•
Arbustii de Cafea Verde Robusta cresc sub soarele Vietnamului, cel mai mare producator mondial de cafea robusta. Tulpinile pot atinge pana la 8-10 metri, iar boabele rezultate au forma ovala si nuanta asemeni nisipului. Cafeaua Verde Robusta are un gust mai amarui decat sortimentul inrudit, Cafea Verde Arabica. Soiul Robusta a luat nastere in Etiopia, unde crestea la inceputul secolului XIX drept flora spontana. Era regasita si in Tanzania, Angola. A primit denumirea de Robusta si a inceput sa fie cultivata la inceputul secolului XX, devenind tot mai populara. Clima calda si ploile consistente din Vietnam sunt benefice tulpinilor de cafea, iar recoltele sunt imbelsugate.
Mod de preparare: Se toarna 250ml de apa fierbinte peste 1-2 lingurite de cafea macinata si se lasa la infuzat 2-3 minute. Se poate combina cu suc proaspat de portocale sau cu limonada. Se pot consuma 1-2 cani pe zi, pana la ora 18:00.