•
Nucile caju sunt originare din America de Sud și se remarcă print-o consistență moale și un gust dulceag. Acestea reprezintă o sursă excelentă de fibre, vitamine și minerale și sunt bogate în acizi grași.
Estimativ, 100 de grame de caju pot conține:
Calorii: 553 kcal
Carbohidrați: 30,19 grame
Proteine: 18,22 grame
Fibre: 3,3 grame
Grăsimi: 43,85 grame
Vitamine și minerale
De asemenea, 100g de caju crud pot conține, printre altele:
Cupru: 2195mg
Mangan: 1655mg
Potasiu: 660mg
Fosfor: 593mg
Magneziu: 292mg
Acizi grași
Nucile caju sunt bogate în grăsimi mononesaturate benefice pentru sănătatea inimii, precum acidul oleic și acidul palmitoleic. Acești acizi grași esențiali sunt asociați cu scăderea nivelului de colesterol.
Nu conțin colesterol
Colesterolul este un compus care poate afecta circulația sângelui. Nucile caju nu conțin colesterol, fiind de cele mai mute ori recomandate persoanelor care suferă de afecțiuni ale inimii.
Beneficii pentru sănătate
#1: Pot preveni cancerul
Nucile caju conțin doi compuși care pot ajuta la prevenirea cancerului de colon – acidul anacardic și inositolul.
Inositolul este de asemenea recomandat în tratarea infertilității.
#2: Pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale
Conform studiilor efectuate, acizii grași monosaturați din compoziția nucilor caju pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale.
#3: Pot menține sănătatea pielii și a părului
Nucile caju abundă de cupru, care ajută la fabricarea diferitelor enzime implicate în formarea hemoglobinei și a colagenului. Colagenul este proteina principală care conferă elasticitate părului și pielii.
#4: Pot crește nivelul de energie
Datorită aportului de vitamine și minerale, consumul nucilor caju vă poate asigura un metabolism puternic. De asemenea, antioxidanții și enzimele din compoziția acestora pot îmbunătăți sistemul imunitar.
#5: Excelente pentru ochi
Nucile caju conțin un nivel crescut de luteină și alți antioxidanți esențiali în protecția ochilor și a vederii.
Cum se consuma
Nucile caju se pot consuma ca atare, sau în diverse combinații. De asemenea, pentru un snack ușor sărat, puteți încerca Caju copt cu sare roz de Himalaya RAWLI.
Iată doar câteva idei care au la baza nucile caju:
Lapte de caju
Puneți nucile de caju crude într-o cană, adăugați apă și lăsați timp de 6 până la 8 ore pentru a se înmuia. Scurgeți bine nucile, mai apoi, și măcinați-le cu blender-ul alături de 4 cani de apă și îndulcitor ( miere sau diferite siropuri). Preparatul ar trebui să reziste la frigider pentru cel puțin 3 zile.
Unt de caju
Este asemănător cu untul de arahide și se obține prin măcinarea nucilor caju în blender timp de 10 – 15 minute, până când acestea se vor transforma în pastă. În funcție de preferințe, puteți adăuga acestui preparat 1/3 parte de ulei de cocos extravirgin RAWLI.
De ce sa alegi produsele RAWLI
Motivele pentru care clienții noștri aleg cu încredere gama de produse RAWLI sunt, cu siguranță, multe și variate.
Calitate excepțională
Toate produsele RAWLI sunt 100% naturale, vegane, fără gluten și nemodificate genetic . Ingredientele utilizate în prepararea gamei RAWLI sunt selecționate atent și provin de la distribuitori și producători locali autorizați.
Încredere și experiență
Cu o experiență de peste 12 ani în domeniul medicinei naturiste și al produselor BIO, avem încredere că echipa noastră de profesioniști înțelege cerințele și nevoile clienților, oferindu-le acestora doar produse de cea mai înaltă calitate.
Varietate de produse
În prezent, gama RAWLI conține 25 de produse, iar compania noastră investește constant în dezvoltare și diversificare pentru a satisface toate nevoile clienților noștri.
Așadar, fie că ați adoptat o dietă vegană, fie că doriți să vă îmbunătățiți stilul de viață, produsele perfect echilibrate din gama RAWLI pot fi alegerea perfectă pentru întreaga familie.