•
ANASON STELAT SOLARIS 40 g
CE CONTINEPe langa uleiul volatil, fructele de anason contin lipide, zaharuri, lipide si minerale.
ISTORICArborele de anason stelat este peren si este cultivat mai ales in China si Japonia. Fructele sunt culese inainte de coacere, apoi uscate la soare.
CUM ACTIONEAZAStimulent al functiilor pancreatice, antispastic, carminativ, aromatizant, expectorant, stimuleaza apetitul, antihelmintic, are actiune expectoranta, carminativa si galactogoga, are efect stimulant asupra centrilor respiratiei si circulatiei.
CUM SE CONSUMAAnasonul stelat are o utilizare limitata in occident. Se foloseste la vinul fiert, la deserturi (turta dulce) si lichioruri . Se regaseste in multe retete specifice bucatariei chinezesti. Se utilizeaza frecvent in preparatele asiatice ce contin carne de pui, rata sau porc. Este asociat mai ales cu dulciuri si bauturi traditionale de Craciun. Din anason se prepara un lichior traditional grecesc renumit pentru aroma sa.