnoides sau cătina este o plantă originară din zonele montane ae Asiei Centrale, cum ar fi Tibetul, Mongolia și regiunile nordice ale Chinei? Ea s-a răspândit apoi în întreaga Eurasie și abia în secolul al XVIII-lea a fost adusă în Europa.
... cu multe secole în urmă, în medicina tibetană, fructele cătinei erau utilizate pentru a trata afecțiunile gastrointestinale, tulburările respiratorii și pentru a stimula sistemul imunitar?
… uleiul de cătină conține[3] aproximativ 190 de substanțe bioactive, printre care se numără: acizi grași saturați – acid palmitic, acid stearic; acizi grași nesaturați – acid eicosanoic, acid oleic, acid palmitoleic, acid linolic, acid alfa-linolenic, acid gama-linolenic, steroli, aproximativ 14 vitamine: A, C, D, E, F, K, P și vitamine din complexul B (B1, B2, B6), afla și beta-caroten, amestec de alte carotenoide (până la 180 mg %), antioxidanți puternici (tocoferoli, tocotrienoli), flavonoide (circa 36 tipuri), acizi din fructe: acid malic, acizi citrici, compuși fenolici, circa 11 săruri minerale inclusiv zinc, fier, calciu, seleniu, cupru, taninuri, fosfolipide, steroizi, zaharuri, pectine, aproximativ 18 aminoacizi.
[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5438513/
[2] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6589177/
[3] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5438513/