•
Ghimpele face parte din familia Asteraceae, find o planta erbacee, anuala, cu o tulpina bogat ramificata, cu spini trifurcati la baza fiecarei frunze si flori mici verzui. Creste pe langa drumuri si garduri, prin pasuni, saturi si locuri necultivate. Ghimpele este o planta cu o capacitate de adaptare impresionanta, care rezista deopotriva la seceta, vanturi puternice si la temperaturi scazute. Este raspandita pe o arie geografica foarte intinsa – din Africa de Nord si pana in Europa si Asia. Calitatea sa exceptionala care a scos-o din anonimat este eficienta in afectiunile prostatei si in special in adenomul de prostata.
CONTRIBUIE LA: – functionarea normala a prostatei – functionarea normala a sistemului urinar, prin ameliorarea diurezei.
MOD DE PREPARARE: Intern: – pulbere: planta se macina fin cu o rasnta electrica. Se ia o lingurta rasa de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de 10 – 15 min., dupa care se inghite cu apa. – macerat la rece: se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani pe zi, cu 30min. inainte de mese. – infuzie: se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 min. la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 min. inainte de mese.
PRECAUTII: – se recomanda regim hiposodat si evitarea bauturilor alcoolice, a alimentelor acide sau condimentate.
CONTRAINDICATII: – sarcina, alaptare, copii, alergie la ghimpe.