•
Este utilizat ca supliment alimentar in caz de meteorism abdominal (manifestat prin balonare si flatulenta).
Ceaiul de salvie si topinambur regleaza tranzitul intestinal, stimuleaza dezvoltarea microorganismelor specifice florei normale inhiband germenii patogeni la nivelul intestinului gros, regleaza si imbunatateste absorbtia de calciu si a altor substante nutritive in organism; are actiune antiinflamatorie, carminativa, coleretica, antiseptica intestinala, astringenta, contribuie la reglarea metabolismului lipidelor, usor hipoglicemianta.Ceaiul de salvie si topinambur se recomanda pentru suplimentarea dietei in tulburari de tranzit si disconfort abdominal legat de tulburarile functionale digestive si ale cailor biliare si pancreatice; impiedica procesele fermentative si favorizeaza eliminarea gazelor din intestin, modificand flora patogena intestinala in favoarea florei intestinale normale; prin reglarea absorbtiei de calciu reduce riscul de osteoporoza, iar prin reglarea metabolismului lipidelor se diminueaza riscul de ateroscleroza la nivelul sistemului cardiovascular.
Mod de preparare:Ceaiul de salvie si topinambur se prepara din 2 plicuri x 2,0 g la 250 ml apa fierbinte, prin infuzare timp de 10 – 15 minute.Infuzia se consuma neindulcita, calduta sau rece, de 2 – 3 ori pe zi sau ori de cate ori este necesar.